Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

SM i Bruksridning 2003

A

aremea

Jag var och tittade på bruks SM i år, och blev otroligt sugen på att börja tävla själv.
vart får man reda på vilka tävlingar som kommer annordnas under sommaren?
vilka krav ställs det för att få tävla? ska man ha grönt kort? finns det begränsningar på vilket bett man får rida med? får man prata med hästen under tävling eller är det som i vanlig dressyr? vilka grenar är vanligast på en tävling?


//Mvh Minou Och Lea
 
Senast ändrad av en moderator:
M

Moncan

Ring till Jordbrukarnas Ungdomsförbund i Skara (tror jag att det låg). Där kan man beställa tävlingsregler.

Jag har själv sökt efter någon som kan berätta lite mer om brukstävlingar, träningstips inför tävlingen, hur man ska vara klädd mm mm. Den 28 juni på Vånga Rid- & Körklubb (utanför Kristianstad) är det en brukstävling som jag anmält mig till.
 
F

Flyger

om man ringer dit- kan man få reda på närmaste tävlingarna oxå? (kanske dum fråga men men).
Ja sökte på internet men fick bara fram förslag på vilka hinder som kunde komma upp på banan....
 
Senast ändrad av en moderator:
B

**BORTTAGEN**

du som köpt lea av karlsdal va?
hälsa henne så jättemkt. hoppas på o få se er ute på bruksbanorna framöver då ;D
 
Senast ändrad av en moderator:
A

aremea

Hej maria!
jo, fölet har kommit, en liten hingst blev det(trodde jag mailade bilder till dig?). Allt gick jättebra, sunny är en lika duktig mamma som alltid:) Lea är väldigt svartsjuk, så sunny får vakta lite på henne också:PHur går det med era hästar?
 
G

Gul22

* Personligen tycker jag att det ordnas för få tävlingar, i allafall i vårt distrikt. Det som ordnas är KM och då måste man vara medlem i de olika föreningarna och det blir väldigt dyrt. DM ordnas men det är en ynka tävling.
* Jag har aldrig varit med om att det har frågats efter varken grönt kort, licenser, vaccinationer edyl. Vet inte hur det är på SM, det kan säkert JUF svara på.
* Du får inte ha smalare bet än ... vilket jag dessvärre inte har i huvudet. Står i JUFs reglemente. Vad jag vet har jag sett pessoa, d-bett, pelham, stång, "vanliga" 2- och 3-delade, hackamore ...
* Prata med hästen får du göra. Inte skälla och bestraffa men peppa/uppmuntra/berömma/driva/lugna det har jag aldrig hört någon negativ reaktion på.
* Vanliga grenar är trampa på en platta, vända i ett trångt utrymme (markerat med spån edyl), rygga i en vinkel, gå över vatten/pressening, gå över en träbrov, göra halt inom markerat område och stå still under angiven tid, flytta ett föremål från plats a till plats b, passera ett lydnadshinder, kliva av hästen och på från någon vagn/bord edyl, trava genom en serie portar ... det är de hinder jag kommer på i huvudet så här.

Hoppas du har fått något vettigt ut från mitt svar. Lycka till.
 
A

alisson

Bruksridninga arragneras av Jf som inte är anslutet till ridsportförbundet så man behöver inte ha grönt kort eller några licenser.

Man måste vara medlem i JUF(150kr för senior och 75 för junior) i sthlm så duger medlemskap i 4H lika bra.

I sthlm har vi oftast två/tre tävlingar om året. DM och sen är det en till klubb som annordnar, för att få starta är det samma regler som i DM alltså medlemskap i JUF.

Hästen måste vara 4år.
Tror att bettet inte får vara smalare än 9mm. Måste vara slätt och får inte ha några vassa kanter.
//A
 
G

Gul22

Ja är det JUF som anordnar tävlingen behöver man inte ha grönt kort. Men är det en annan förening som arrangerar då vet jag inte om det är upp till den föreningen att bestämma eller? När jag varit med på brukstävlingar som annan förening än JUF anordnat har det inte behövts medlemskap i JUF.
 
B

**BORTTAGEN**

du behöver inte grönt kort. hästen ska vara 4 år, i god kondition, ha välskötta hovar å så ska du va klädd på ett läpligt sätt. (Ridbyxor o stövlar ex.) inge höga krav ställs. gå in på www.juf.nu kontakta mig om du vill ha mera svar!/Lotta :banana:
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6516 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästmänniskan Ingen riktigt bra titel, men va sjutton. Suttit å läst lite olika trådar om köpa hästar och annat. Kikade lite spontant på hastnet mest...
Svar
13
· Visningar
1 430
Dressyr Okej, så här är det. Jag har rätt nyligen gått över på storhäst, en trevlig hobbynivå-hopphäst vilket är precis vad jag var ute efter...
2
Svar
34
· Visningar
3 017
Hästmänniskan Hej, är 15 år och går alltså åttan nu. Är väldigt bra på att skriva långt så om du ej orkar läsa skrolla ner:) Började på 4 h gård när...
Svar
16
· Visningar
2 121
Hoppning Det var evigheter sedan jag var iväg på meeting, men nu börjar jag bli lite sugen. Det blir isåfall i sommar, lokalt/regionalt med...
Svar
3
· Visningar
1 598

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Bästa katträdet/klösmöbeln?
  • Uppdateringstråd nr 24

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp