Övr. allmänt Riskokning

MidnightSoul

Trådstartare
Det här med riskokning. Fick precis veta att det är bra att koka med mycke vatten å på så sätt minska arsenikhalterna.
Kom då att tänka på dessa 2 portionspåsar med ris uncle bens har som gör så att man kokar i mycke vatten å sen plockar upp påsen. Detta ris är enligt mig lite dyrt och det blir ju en del onödigt släng varje gång man kokar ris.
Men då tänkte jag finns det verkligen ingen som har uppfunnit en flergångspåse man kan fylla på själv med önskad mäng ris? Detta skulle helt klart vara något för mig.
 
Det här med riskokning. Fick precis veta att det är bra att koka med mycke vatten å på så sätt minska arsenikhalterna.
Kom då att tänka på dessa 2 portionspåsar med ris uncle bens har som gör så att man kokar i mycke vatten å sen plockar upp påsen. Detta ris är enligt mig lite dyrt och det blir ju en del onödigt släng varje gång man kokar ris.
Men då tänkte jag finns det verkligen ingen som har uppfunnit en flergångspåse man kan fylla på själv med önskad mäng ris? Detta skulle helt klart vara något för mig.
Vi har en metallboll med hål i för det syftet, typ som en sån man har te i fast stor och till för ris.
 
Jag kokar alltid ris i mkt vatten som hälls av efteråt. Precis som med pasta.
Tycker riset blir bättre så.
 
Jag har alltid kokat med rätt mängd vatten, och då är det klart när vattnet är borta. Hur länge kokar man ris med för mycket vatten? Kanske ska börja med det med tanke på detta med arsenik.
 
Jag har alltid kokat med rätt mängd vatten, och då är det klart när vattnet är borta. Hur länge kokar man ris med för mycket vatten? Kanske ska börja med det med tanke på detta med arsenik.
Lika länge som när vattnet ska koka bort (20 minuter).
 
Det är precis lika enkelt att koka med mycket vatten som med uppmätt vatten som ska kokas bort/in. Enklare till och med, för man slipper mäta vare sig rismängd eller vattenmängd för resultatets skull (sedan kan rismängden såklart vara viktig av andra skäl....)

Koka de antal minuter som förpackningen anger. Häll av, stäng av plattan och låt stå med lock på kallnande platta 5-10 minuter så blir det precis så torrt man vill.

Absorptionskokning har tyvärr konsekvensen att det bevarar mer gifter. Forskningen visar att man kan halvera mängden arsenik genom rätt metod. För övrigt slarvar jag själv och gör inte rätt varje gång av gammal vana.
 
Det här med riskokning. Fick precis veta att det är bra att koka med mycke vatten å på så sätt minska arsenikhalterna.
Kom då att tänka på dessa 2 portionspåsar med ris uncle bens har som gör så att man kokar i mycke vatten å sen plockar upp påsen. Detta ris är enligt mig lite dyrt och det blir ju en del onödigt släng varje gång man kokar ris.
Men då tänkte jag finns det verkligen ingen som har uppfunnit en flergångspåse man kan fylla på själv med önskad mäng ris? Detta skulle helt klart vara något för mig.
Haha jag testade med jättemycket vatten och jasminris i förrgår. När jag skulle hälla av hade det bara slurpat i sig nästan alltihop så vi fick gröt istället, superäckligt.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Det står still

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp