Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Sadelkammarfunderingar

H

hallontuss

JAg har börjat sakna sadelkammare på transporten. Har nu en vv och är nöjd med den. Ni som har vv med sadelkammare, tycker ni att den funkar bra? Eller är det bara krångligt att baxa sadlarna ut och in, och lättare att lägga in dom i bakluckan på bilen?

Helst skulle jag vilja ha släp med sadelkammaren integrerad och dörr på utsidan. Men det finns inte utrymme för ett dyrare släp, vårat är värt ca 40 000 kr. Dessutom lastar jag precis på gränsen nu så ett tyngre släp går inte heller.
 

Lovisaleonora

Moderator
Sv: Sadelkammarfunderingar

Om du lastar på gränsen nu, har du verkligen viktmässigt råd med ett sadelskåp? De väger ju en del...

F ö behöver inte sadelkammarsläp vara så dyra,mitt dubbelaxlade, rymliga Brenderup kostar 35 000 kr nu när vi säljer det. Och är invägt 1410 kg, så det kanske ändå kan vara lönt att titta på marknaden igen...
 
P

piggis_83

Sv: Sadelkammarfunderingar

jag valde till sadelkammare när jag köpte nytt släp nu i vår, det kostade 5000 kr extra o det tkr jag inte är farligt! nu är detta ett star, men vv borde ligga däromkring.
tänk bara på att sadelkammaren kan väga lite, IFALL du skulle bli stoppad av konstapel för vägning, så det är nog inte så bra om du utnyttjar hela lastvikten redan nu.
men jag är jättenöjd med sadelkammaren, nu är det bara som ett litet "skåp" på min (de släpen där det är en dörr direkt på utsidan till sadelkammaren är ofta rymligare) men jag tkr jag får plats med rätt mkt ändå.
sen är det bra i mitt fall för jag lånar brorsans bil när jag ska dra hästsläpen, o då är det skönt att slippa ha grejerna i bilen (han är en sån där som mest tkr hästar luktar illa.... haha).
dessutom kan man ha såna saker som lina, extra grimma, havrehink osv i släpet ständigt, slipper lasta i o ur sånt i bilen varje gång man ska ut o åka!
 
H

hallontuss

Sv: Sadelkammarfunderingar

Jag har funderat på en brenderup, men de väger nog för mycket. JAg måste ju ha ett släp som väger så lite som möjligt. VV´s sadelkammare är ju bara ett plastskåp så det borde väl inte bli så mkt tyngre?
 
Sv: Sadelkammarfunderingar

Lastar på gränsen hurdå menar du? Du drar på gränsen för vad bilen får dra, eller du lastar i släpet på gränsen för vad du får lasta? Om det är det senare är risken att du redan nu är över gränsen utan att veta det, MÅNGA släp väger mer än det står på regbeviset, och lastar således motsvarande mindre.

Mitt VV (enkelaxlat, årsmod 2003) väger UTAN mellanvägg 50 kg mer än det står i regbeviset, dvs jag har 50 kg mindre lastvikt än regbeviset säger. Nu gör det inte mig något, för jag är mer än 100 kg under verkliga gränsen.

Sen, med en sadelkammare blir släpet tyngre, dvs du sänker din lastvikt. Minns inte vad sadelskåpen i sig väger, men ska du ha sadelskåp med sadel etc i så får du nog dra av 100 kg minst.. Men det är en gissning utefter vad jag minns de vägde, och kan ha fel, så kolla upp..

Om du nu sätter sadelkammare på din VV vill jag förresten rekommendera att du sätter in takfönster på samma gång om du inte har några nu, iom att du täcker lilla fönstret fram i släpet då, och VV blir väldigt mörkt då. (Takfönstren gör STOR skillnad dock, även med lilla fönstret icke-övertäckt)

Jag har valt bort sadelkammare pga vikten, och känner personligen att det går lika bra att lägga sadlarna i bilen, vill man kan man ju skaffa en sådan där 'sadelvagn' från t ex Hööks. Men smaken är ju olika.

Sen, ska du sätta
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5497 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Utrustning Jag har bestämt mig för att köpa en transport. Det stressar mig lite att vara beroende av att låna/hyra.. Har lite funderingar kring...
2 3
Svar
45
· Visningar
2 197
Utrustning Jag måste byta min älskade Fautras JMS eftersom det börjar bli allt för krångligt att inte kunna köra båda hästarna på samma gång. Har...
2
Svar
23
· Visningar
1 676
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Mitt särboprojekt börjar närma sig sitt slut. Jag ska snart lämna den fina stugan jag bott i under en månad. Så vad har hänt? Jag har...
Svar
4
· Visningar
1 008
Hästmänniskan Hur gör man? Varning för långt inlägg. Situationen ser ut såhär: I september-januari 2010/2011 stod min häst i ett ganska stort stall...
Svar
11
· Visningar
1 981

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp