Bukefalos 26 år!

Sigma allroundsadel!!!!!!!!!!!

S

sleepy

Hei hei!
Jeg har lest tråden om Sigma-dressursalen, og forstod at folk var ganske fornøyd med den. Mange syntes at allroundsalen SÅ konstig ut, men så vidt jeg forstod var det ingen som hadde prøvd den selv?

Er det noen som har noe å si om denne salen?

Jeg er ute etter en "sal nr 2" til min islandshest, da jeg har tenkt til å prøve å hoppe litt med han. "Hoppsadelen" vil da bli brukt 1-2 ganger i uka.

Bjartur er ganske så bred (målte han rett etter beitet, da var han ca 110grader, mulig det har blitt litt mindre nå ;)) Han er vanskelig å finne sal til, da han er overbygd og i tillegg noe svai i ryggen. "Svaien" og "overbyggingen" varierer en del med hvordan han står og går, så det er ikke lett å bli klok på fasongen hans! (Derfor tror jeg også det vil være bra å ha to saler å bytte på, så ikke ryggen hans blir belastet likt hele tiden.) Så vidt jeg har forstått, så er bommen i syntetsalene (Sigma, Maxam, Griffin...) noe mer "fleksible" enn i mange lærsaler, og jeg tror Bjartur trenger en litt "fleksibel" bom siden han ser ut til å være laget av gummi :crazy: he he, neida, han er vel ingen gummi-hest, men... ;)

Kom med meninger om Sigma eller andre forslag!!! Det må også nevnes at jeg har dårlig råd minst et halvt år frem i tid, og at jeg er litt skeptisk til å kjøpe brukte saler ettersom det kan være vanskelig med bytting o.l. pluss at VELDIG mange brukte saler er skjeve... Hvertfall de jeg har sett!

-Lillian :bump:
 
D

_Dieldi_

Är hästen såpass bred som (uppskattningsvis) 100-110 grader är förmodligen Sigman för liten.
Själv har jag en Griffin Dressyr med vid bom som tyvärr börjar bli lite för smal till min häst (som är ca 100 grader), så det blir väl till att köpa en ny :smirk:.
 
S

sleepy

Er det noen fler som har testet denne sadelen nå, kanskje? ;)

Har forstått etter flere søk på nettet, at sigma-salene produseres av Thorowgood... Men hvorfor står det ikke ett ord om de på Thorowgood sine sider?? :confused: Tilsvarer Sigma-bomviddene de andre Thorowgood-bomviddene?

Hmmmm... :confused: Jeg får vel komme meg en tur til Hööks snart...
 
Griffin är dyrare än Sigma, och mer fasta i sin bomvidd och ryggprofil. Jag skulle tro att de snålat så på bommen i Sigman att den är mjukare och mer töjbar för att den är klenare ? I alla fall är det stooooor skillnad i töjbarhet. De billigare formar sig mer efter hästen. Jag kan lägga Sigma dressyr vid på en islänning på 120 grader utan att det ser konstigt ut när man suttit upp. Allround har jag inte testat däremot.
 
D

_Dieldi_

Åh!
_Dieldi_ ser en liten ljusning att Sigma Dressyr kan passa min häst.

Använder du en Sigma Dressyr på en islänning på 120 grader? Och den passar "vidhetsmässigt" så att säga?

Har en Griffin Dressyr på min häst just nu, som passade perfekt innan pålle fick för sig att muskla sig ordenligt. Så en större bomvidd är det som behövs bara egentligen, och en Sigma verkar ju vara outstandig när det gäller pris kontra kvalitet.

Kanske ska köpa en och prova iaf :)
 
S

sleepy

Det KAN altså se ut til at en sigma allround vid kan passe til min Bjartur... Men fordi han er overbygd og har litt mage har salen lett for å skli forover på han. På islandssalen min bruker jeg trådgjord, og fester den i forgjordsstroppen og den forrerste av de vanlige stroppene, det hjelper masse. På sigma allround er det ingen forgjordsstropp, derfor er jeg litt skeptisk... Kan hende jeg satser på en MAXAM Cob/haflinger i stedet (maxam-utgaven av den Griffin haflinger/cob som de har i Hööks) siden den har fire gjordstropper... Hmmmm...
 
Men hallå, stropparna är inget problem. Bara att trä remmar rakt igenom sadeln så man får så många man vill ha. Har trätt två extra genom sigman så jag har fyra och kan ha dubbla resårgjordar, en framför och en bakom böjen på kulmagen så ligger sadeln still :idea:

Haflingersadeln passar inte överbyggda hästar.
 
S

__Stilett__

den är från thorowgoods. har en sådan själv (sgima dressyr) och lappen står på sadeln vid köp, o med garantin.
 
synd att du inte har testat allroundmodellen.. Jag kommer antagligen testa en sån, att ha som extrasadel när jag rider ut och så (vill inte slipa för mkt på min nya läderdressyrsadel som kommer snart.. om jag kan slippa, dvs hitta en prisvärd allround/hoppsadel som sitter bra)
 
S

__Stilett__

*morr* idag när jag red i min sigma dressyr, som jag sammanlagt använt ca 7 ggr så upptäckte jag att det blivit ett litet hål i sätet (inte just där man sitter dock).
fy f*n va sur jag blir och jag är verkligen pedant med min utrustning. självklart ska jag klaga, men väntar några månader till ifall det händer fler saker!!
hur gör dom, byter dom ut till ny sadel, eller lagar dom det?

min häst trivs med sigman och den passar iaf mkt bättre än tidigare sadlar jag haft, så det är ju helsjukt att den går sönder efter typ några ggr!!!
kanske bara är just denna sadel,,,

ngn mer som blivit drabbad?
 
ja, även om man räknar med sämre kvalité, så räknar man ju inte med att den pajar efter 7 ggr.. Ring du och klaga på en gång!
 
S

__Stilett__

ja. 1 år vill man att den ska hålla iaf, eftersom garantin står på 1 år i katalogen (men garantin man fick med står det 3 år (??) ? så man räknar ju att den ska hålla liite längre.
 
är det inte tex 3 år på bommen, 1 år på övrigt material? Eller så är det 1 år på bommen, ingen garanti på resten??
 
T

thereseSvensson

10 år på bommen och 3 på övrigt material.,.,.,., fick det förklarat när vi köpte min maxam... :love:
 
Tittade på allroundmodellen men den passar inte alls mitt syfte då kåporna är framskurna över bogbladen, det är så liten plats på en islandsrygg att man behöver den lodräta skärningen på sadeln.
 
S

sleepy

Så lurt det var det med stroppene :idea:

Når det gjelder om haflingersalen passer overbygde hester, så mener jeg at det var en her på forumet som hadde en til sin overbygde/svairyggede islandshest... hun hadde justert litt på putene ved å putte inn biter av liggeunderlag.. Hmmm...

Sigmaen ser hvertfall mer "bananformet" ut enn haflingersalen :)
 
S

sleepy

...men om jeg skal ri sprang, da? :confused: Da må jeg jo ha kortere stigbøyler, og da må jo kåpene være litt mer framskurna? Hvis ikke kommer jo knærne mine utafor? Men kanskje ikke SÅ mye framskurna som på sigmaen? (sorry hvis det blir konstig når jeg prøver å flette inn litt svensk her :crazy:) Om jeg kjøper en sigma, tar jeg 16,5", det hjelper forhåpentligvis litt...

Islandssadel har jeg, trenger en allroundsal å hoppe i, pluss at jeg inbiller meg at det kan være bra å ha to saler å bytte på (-det er jo ikke bra å gå i samme sko hele tida for oss mennesker, om skoene er aldri så gode! Tenker at det må være litt sånn når det gjelder saler og hester òg... ;))
 

Liknande trådar

Utrustning Så min lille hest er øm i mage muskulaturen, og jeg lurer på å kjøpe en ny gjord til hoppsadelen. Finnes det noe ala Eric Tissant...
Svar
7
· Visningar
260
Hästvård Jeg har en halvfoder hest som jeg har ansvar for (eier har fått baby). På torsdag oppdaget jeg en hevelse/kul under magen. Den gjorde...
Svar
5
· Visningar
421
Hästvård Hei, Jeg står på en liten stall med plass til 6 hester og nå skal det komme en hest fra Spania. Den kommer ikke til å bli satt i noen...
Svar
7
· Visningar
890
Utrustning Hei, Jeg fryser så jeg funderer på å kjøpe en ridkjol. Har sett på Börjes, Hööks, Jacson og Horze sin modeller. Horze sin tror jeg blir...
Svar
12
· Visningar
848

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2022
  • Hönstråden II

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp