Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Smällfeta livrädda damkattor

MrsScabtree

Trådstartare
Nu är det så att kattungarna min bror fick av mig i födelsedagspresent för fem år sen ska tillbak ai mina händer, bror har träffat en tjej som är suskigt allergisk mot katter så det fins ej möjlighet att ha dem kvar. Kattorna i fråga ÄLSKAR min bror men fräser och gömmer sig för andra människor och ser ut ungefär såhär när en "främling" kommer -->:eek: . Nu när jag ska ta över dem kommer jag för det första att hårdbanta dem ca 1.5 kg var då dom är väldigt överviktiga. Jag skulle vilja veta vad för bantningsfoder det finns att rekommendera? Jag kan gärna köpa lite finare foder så prisklas spelar inte så stor roll. Jag tänker dock under inga omständigheter köpa från IAMSÖ. Nr2: Katterna har alltid varit innekatter och aldrig varit ute förutom på balkongen. Jag vill ta ut dem iaf en gång om dagen ca 30 min åt gången. Hur ska jag göra för att vänja dem? Sist men inte minst. Aktivitet! Hur aktiverar man en katt som bor i lägenhet?..Några roliga leksaker man kan göra själv?
Jag är supertacksam för alla tips!
 
Sv: Smällfeta livrädda damkattor

Bantning vet jag inget om då mina förbrukar allt de äter
Mina gillar att jaga råttor, små kulor, pingisbollar mm plus att det är hur kul som helst att jaga varandra, påskpyntet är numer kattleksaker. laserpekare kan också vara kul ett tag
Mina är innekatter men får komma ut vid bra väder och sitter då fast i gräsmattan med flexkoppel i en hundpinne och är då ute så länge de vill och matte orkar:angel:
 
Sv: Smällfeta livrädda damkattor

Startade en tråd om detta tidigare ;)

Men att leka med katterna så de rör sig är ju bra, kasta råttor, bollar mm till dom. Låt de hoppa upp och ner från möbler etc.

Jag har köpt Hill's 'dietfoder' r/d hos veterinären. Ta kontakt med veterinär så kan h*n också ge dig bra tips och råd!

Jag har två katter en liten nysteriliserad hona på 2 år i sommar och en 8 årig kastrerad hankatt. Det är den sistnämnde som ska bantas nu. Ca 2 kg ska bort på honom.
 
Senast ändrad:
Sv: Smällfeta livrädda damkattor

Det är lättare att banta en katt på blötmat än på torrfoder, men detta kan säkert Sol mera om. Ta ut dem en och en i sele det är hopplöst att försöka gå med två katter. Sen är favoritleksakerna små hårda pälsmöss som skramlar lite. Fjädervippor är populära men kortlivade. En bra klös- klätterställning behövs om de ska vara inne. Jag köpte en som ser ut som en tunna klädd med sisal runt om. Den var rätt dyr men häller för sex bestar som försöker slakta den.:angel: :rofl:
 
L

Lilovibe

Sv: Smällfeta livrädda damkattor

Ja, det är ju inte lätt att banta en katt. Man får försöka dra ner på maten litegrannn, och då är det ju bra att de båda behöver gå ner i vikt. Jag hade en hane (tyvärr bortgången nu) som var väldigt välväxt, ähum, och en hona som är helt OK med vikten. Jag var tvungen att agera matpolis, för han vräkte i sig och hon åt som en liten dam, det var rätt svårt att se till att han inte åt för mycket och att hon fick tillräckligt.

Men så är det ju som många andra skrivit - aktivitet! Man får se till att de rör på sig lite mer genom att leka och busa med dem, det är ju så kul :banana: En kort period hade jag bara en katt (när han hade gått bort) så då fick jag ju ägna mig åt lite mer lek med henne. Vi brukade bla jaga varann, så festligt när hon låtsades bli livrädd för mig :love: Ja, vad vore livet utan katter - eller djur öht!

De absolut populäraste leksakerna är ofta gratis - en papperstuss, tomkartong, och den bästa av allt - en folieboll! När jag har ätit choklad eller kebab tex, så kramar jag ihop folien till, ibland en liten hård boll, ibland en stor, lös boll. Mycket populärt, de är så lätta, rullar lätt, och lätta att 'fipsa' iväg för katten.

Sist vi städade så hittade vi en hel hög med foliebollar, lite överallt, vi radade upp dem, och den av katterna som är mest förtjust i dem satt och stirrade en lång stund. Sen gick hon fram och petade lite på dem, en efter en, och så valde hon ut en och så var det full rulle :)
 
Sv: Smällfeta livrädda damkattor

Så är vår hona med! Hon tycker det är jätteskoj när vi bollar ihop ett kvitto, eller foliebit och kastar åt henne. :love: Hon är väldigt lätt att få igång, värre med hankatten (som är satt på bantning nu :angel:)
 

MrsScabtree

Trådstartare
Sv: Smällfeta livrädda damkattor

Skulel vara kul om man kunde få tips med socialisering. Katterna är ju onormalt reserverade mot främlingar..vad göra?
 
Sv: Smällfeta livrädda damkattor

Det där är svårt tycker jag. Vår hane är sjukt sällskaplig och vill vara med så fort det kommer folk till oss. Springer som en hund till dörren och vill hälsa och vara med. Honan däremot springer och gömmer sig och vågar kanske fram efter ett tag för att titta vad det var som kom :D
Trodde inte hon skulle fortsätta vara sån eftersom hanen är så orädd av sig.. och vi har ju haft henne sen hon var kattunge så vi vet inte var hon fått det där ifrån..
 
L

Lilovibe

Sv: Smällfeta livrädda damkattor

MrsScabtree & domino

Jag glömde ju berätta om ett annat tips: Min lille tjocke hane, Felix, som var så matglad och glupsk, vägde 8,5kg, visserligen kraftigt byggd ;) men lite väl tung. Han gillade inget kattgodis av något slag, men jag upptäckte att han var vansinnigt förtjust i Bilanx. Så jag satt i min fåtölj och motionerade honom! Jag kastade de små hjärtformade bitarna åt olika håll och han sprang som tokig, ofta ställde han sig upp och fångade dem med tassarna, och så in i munnen. Av en händelse fångade han en i munnen en gång, han blev jätteförvånad, undrade vart den försvann, upptäckte att den var i munnen och tuggade i sig den. Jag skrattade så jag tjöt, minen var oslagbar! Men efter det så fångade han dem ofta i munnen, har bara sett hundar göra det förut. Men det var iaf ett sätt att få honom att röra på sig.

Att socialisera katter vet jag ingenting om tyvärr, mina älskar att få besök, springer före till dörren om nån ringer på. Äldsta honan, Frida är värst, hon ska upp och katthälsa på alla, nos mot näsa. Sen ligger hon gärna i knät på vem det än är. Hon skulle aldrig kunna vara ute, skulle nog följa med vem som helst hem.

Ett tips kanske kan vara att besökare kan fjäska lite för katterna, med tex favoritleksak eller favoritgodis, ja, inte för mycket då, vikten, hmm.

Lycka till med damerna :)
 
Sv: Smällfeta livrädda damkattor

Min hane är också en stooor katt. Nu är han dick överviktig och jag vill få ner han kring 5 kg. Han väger nu 7,2 kg.
Fick tips av en att kasta torrisar eller annat godis åt han precis som du gjorde (vad sött det lät då han fångade den i munnen första gången :D ) men han tittar mest, orkar han så gååår han dit där den landat och tar den :rofl: Ficklampa är en bra grej däremot att få honom att röra sig. Man släcker ner lite och så får han jaga ljuset på golvet och hoppa efter väggen etc.
 
Sv: Smällfeta livrädda damkattor

MrsScabtree skrev:
Skulel vara kul om man kunde få tips med socialisering. Katterna är ju onormalt reserverade mot främlingar..vad göra?

Låt dem vara. Låt dem vara reserverade så kommer de att ta kontakt i sin egen takt! :) Prova att locka dem med lite lek och mat när de börjar våga komma närmare.
 
Sv: Smällfeta livrädda damkattor

Har ett tips på en leksak som gjorde mina katter helt tokiga:rofl:
Granngården har en leksaksmus(i modell större) som piper ungefär som en riktig mus
Wooow en RIKTIG mus:bump: :bump: :bump: var katternas reaktion det fick även lite fart på hrrmm fläsket:angel:
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5532 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Bup
  • Vad gör vi? Del CXXXIV
  • Kompromissa om boendeort

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2021
  • Uppdateringstråd 25

Hästrelaterat

  • Konstiga hovar- fång?
  • Föl 2021

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp