Bukefalos 26 år!

Sigma dressyrsadel

sture

Trådstartare
Jag köpte en Sigma dressyrsadel på H**ks igår. Den är jätteskön att rida i och ligger bra på pållan. Det är en 16,5" med vid bom och jag var lite orolig att den inte skulle vara vid nog för jag har bomvidd 33 på min allroundsadel men den låg bra.

Men, den knarrar något hiskeligt vid knästöden! Är detta vanligt på syntetsadlar och är det någon som har något bra tips på hur man blir av med oljudet?
 
B

blondi3958

Det är vanligt på syntetsadlar att dom knarrar :crazy:
Min Maxam var så i början :(
Men nu är den så gott som tyst :)
Hur är sigman att rida i?
Funderar på att köpa en :)
Hur är knästöden?
Finns dom ;)

:banana:
 

sture

Trådstartare
Den var jättemysig att rida i! Har nog aldrig ridit i en skönare sadel. Knästöden var bra och dessutom sitter de fast med kardborre så om man har korta ben som jag så kan man flytta dem längre in.

Jag har en teori om hur man kan få bort knarrandet; har köpt sådan här filt med klister på baksidan, sådan som man sätter under möbler. Tänkte försöka klistra dem på knästöden och på så sätt få sadeln att bli tyst. Vad tror du om det?
 
B

blondi3958

Det verkar lite onödigt.
Det slutar att knarra efter ett tag.
Du kan också ta en svamp med vatten och "tvätta" av den under kåporna och på knästöden, tror att det är något sorts vax eller liknande som gör så att det knarar.

Jag funderar på att köpa en sådan men vet inte hur jag skall göra :crazy:
Skall åka och klämma och känna på den någon dag och får se hur det bli sen.
Men den är ju billig :)

Jag älskar syntetsadlar :cool:
Dom är såååå mjuka :bump:
 
B

blondi3958

Har du fått någon ordning än på det knarrande oljudet?
 
S

__Stilett__

fick hem min igår. den är jättesnygg ju, och förhoppningsvis ligger dne bra på hästen! jag provade den igår på stallgången. Den ligger bra(!) men den ligger ngt högt på ryggen. Men det står att den ska göra det (?) i början, eftersom den ska forma sig efter hästen.
Gjorde din det oxå?
Jag har letat sadel i många år till min häst och av vad jag sett nu, verkar jag funnit en passande. Får hoppas det stämmer under ridning oxå!*håller tummarna*
 
B

blondi3958

Jag torde aldrig att min sadel skulle passa(maxam allround) när jag la på den på min häst.
Den låg säkert 1,5dm över manken, men när jag satte mig i den så låg den perfekt.
Det är bara att rida och töja ut den :D
 
B

blondi3958

Den skall vara omstoppnings bar och stoppad med ull.(tror jag)
Det är bara att maila hööks och fråga :)
 
S

__Stilett__

en sak till. på garatin jag fick med står det att man ska kontakta thorowgood (dom som gjort sadeln) nät man köpt den, för där står det tydligen 10 års bomgaranti och 3 års på övrigt material.
på H**Ks står det 1 år på övrigt material. Så detta ska jag ta reda på!
 
S

__Stilett__

jag frågade nyss en person om det och denna sa att den var omstoppningsbar och den är stoppad med ull. som en ovan skrev. vet ej om det stämmer till 100% dock.
 
Intressant... Jag har nämligen tänkt sälja min dyra Stübben, köpa en westernsadel och en billigare allround för att kunna hoppa och rida dressyr i.

Jag funderade på någon av HÖÖKS syntetsadlar men då jag har en arab med jättebred manke (har 32 på Stübbensadeln) så har jag varit tveksam. Vet ni hur haflinger/cob sadeln är som de säljer i HÖÖKS? Den är dyr och jag är rädd att den är lite för rak för min arab?

Men om Sigman är bra kanske jag ska testa en sån allround.
 

sture

Trådstartare
Re: Hur vågar ni...

Jag har inte provat ut sadel själv. Jag har haft sadelutprovare hos mig 4 gånger. Därför vet jag att min häst ska ha vid/extravid bom. Sigman jag har köpt nu har vid bom, ca 32 i bomvidd. Allroundsadeln jag har har en bomvidd på 33 (Rivelette by Henri De Rivel).
 

sture

Trådstartare
Ja, den ligger ganska högt när man sadlar men när man satt sig i den så ligger den lägre.

Hoppas den passar din häst bra!
 
S

__Stilett__

fick med garatin till sadeln och då stog det att det var thorowgood som man skulle kontakta , så det antar jag då.
 
Re: Hur vågar ni...

Men vid/extra vid bom kan ju betyda vad som helst! Vinklarna kan ju variera precis hur som helst, den vinkel som är X-vid bom på ett märke kan vara normal på en annan, sen spelar ju bommens form in, hur "böjd" eller rak sadeln är undertill osv osv.

Tycker det låter som ett nog så friskt vågspel :crazy: Alla gör förstås som dom vill, men en felaktig sadel kan ställa till med såna skador som inte märks förrän dom är extremt allvarliga...
 

Liknande trådar

Hästhantering Min "nya" häst (Eden) som jag köpte i höstas är väldigt påverkad av andra hästar, och det blir inte bättre och jag vet inte exakt hur...
Svar
9
· Visningar
1 594
Hästmänniskan Gammal användare - nytt nick för att få helt utomstående åsikter på problemet, som inte grundar sig på inlägg jag skrivit tidigare...
2
Svar
31
· Visningar
5 836
Hästvård Hej! Jag har ett tolvårigt D-Ponny sto som jag tävlar dressyrklasser på, det finns nog några som sett mina inlägg här på Buke. Jag har...
2
Svar
21
· Visningar
2 727
Utrustning Är återigen ute på jakt efter en sadel till min travare. Har haft ut sadelutprovare tidigare, köpte då en Albion style dressyrsadel...
Svar
3
· Visningar
685

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Unghundar med stort motionsbehov
  • Senast tagna bilden XIII

Hästrelaterat

  • Uppdateringstråd
  • Stora shoppingtråden

Omröstningar

  • Bästa läderbalsamet
Upp