Bukefalos 28 år!

små barn i stallet...

Status
Stängd för vidare inlägg.
M

MysticDream

hur funkar/har det funkat för er? Har en son på 21 månader, red hela graviditeten och började igen 3 veckor efter förlossningen. När han var liten bebis o låg i vagnen var det inga problem att ha med honom i stallet o så men nu när han springer runt o härjar så verkar det rätt svårt...
Han är gärna med o klappar på pållarna o "rider" på de små o det går bra att köra med honom i rockarden, men det blir svårt för mig att rida själv om han är med..Hur har ni löst det? Har ni lämnat de små hemma med pappa eller annan barnvakt eller har de varit med hela tiden? Och hur har det isf funkat? Hur tidigt kan man börja med barnsadel som man fäster framför den andra sadeln (förutsatt att hästen är lugn o barnet gillar det)? Och var får man tag på en sån?

Tar tacksamt emot alla råd om hur man kan kombinera stall o litet barn utanatt det händer olyckor! (min pojk är ganska busig o lyssnar inte alltid ännu...).
Kanske skall tillägga att min ponny o hennes kompisar går på lösdrift.
 
Sv: små barn i stallet...

Jag har lämnat barnet till pappan eller en barnvakt när det varit litet.
Stallet är en farlig plats för ett barn.
 
Sv: små barn i stallet...

Jag har lämnat mina hemma med pappa när de varit i den åldern. Eller om man har någon snäll i stallet som kan tänka sig att passa medans man rider.
 
Sv: små barn i stallet...

Jag har hittat en mycket intressant mamma-barn sadel på nätet. Gjorde en sökning på "mutter-kind sattel". Den sadeln provade vi på Equitana i år och vi har beställt en sån.
 
Sv: små barn i stallet...

Jag har inte ridit när jag haft dottern med, oftast har hon varit hemma med sin pappa, några gånger har en tjej i stallet passat henne under tiden.
När jag har haft henne med så har vi bara mockat och gjort iordning mat, hon hjälper gärna till, men precis som din son så springer hon runt, så jag får ständigt passa henne eftersom gödselcontainern och trapporna till loftet är roliga ställen att vara på.
 
Sv: små barn i stallet...

Jag svarade visst bara på hälften.

Jag åker inte till stallet ensam med barnet. Pappan är med eller så stannar han och barnet hemma.

Men jag hoppas att kunna skritta ut lugna skogsturer med barnet i sadeln när vi får hem den där spcialsadeln om den passar hästen.
 
Sv: små barn i stallet...

skall kolla på den där sadeln... nåja nu finns inte pappan med i bilden så det är inget alternativ men som tur är har han snälla morföräldrar som ställer upp så ofta de kan...finns folk ibland i stallet men inte alltid så...eftersom min ponny är en sk problemhäst som haft det rätt så tufft så verkar försäljning inte heller vara ngt alternativ. Nu är hon dock hos bekanta till mig som tar hand om henne men de hinner ju inte träna henne tyvärr...hmm..nån som letar b ponny att jobba med?? ;)
 
Sv: små barn i stallet...

Kan jag så lämnar jag helst Tobias hemma. Han är snart 3 år och väldigt kavat och självständig. Nu vet jag att ponnisarna inte medvetet skulle fgöra honom något men ibland så hittar jag honom mitt i smeten bland ston och hingst :crazy: vi har dessutom väg som går rakt igenom stallplan och det skulle inte vara ett större problem om det inte vorde för en familj som bor längs denna väg, de kör fort och ofta och skiter i att det finns djur och barn där. Nä Tobias får vara hemma hos syskon eller pappa i den mån det går. ibland har har honom med och då bruakr vi hämta in hans ponny direkt så han kan borsta den i stallet medan jag gör i ordning min. Sen sticker vi ut och rider, han med sin safarisadel med handtag och jag har honom på ledlina, funkar ypperligt. Alla småponnisar och även de stora för all del tar det extra lungt när han är med :love:
 
Sv: små barn i stallet...

Sto med trevlig exteriör och stam??? Då tar jag emot och jobbar med mot att jag får ta ett föl ;) har massor med trevliga stalltjejer i olika storlekar :p
 
Sv: små barn i stallet...

Det funkade kanon när lilleman var baby :bow:
men nu (om jag blir tvungen att ta med honom)blir man smått kallsvettig och stressad :crazy: :D han är ingenstans o överallt...(3år :smirk: ) så snabbmockning och fylla på mat sen fort därifrån :rofl:
de stora grabbarna däremot är en tillgång i stallet,då får man ju tom hjälp :)
mvh Arabizar
 
Sv: små barn i stallet...

Jag har haft min låtsaslillebror på en filt framför mig när han var liten. Snäll häst är en förutsättning! Gick utmärkt, han till och med somnade ibland när vi var på väg hem från skogsturen. Lillkillen var inte alltför förtjust i trav (skumpade) men galopp och skritt gick utmärkt. Nu är han på tok för stor för sådan ridning även om jag har en stoor häst 1.80 och får rida egen ponny.

Javan
 
Sv: små barn i stallet...

hon har jättebra stam efter ernford jester men hon har haft det tufft i livet o kan inte ridas nu varför jag inte släpper iväg henne till vem som helst... ;)
Men hon har fått flera fina föl! O vi har kommit en bra bit på väg nu skall snart börja tömköra o så småningom köra in, snäll mot barn men rädd för vuxna. Protesterar om ryttaren kräver ngt varför vi måste börja om från början nu...pma mig om du vill ha mer information!
 
Senast ändrad av en moderator:
Sv: små barn i stallet...

Jag har med barnen (Lucas endast en dag/v, Nathalie oftare) på fm när alla hästar är ute. Hagarna ligger såpass lågt bort att de inte går dit, utan håller sig till stallet och hjälper till att sopa, mocka, åka kärra, bära foderhinkar osv. Gör i ordning allt i stallet på fm och sen rider jag på kvällen när sambon kommit hem.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Hästhantering Detta är en ganska lång historia och jag kan ha svårt för att vara kort och koncist. 2022 blev mitt halvblod ensam och behövde...
3 4 5
Svar
93
· Visningar
9 594
Senast: Juli0a
·
Hästmänniskan För ett par månader sedan skrev jag ett inlägg om att börja rida igen, att söka mig tillbaka till ridskolan, ta privatlektioner, etc ...
Svar
10
· Visningar
1 161
  • Låst
Hundhälsa Hejsan Vi är en hundvan familj som haft hund till och från hela livet. För en månad sedan skaffade vi oss en liten blandras på fyra...
5 6 7
Svar
139
· Visningar
11 249
Senast: Snurrfian
·
Övr. Barn Eskilstuna djurpark förra helgen och Astrid Lindgrens värld den här och mina pojkar 3 och 6 år har varit till sig av lycka! Har under...
2 3
Svar
48
· Visningar
5 490
Senast: Sel
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Stänger du toalettlocket?
Tillbaka
Upp