Dressyrutrustning Säkerhetsväst i dressyrsadel

#2
Jag har en från Hööks. Har ridit med den i 2-3 olika dressyrsadlar och inte haft några problem. CRW Ares. Men din dressyrsadel är kanske mer uppbyggd bak än de jag ridit i.
 
#7
Jag har en airowear som aldrig tagit i bak, har en Amerigo DJ. Brukar ha väst när jag rider ut.
Jag har också väst när jag rider ut om jag har hoppsadeln för där tar inte västen i. Men jag skulle vilja kunna rida ut med väst med dressyrsadeln också. Jag kanske har fel storlek på säkerhetsvästarna? Jag har provat racesafe, showmaster och biltema. Den från biltema funkade bäst för där kan man vika upp biten längst ned. Men frågan är hur bra det är om man landar på rygg?
 
#8
Jag har köpt en uppblåsbar väst, sådan som fälttävlansryttare brukar ha över sin vanliga. Den märks knappt att man har på sig. Nackdelen är att jag har en häst som konstrar direkt när jag hoppat upp så jag hinner inte spänna fast säkerhetsremmen i sadeln.
 
#19
Är den stel som en racesafe eller hur är den?
Nej inte alls. Det är egentligen en skidväst men med marknadens säkraste ryggskydd. Tror inte den ger något större skydd för revben dock. Älskar min och är inte alls besvärad av den när jag rider. Min kompis som rider Heddan några gånger i veckan köpte en likadan. Hon rider alltid i dressyrsadeln eftersom jag har hoppsadeln på Platina och jag tittade på dem idag när vi var ute. Såg inte alls ut som att den tog i, i sadeln.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • En vecka kvar

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp