Bukefalos 26 år!

Skydd - stöd??

Centaur

Trådstartare
Vad anser ni - KAN man ge bästen stöd vha olika skydd och lindor? Vad är era erfarenheter? Vad ger mest stöd? :confused:
 
Visst kan man göra det.
Men man ska också komma ihåg att "extra stöd" kan ha en
dubbel effekt.
Man ger hästen stöd i det aktueklla området, men samtidigt "försvagas" hästens egna stöd just där
om man använder stödet för ofta.
 
Jag tror på att lindor lindade runt kotorna och motsvarande skydd ger stöd (lindor mest). Men inte "vanliga" senskydd, strykkappor osv, skenbenet kan ju inte "stödjas" däremot kan leder det. Tjejen som red min förra ponny innan ansåg att hon gick stadigare (alltså inte stadigare form...) med lindor ro på dressyrträningarna (dressyrfantast). Tyckte och tycker fortf att det låter skumt men hon var en ENORMT skicklig ryttare och hon påstår att hon kännt det så och jag är villig att tro henne även om det verkar skumt...
 
Att tro att lindor stöjder så pass att de försvagar benen är som att tro att näsan blir smalare om man sätter en klämma på den.

OM du använder en jättehårt åtdragen elastiskt linda dygnet runt i några år kanske du till slut kan märka en viss skillnad. Men innan dess uppkommer nog andra problem..
 
Försvagas?

Benen försvagas inte, däremot ligamenten.
Det gäller när man alltid använder "stöd" av olika slag.
Skydd av olika slag påverkar ju inte.

Jag fick en "föreläsning" om det här av vet. på Täby när jag diskuterade "vrickningsproblem" på en foderhäst jag hade förut.
 

Centaur

Trådstartare
Re: Försvagas?

Men, om hästen nu är lindad 1 utav 24 timmar i dygnet, så kan väl det knappast orsaka att ligament och senar försvagas? :confused:
 
L

lill_flesky

lindor - absolut! Lindar själv mina ben när jag ex. löptränar, upplever dom som ett skydd och stöd samt att de tillför värme till benet.

Skydd - nej, inget stöd, men dock skydd, vet själv ett par tillfällen då jag har haft skydd som jag är riktigt glad över. senast var det när hästen la sig ner (hon har gjorkramp) med sadeln och frambenskydden var alldeles sönderrispade, gissa om jag var glad att det inte var hennes ben :)
 
Jag brukar linda min häst då jag vet att vi ska rida ut och trava rätt mkt. har även boots då jag rider då min häst är rätt snubblig av sig. Skydd använder jag ibland som när jag ska löshoppa till exempel. Tycker det är bra med skydd då så hästen inte gör sig illa. Lindar mest för att det känns bra att ge hästens ben ett extra stöd!
 

Liknande trådar

Utrustning Då jag ska bli hästägare igen behöver jag självklart en ny sadel också (maxpris 20 000). Jag ska självklart ta hjälp av sadelutprovare...
Svar
6
· Visningar
447
Utrustning Finns det några skydd som faktiskt kan visa att de är stötdämpande? Jag läste för många år sedan om PC-skydd där det sades att de var de...
Svar
6
· Visningar
602
Utrustning Förra året köpte jag ett Sun Shield eksemtäcke från Hööks för att försöka skydda min häst någorlunda från de stora bölder hon ibland får...
Svar
17
· Visningar
1 443
Träning Hej! Jag har problem med en dressyrhäst. Innan red jag på kimbelwick men nu när jag har bytt till baucher (måste vara godkänt för...
Svar
7
· Visningar
609

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Konsttråden!
  • Kan vi prata om Sve##nius senaste uttalande?
  • Vad gör vi CLIX

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp