Sindarve Tulo

P

Provincia

Är det någon som har en bild av Sindarve Tulo? Vore jätte tacksam!
 
P

Provincia

Eller vet något om honom? kanske har en häst efter honom?
 
I

Indiana_Jones

Jag betäckte mitt sto Lektra med Sindarve Tulo 1994. Hon fick ett hingstföl 2 maj 1995 (såld på hösten samma år). Tulo var född på Gotland men stod när jag använde honom till mitt sto i Norrtäljetrakten. Där blev han också kvar till sin död för ett par år sedan. Han var då A-premierad.

Han var en exteriört mycket god individ som gick etta i sin åldersklass på generalmönstringen 1994 (?) och även hade goda utställningsresultat. Själv såg jag honom första på Riks-utställningen 1985, då han trots att han var en av de yngsta hingstarna fick en bra placering.

Jag tror inte han hade några tävlingsresultat, men han var en trevlig hingst som funkade bra "hemma på gården" såvitt jag minns av vad hingstägaren och andra, som jag förhörde mig hos innan jag valde Tulo, berättade.

Tulo var ljusbrunblack men hade ett anlag för rött, så det finns en del rödblacka hästar efter honom.

Foton finns i stamboken och i Lill-Blakken (gamla hingstannonser).

Hälsningar

Anneli
 
P

Provincia

Tusen tack för hjälpen!
banana.gif

Vet du var man kan få tag på arkivet och "lill blakken"?
Tacksam för svar!
bounce.gif
 
Senast ändrad av en moderator:
B

Bellize

Kan ju nämna att han var 143 cm hög också inte för att nån frågade om det men men :bump:
 
P

Provincia

Hej!
Ja det var av hjärtfel han dog. Jag kan inte få upp bilderna, har du skrivit rätt adress?
 
A

aspartam

Jag har ett sto född 1990 efter Sindarve Tulo. Hon har, liksom ett flertal andra Tulo-avkommor, problem med hovarna. I hennes fall är det fång som är boven. :( Huruvida hovproblemen kommer från Tulo-blodet eller inte låter jag vara osagt, alla hästar har ju mödrar också! ;)

Habina har i alla fall en helsyster som heter Haitra (född 1989) och så vet jag ytterligare två Tulo-avkommor. Lisa avlivades 2002 på grund av hovproblem och Lenå bor någonstans i Umeåtrakten. Hoppas det hjälpte!

mvh Ellinor E. Karlström :bump:
 
P

Provincia

Jag har alltid fått höra att min tjej efter Tulo har väldigt bra hovkvalitét, fast det kan ju bero på modern =) Hur är era i sättet och vad gör ni nu emd dem? Tävlar ni i något? Min älskar att hoppa så jag tänkte om det är flear som gör det så vet man ju från vilken gen det kommer =)
 
A

aspartam

Ja, både Habina, Lisa och Lenå har/hade bra hovkvalité. Det är inte där problemen sitter. Svårt att förklara. :crazy: Men fång har ju inget med hovkvaliten att göra, snarare med magen... Så han kanske har dålig mage? ;)

Habina och Lisa kan jag uttala mig om i temperamentet, men Lenå har jag bara träffat som hastigast. Det var faktiskt han som gjorde att jag skaffade Habina! :D Lång historia som vi inte skall dra här...

Habina är världens ängel i temperamentet. Hon har använts i ridskola och med förståndshandikappade barn. Hon vet direkt när det är en nybörjare på ryggen och anpassar sig efter det. Likaså om det är någon som är hästrädd. Fram till nu har hon botat fyra personers hästrädsla! :rofl:

Lisa har mest gått i hage, men har också väldigt trevligt temperament. Tyvärr var hon extremt övergödd, och ägarna ville inte att någon motionerade henne. :eek:

Innan Habina blev sjuk så red vi ofta på långritter och tävlade i hoppning. Hon älskar verkligen att hoppa och har en väldigt bra hoppteknik som hon nedärver. Jag tror definitivt att hoppintresset kommer från Tulo!

En annan egenskap hon har är att hon är extremt säker på foten, tar sig fram i all slags terräng och gör verkligen allt för mig. Hon skulle gå till hon stupade om jag bad henne, eller hoppa ihjäl sig nedför ett stup om det så var. Ibland är det dock jobbigt med en häst som litar blint på sin ryttare, då man tyvärr inte är så ofelbar som de tror. :crazy:

Jag skulle inte säga nej till en ny fjording med lite Tulo-blod i. :love: Fast inte förrän Habina galopperar på de sälla jaktmarkerna förstås!

mvh Ellinor E. Karlström :bump:
 
P

Provincia

Sv: Sindarve Tulo

Det var ett tag sedan jag var inne här nu men jag skulle jättegärna vilja ha en bild på Tulo om du har! Länkarna fungerar inte.
 
T

Tina Å

Sv: Sindarve Tulo

Hej Anneli.
Det var jag som köpte "Tjodden" av dej!!!!!!!!!!!!
Han är en supermysig häst.
Vill du veta mer kan du maila mej. fogle_1@hotmail.com
Mvh Tina Åhsblom
 

Liknande trådar

Avel Jaha… Då börjar jag vackla på namn till fölet. Därav denna tråd, kanske är det fler som börjar fundera på namn nu. Mitt sto kommer...
4 5 6
Svar
108
· Visningar
7 329
Senast: Freazer
·
Tjatter Jag är tacksam över de som såg till att barnaga (misshandel av barn) blev förbjudet. Jag är också tacksam över att jag äger ett så...
2
Svar
22
· Visningar
1 239
Senast: Sel
·
  • Låst
Skola & Jobb En gammal klasskompis postade precis på facebook att hon var hemma för vab. Det är väl inget med det, om det inte vore för att bilden...
24 25 26
Svar
505
· Visningar
24 747
Senast: Mineur
·
Samhälle Idag försvann anhörigas rätt att säga nej till organdonation. Det ska vara den avlidnas vilja som gäller. Det blir också tillåtet att...
6 7 8
Svar
145
· Visningar
7 718
Senast: Badger
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp