Bukefalos 26 år!

Shettisagility!

B

**BORTTAGEN**

Någon som kan berätta lite om shettisagility?
Vad är det för hinder, vad ska man träna på?
Regler och bestämmelser, var kan man få tag i det?

:banana:
 
A

Annellen

Det finns en förening som heter Rid- och körklubben Shetland. De håller bl.a. på med shettisagility. På en uppvisning jag såg skulle pållarna gå över en prasslande pressening, springa under en bom med långa fladdrande plastband, gå över ett bildäck och ställa ner benen mitt i, hoppa över hinder, slalom mellan pinnar etc.
Jag letade på google men hittade ingen hemsida, däremot går det att hitta ett telefonnummer till klubben på ridsportsförbundets hemsida.
/Ann
 
Z

Znozan

www.rissla.com/rks/ är klubbens hemsida. Kanske inte så mycket information där. Men gå in och kika!!!

Det är super skoj med agility!!! Och min personliga åsikt är att det är nyttig träning för unghästen. Mina pluttar är 3 år gamla och jag tränar för fullt med dom. :love:

Lättast att träna hemma är:
Ett bildäck som dom ska sätta ner fram hovarna i. :crazy:
En ridå av plastband som man ska springa igenom.
Slalom mellan koner med bollar på. Aja baja inte riva ner :angel:
Springa över en pressening.
Gör en tunnel av en pressening (modell jätte oxer med pressening över!)
Vanliga hinder.

Sedan finns det även vippbrädor, broar och lastpallar. Förmodligen bara fantasin som sätter stopp!! :idea:
 
B

**BORTTAGEN**

Till Annellen och Znozan:
Tackar för informationen! :bow:
Är faktiskt medlem i RKS, hittar dock inte någon direkt information om agility på deras hemsida.
Men nu har jag ju fått tips på vad vi kan träna på!
Tack! :)
 
I

Immaculate

På tävlingen i Norge förra året var det mycket "fram-och-tillbaka", typ slalom hit och dit. Mycket ris och kvistar också på nåt "skrämselhinder" (har dragit slutsatsen att om det går fort nog hinner inte ponnyn uppfatta vad som är läskigt!) och en träbro med lysgrön filt på. :eek:

Kom ihåg bara att man behöver träna upp sitt eget flås också, inte bara ponnyns! Attsiken vad svettig man blir av agility! :o
 
S

Spirelli

Var på tävling för ett tag sen. Två klasser. Barn under 10 år och en för de över. Vippbräda, slalom, stå still tre sek på en lastpall, genom ridå av plastband, under presseningstak, över byggplast på marken, hopp över ca 40 cm hinder. Ska du träna hemma är det viktigt att träna tillit om det är barn som ska hantera ponnyn. Litar ponnyn på ledaren följer den för det mesta med utan att vara rädd.
 
M

MysticDream

när d gäller shettisagility, rider barn när de tävlar eller är de på marken?
Ngn som har erfarenhet av att börja träna detta med en gammal shettis? (Totalt orädd, inte hanterad på ett tag men verkar pigg på det mesta!)
 
G

Gisburne

Det är väl bara att köra på? Börja med ett moment, fortsätt med nästa... :D
 
S

Spirelli

Vår shettis var 7 år när vi började. Barnen rider inte utan leder. Vi brukar ha träns men grimskaft trätt genom närmaste bettringen och fäst i yttersta. Tar bort tyglarna alltså. De små barnen får förälder eller annan större gå med om man vill. Det som är kul är att barn som växt ur shettisen alltså kan fortsätta med detta. Vi har byggt en liten bana hemma som vi tränar på. Vi har en byggplast att gå på, en pressenning uppspänd på stolpar som en tunnel, ett draperi av plastremsor uppsatt på en vädringsställning, en vippbräda, en sicksackbana av elstolpar(såna man sticker ner i marken), en lastpall med en fastspikad skiva att gå upp och stå still på, ett däck att kliva i och ett hinder att hoppa över. Bara fantasin sätter gränser. Lilla ponnyn tycker det är jättekul att tuffa runt där. Stora ponnyn vägrar att gå i närheten. Det behövdes dock en hel del övertalning innan en del av hindren forcerades, nu spinger han över plast och genom draperiet utan att blinka. Lycka till!!!
 
D

Dragonfruit_

Passar även för vuxna.. :) Hindrerna är nästan samma som med hundarna, fast anpassade till shettisar. ;) Men man leder dom ju förstås. Hemsidan har du ju fått förut till en förening som anordnar träningar och tävlingar i agility och även andra aktiviteter för shettisar.
 
Z

Znozan

Bara att sätta igång.. :D. Vad jag vet finns ingen övre åldersgräns för shettisen, men minst tre år gammla ska dom va.
Det är bara till att börja träna upp flåset, för här är det bara att springa fort som 17 he he he!!
 
I

I_Love_Humle

Är det för sent att börja med en shettis som är 6 år? Han är ju inkörd och riden, men jag har ju aldrig varit med på nått sånt här! Får man komma och titta när andra tävlar?? :confused:
 
D

Dragonfruit_

Jag började med shettisagility för ett år sen. Men två ponnyer som va 4 och 9 år. Det är inte alls försent att börja med agility, jag körde ju in ena ponnyn när hon va åtto. No problems!
 
Z

Znozan

Självklart är det bara att åka och titta!!
Det är aldrig försent. Vet en liten pålle somvar 19 när han provade på första gången!!
 

Liknande trådar

Hoppning Hej, har alltid haft detta problem med min ponny nu när jag tänker efter, jag tvekar bara lite och inte lika illa som jag gjorde förut...
Svar
0
· Visningar
422
Hoppning Hej, Jag söker lite avstånd vid löshoppning.. Jag har hittat avstånd för storhäst över 3 hinder men inte över 2? Jag vet att 3 hinder är...
Svar
1
· Visningar
363
Hundavel & Ras Jag tittar runt överallt jag kan komma på, läser dussintals böcker, ssk hemsidan , letar på forum och försöker bestämma mig för nästa...
13 14 15
Svar
293
· Visningar
12 174
Fälttävlan Första fälttävlansstarten: H80 eller H90? Vi har fälttävlanskortet och tränar på åtminstone 90-nivå. Men, första tävlingen; hade ni valt...
Svar
10
· Visningar
723

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hopplös hoppare - hjälp!
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Bro i hage
  • Dressyrsnack 15

Omröstningar

Upp