Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Rött kiss

fejko

Trådstartare
En av getterna hade rött kiss. Kan det vara farligt, eller kan de vara ett färgämne från alla röda löv de har ätit?
 
I

Icebabe_1

låter konstit,kan vara blod,blandat med kiss.
det kan vara från nått dom har ätit och det kan vara nått med hormoner att göra.
jag råder dig att ringa vetrrinär å lyssna på vad dom säger.
bättre att höra med ddom än att inte göra det. :smirk:
 
S

Stoppard

Bockar har tendens till att få
urinsten och det kan ge blod
i urinen. De kan också ha ätit
något. Vad får de att äta?
 

fejko

Trådstartare
Dom äter hösilage och Hippo Basic. Fast just den dagen såg jag dem äta mängder med nedfallna löv och sedan kom ju snön så det syntes tydligt. De verkar dock må bra.
 
F

Francess

Varför ger du Hippo Basic? Det är ju inte avsett för getter, dvs idisslare. Jag föreslår att du genast slutar med det! Ge istället en blandning av 55% hel havre, 25% torr betfor och 20% soya.

Ge sen ca 0,2 kg (efter tillvänjning) av kraftfoderblandningen per get och dag. Ge gärna foderjäst då och då! Det stabiliserar magarna. Sen så ska de ha fri tillgång till vanlig saltsten och mineraler (fårmineral med koppar). Man brukar räkna med 1-2kg hö per get och dag, helst uppdelat på två givor (morgon o kväll). Med ensilage blir det väl ungefär det dubbla? Torra löv är bara smaskens!

Ge även granris, tallris och enris regelbunder under hösten/vintern, det håller dem glada och magarna i form. Undvik dock att ge av idegran och buxbom, det är giftigt för alla djur!
 

fejko

Trådstartare
Jag ger Hippo Basic för att hästarna får det och för att det är mums :d Skulle det vara skadligt på något sätt?
Dom har fri tillgång till hösilage och går lösa på tomten så de kan äta vad de känner för. Någon idegran och buxbom har jag inte.
 
F

Francess

Getter skulle säkert tycka torrfoder för hundar och katter smakade mums. Hippo foder är uppbyggt för hästar och inte för idisslare.

Du gör naturligtvis som du vill, det är dina getter...men om du nu inte vill blanda kraftfodret till dina getter så kan du ju alltid köpa fårpellets istället. Skulle dessutom tro att det är billigare. Och bättre för getterna i längden.

Och det är även skillnad på mineralprodukter för hästar och får/getter. Naturligtvis behöver olika djurslag olika foder och mineralblandningar!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6448 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

IT&mobiler Vet nån om det finns röda dubbla våffeljärn? OBH Nordica hade ett förut, men det har utgått. Har googlat och googlat men ingen lycka...
Svar
2
· Visningar
410
Trädgård&Växter Jag har grundkunskaper i träd - gick med min far och beskar redan som liten unge :) Nu har jag ett träd som jag inte riktigt vet vad...
2
Svar
28
· Visningar
1 764
Övr.Hund Hejsan, jag har en 17 veckors blandras valp som har svensk-dansk gårdshund, Yorkshire terrier och bostonterrier i sig. Han är VÄLDIGT...
2
Svar
20
· Visningar
4 806
Kropp&Själ Jag reflekterar lite kring hur trender går och har växlat fram och tillbaka kring kost och vår syn på kost, hälsa och vad som är...
4 5 6
Svar
116
· Visningar
9 094

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Brukstråden 2021
  • Kattbilder #6

Hästrelaterat

  • Födda 2017 del 3
  • Ridskoleryttare 2021

Omröstningar

Upp