Bukefalos 25 år!

Rundsytt träns -för/nackdelar?

H

Hermione

Hej! Är det någon här som har erfarenhet av ett rundsytt träns? Vilka delar i tränset var rundsytt? Hur upplevde du tränset? För och nackdelar med det??
 
Jag syr mina egna träns o framförallt rundsydda, då jag tycker de ligger bäst o är snyggast! Pannband o nosgrimma är platta, men alla andra remmar är runda, spännena placerar jag i nacken, på ett bekvämt sätt för hästen. Jag kan inte se några nackdelar, möjligtvis om man har en häst som är känslig bakom öronen, då spännena ligger där.
se bild på de jag har rundsytt du får leta lite, bland fotona, har inte namngett dem... :o
 
J

jojjo_blondin

jättesnygga var dom dina träns!

har du haft lädersymaskin när du gjort dom?
 
F

furuskär

Såg att du bor i stockholm...
Syr du på beställning? Tycker rundsytt är fint och jag söker ett nytt träns med remontnosgrimma men det är störtsvårt att hitta... för att inte tala om rundsytt.. :( :mad:
 
Jag tycker att rundsydda i många fall kan vara lite klumpiga, i alla fall för min hästs lilla plutthuvud :). Men det beror säkert på vilket märke och prisklass, Passiers rundsydda är ju helt annorlunda möt Hööks rundsydda till exempel :)
 
Jag hade ett rundsytt på hästen jag red innan och det satt jättebra. Jag hade nackludd för att spännet inte skulle skava i nacken eftersom han rätt så lätt fick skav.
 
Vad fint det var! :bow: Jag vill också ha ett rundsytt träns, ett tobaccofärgat... Finns ju inte nånstans! Syr du på beställning? :confused:
 
ett bra rundsytt e ju smidigare för hästen eftersom spännet sitter i nacken,dessutom e du ju så snygga :love: :love:
 
B

**BORTTAGEN**

Det är riktigt snygga träns! :)
Jag ställer samma fråga som flera innan; syr du på beställning tro?? :smirk: *hoppas*
 
Jag kan ta beställning, jag är halvt om halvt lärling hos mammas sambo som är sadelmakare.Vi har ett sadelmakeri på gården. Det mesta är gjort för eget bruk till mina hästar. Enda nackdelen med att tillverka är att det blir väldigt dyrt för köparen.. ett rundsytt träns ligger på ca 3-4000 kronor :eek:.Och det är billigt!! Hantverk är kostsamt med både läder o arbete (är mer än vad man tror) men ni som är intresserade kan nå mig på min mail för mer information.

mvh
 
B

**BORTTAGEN**

Jo, jag misstänkte att priset skulle ligga där någonstans. Ska bara spara lite pengar först! Är himlans sugen på ett rundsytt träns... :d
 
E

ecssory

Vad du är duktig :), gillade det bruna men själv skulle jag vilja ha lite bredare nosgrimma :d...och rundsytt pannband tror jag.
 

Liknande trådar

Utrustning Hej! Jag har en fundering, eller ett par stycken rättare sagt... Vad är fördelen med en bomlös sadel? Vad är nackdelen med en sådan...
Svar
3
· Visningar
412
Hästmänniskan Hej! Är det någon som har erfarenhet av att hyra häst, för och nackdelar? Vad bör man tänka på? Vad önskar du att du hade vetat innan du...
Svar
3
· Visningar
536
  • Artikel
Hästnyheter Så kul att Andre Thieme vann EM-guld! Jag var lite opatriotisk och hejade faktiskt på Thieme denna gång. Heiko Schmidt, som jag jobbade...
Svar
0
· Visningar
64
Skola&Jobb Har ni erfarenhet av målstyrd arbetstid? Jag jobbar i ett projekt (75% och i ordinarie verksamhet 25%) och har fått erbjudande att byta...
Svar
15
· Visningar
801

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattlucksproblem
  • Valp i trots/slyngelåldern

Hästrelaterat

  • Träckprov nu?
  • Sår som aldrig läker

Omröstningar

Upp