Bukefalos 25 år!

rottweiler + agility =sant??

E

Elvis

Är rottweilers bra till agility? Jag har en livlig tik på 1,5 år. Och skulle vilja träna/tävla agility med henne. Går det att börja vid den här åldern eller är det försent? Tack för svar!
 
I

Isis

Du kan säkert börja lite försiktigt. Men en hund ska egentligen inte börja träna ordentligt för ens den har växt färdigt.
En rottweiler är väl inte den lämpligatse hunden om man vill komma långt. Men vill man bara träna och tävla för att göra något kul ihop så fungerar det säkert jättebra.
Tänk på att agility är mycket mer än bara hopp. Ni kan ju börja öva på lydnaden, höger och vänster osv. Ta hjälp av eran brukshundsklubb! :banana:

/Maria
 
Det jag rekomenderar innan du börjar med agility är att friröntga hennes höfter m.m

Det brukar man vanligtvis inte göra förens hunden är minst 1 år 6 månader .

Jag tror du och din hund kommer få ut mycket nöjje med att träna agility.

lycka till
 
E

Elvis

Det jag inte skrev tidigare är att en tung, stor man trampade henne på tassen när hon var valp (ca. halvår), så att benen krossades i. :(! Nu är hon dock bra... men jag undrar om det kan bli för stor belastning för tassen ändå?! Jag vill ju bara träna lite för att både hon och jag tycker det är kul att röra på oss! :D . Men det är inte värt det om hon blir halt!
 
Den enda som kan svar på det är veterinären , kolla upp tassen grundligt, röntga o.s.v

Så får du se vad det visar !
 
Agility kan de flesta träna, om du väljer själv tempo osv. Säg till din instruktör att du bara vill träna för skojs skull, och att inte vill träna lika intensivt som de andra, så ska det nog gå bra, om du nu inte vill träna intensivt ;)

Som instruktör så brukar vi säga att alla hundar är välkomna att prova och går kurs, man känner själv efter ett tag hur det går och om man vill fortsätta. Röntga hennes höfter först bara så att man vet att det är "grönt".

Rent generellt kan man ju annars säga att rottisen är något för stor och tung för att hålla elit-klass i agility. MEN det finns alltid undantag :cool:

//E
 
Jag skulle inte rekommendera agility som aktivitet till en rottis. Det är en tung ras som inte ska hoppa och skutta för mycket.
Har hunden ledfel bör du absolut inte träna agility, så röntga först.

Vill man bara ha skoj ibland kan man dock träna lite agility, men någon stjärna på tävlingsplanen blir Rottweilern aldrig. Den har fel fysik.
 

Liknande trådar

Hundträning Tänkte skapa en ny tråd för dom som tränar bruks då den gamla inte var uppdaterad på så länge. Egentligen så tränar jag inte så mycket...
3 4 5
Svar
86
· Visningar
5 867
Hundhälsa Kanske konstig fråga att ställa men har aldrig varit med om detta och undrar om det är normalt... Har en hane på 6 år som kastrerades...
Svar
9
· Visningar
886
Hundavel&Ras Hej! Tänkte att det skulle vara kul och höra vad ni tyckte vilka raser som skulle passa mig. Jag är 21år och haft hund sen jag var...
Svar
5
· Visningar
655
Hundhälsa Hej, skulle behöva lite tankar och råd från er då min hjärna mest går i spinn.. Har en CCD tik på 5 år som kom till oss som omplacering...
Svar
8
· Visningar
772

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Min livräddare ❤️
  • Vad gör vi? Del CXLIII
  • Jultråden 2021

Hund, Katt, Andra Djur

  • Vad hände med doodlarna?
  • Kasta kattsand

Hästrelaterat

  • Max släpvagnsvikt?
  • Dräktiga ston 2021/2022

Omröstningar

  • Ostbågar eller ostkrokar?
Upp