Övr. hästmänniska Skicka med utrustning till foderhäst?

Har du passat ut sadeln just för din häst är det väl ännu större anledning till att skicka med sadel? Då vet du ju att hästen kommer ha en sadel som passar och fodervärden behöver inte stressa runt med att försöka hitta en passande sadel till en häst den ska ha i ett år. Skriv ett speciellt stycke i kontraktet om sadeln bara. Folk tenderar att vara extra försiktiga med saker de själva inte äger pga de vill inte ha bannor från ägaren.
 
Sadeln kan ju gå sönder för att hästen gör någonting också, får tokspel och slår över så bommen knäcks, sticker i skogen och drar in i ett träd osv. Den kan bli stulen eller vattenskadad eller någonting annat som inte är fodervärdens fel. Att då kräva att personen ersätter utrustningen ur egen ficka tycker jag är lite väl magstarkt. Däremot så är det rimligt att se till att man antingen själv eller att fodervärden har någon typ av drulleförsäkring på hemförsäkringen som inkluderar utrustning förvarad på annan plats än i bostaden.
 
Jag tycker @Grazing s tankar om hur en sadel hålls i normalskick är väldigt rimliga i sak. Det krävs precis som hon säger inte mycket ang allmän hantering.

Det finns utifrån det inte så stor risk att låna ut utrustning som en sadel, om man samtidigt lånar ut sin häst till samma person.

Antalet måste ju täcka både hästen och utrustning rimligen när man lånar ut på foder .dvs ett tydligt och rimligt avtal för bägge parter.
Men varför citerar du mitt inlägg? Det berör inget du skriver om.
 
@Lobelia eftersom du redan tidigare skrivit en post där du vill problematisera mitt inlägg, och inte fått svar, kanske du kan dra slutsats utifrån det istället för att dra det ett varv till 👍
 
Om man litar på att en person tar väl hand om ens häst borde man väl kunna lita på att personen tar hand om utrustningen också? Jag menar, hästen är väl mer värd än sadeln? Kanske inte i rena pengar, beroende på häst och sadel men ändå.
 

Just nu

  • Vem är svensk?

Hästfolk

Hästvård

Träning

Utrustning

Hästavel

Tävlingsgrenar

  • Ordning på Pay & Jump

Forumstatistik

Trådar
440 692
Inlägg
8 409 597
Medlemmar
25 265
Senaste medlem
Tinatinn

Allmänt

  • Vem är svensk?

Hem & Hobby

Barn

Hund

Katt

  • Kattsnack #6

Andra Djur

  • Ankor och gäss

Bukefalos

Hästnyheter

Upp