Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

S

Sudd

Våran lillpolle på 1 år har fått med sig ringorm hem efter betet...skittråkigt ! Vad har ni för erfarenhet av det ? hur lång tid brukar det ta innan det försvinner.
Vi är super supernoga med att inte använda samma borstar till honom som dom andra och har man tagit i honom så går vi direkt och tvättar händerna.. har varit hemma 1 månad nu och dom andra hästarna och vi själva verkar ha klarat oss än så länge.. :confused: :cry:
 
har du tvättat med imaverol?? sen så ger jag ett homepat medel som heter sepia officinalis D200(10 tbl 1 gång), detta stoppar utvecklingen av ringormen.
 
S

Sidney

Hej!

Vet problemet då min häst också har ringorm. Dock nästan utläkt efter snart 4 veckor. Jag har behandlat med imaverol (varannan dag) som jag fick av veterinären. Tvättat hela hästen några gånger och sedan punktbehandlat. Har också tvättat hela hästen (då menar jag hela hästen, inne i öronen osv) med mild lösning av vircon (desinfektionsmedel inköpt på Granngården).

Nu då de hårda ruvorna håller på att ramla bort och pälsen börjar växa tillbaka smörjer jag med tea-tree oil lotion.

Jag har också tagit bort betfor ur foderstaten och gett min häst äppelcidervinäger och vitlök.

Också tvättat utrustning med Vircon (borstar, torkat av sadel osv) och tvättat vojlok och täcken i maskin minst 60 grader.

Var noga med dina egna kläder, och som du själv säger tvätta dig efter att du rört vid din häst.


Vet hur trist det känns med ringorm :( men inget farligt ju.

Lycka till!
 
S

Sesselja

Vi hade ringorm i vårt stall i våras. Nästan alla hästarna fick det. Vi desinficerade hela stallet mer jodopax. Vi gjorde rent ALLT, tvättade väggar, hyllor, sadlar, borstar.... Vi tvättade hästarna med Imaverol ett par gånger och det försvann på ett par veckor, men har man otur kan det hålla på i flera månader.
 
S

Sidney

Ja. Glömde säga, vi har tvättat stallet också, med Vircon. Jodopax går nog också bra, men vet inte om det är svampdödande som Vircon är...
 
"oftast " är det ju unga, gamla och sjuka hästar som drabbas.
Tyvärr är ju ringormssmittan även luftburen, alltså smittar inte enbart vid direktkontakt.
Sanera hela stallet med vircon eller annat svampdödande, förvara utrustning och annat som varit i kontakt med hästen så långt bort från andra hästar och deras utrustning.
Det samma gäller ju för själva hästen oxå.


Tack och lov, så är det ju inte det minsta farligt iallafall. Utan bara obehagligt och tar evigheter (månader) innan stallet kan räknas som helt "rent".

Lycka till!!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6475 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Förra veckan var veterinär ute och misstänkte starkt att nya ponnyns utslag var ringorm. 😫 😫 Imaverol var det någon licens på och...
2 3
Svar
54
· Visningar
3 290
Hundträning Har lite funderingar kring vilka mål andra hundförare som tränar för att kunna tävla i någon gren har kring leken med sina hundar i...
Svar
11
· Visningar
876
Kropp&Själ Hur lär man sig egentligen att hantera stress och ångest? Våren har inte varit super för mig. Flera saker som varit psykiskt...
2
Svar
31
· Visningar
1 374
Övr.Hund Hej! Den här frågan har säkert varit uppe på tapeten många gånger men eftersom jag inte hittade en tråd som riktigt relaterar till min...
Svar
11
· Visningar
1 303

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd nr 24
  • Kastrering

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp