Solbränna på mulen

L

LivJ

Jag undrar om någon har bra tips på vad man kan göra med en solbränd skimmelmule. Smörjer in varje dag med solfaktor 25, men det verkar inte hjälpa märkbart. Han är lite sårig och det verkar göra ont. Zinksalva? Eller finns det heltäckande flughuvor?
unsure.png
 
Senast ändrad av en moderator:
Jag tycker att du ska smörja flera gånger om dagen, och helst med en riktigt fet vattenfast solcreme. När hästen går och betar och dricker försvinner hen helt del av cremen, det är därför viktigt att smörja ofta!
 
Jag vet att det ska finnas helosansalva med solskyddsfaktor, det kanske kunde vara något om han är lite sårig ochså? Värt ett försök
smile.png

sanna
 
Senast ändrad av en moderator:
Jag sköter om ett hingst bete med 20 hingstar, varav hälften fick solexem i början, alla med vit/ljus mule. Det är svårt att behandla 10 st dagligen så det har fått läka ut av sig själv, och sen skorporna läkt, har de inte fått nya exem, jag tror huden har härdats. Alltså, jag hade låtit det vara även om det känns taskigt.
 
Har samma problem med mitt sto.Jag använder Helosans solskydd för häst.Smörjer på kvällen och morgonen.
Ibland glömmer jag tyvärr bort och genast blir hon röd som en kräfta.Finns ocksä heltäckande skydd att köpa på Granngården.Nu stallar jag in när det är så jäkla varmt.
Skönast för pållarna. Hej då.
 
Har samma problem med min fux som har en riktig Babyrosa mule!
smile.png

Hon får soleksem på mulen, och gud vad hon ogillar att man smörjer in henne.
crazy.png

Men jag brukar oftast smörja med BarnSolkräm
smile.png
det funkar iaf på henne.
 
Senast ändrad av en moderator:
Min förra medryttarhäst har oxå problem med detta på somrarna. En gång blev hela hans mule en enda stor sårskorpa med sprickor i
crazy.png

Jag smörjde på med vattenfast barnsolkräm så ofta jag kunde och det funkade bra
smile.png
 
Senast ändrad av en moderator:
helosan solsalva ska funka bäst..värt ett försök , och tjockt med salva en -två ggr dagligen borde väl göra susen
banana.gif
 
Senast ändrad av en moderator:
Zinksalva är nog inte så bra då den är rätt uttorkande. Min valack som har vit snok har så tunn hud att han också blir bränd på en gång. Jag smörjer med vattenfast fet barnsolkräm med hög faktor en gång om dagen och det räcker på honom. Visserligen är han inte vidare vacker om mulen (skitig!!!)men han slipper såren!
A och O är ju också att hästarna har ordentligt med skydd så att de kan komma undan solens starka strålar!
Och som någon skrev; Helosan sol kan nog vara skönt för din hästs mule om han redan har sår.
 
om det inte hjälper tillräckligt med solskyddsfaktor, så kan du sy en "mullapp" att sätta fast på grimman. ta en bit tyg, och sy fast kardborre på den, så att övre delen sitter fast som ett nosludd, och sen h'nger det ner en tygbit över mulen.
 
helosan sol har så låg solskyddsfaktor, tyvärr. Bättre är den varianten på apoteket som är till för barn, och vattenfast.
 
Jag har köpt solkrämen på apoteket, css eller ccs eller vad den nu heter. Den sitter "fast" på mulen och hon svettas inte av den och så fanns den i faktor 25.
Har använt niveas (mfl) och den är inte bra (till henne iaf) för att hon började svettas under och det blev bara äckligt.
frown.png


Helosan har ju en men solskyddet är bara 8 eller 10 tror jag.
 
Senast ändrad av en moderator:
Hej!
Jag har stora problem med det och haft det ett bra tag nu .
Till och med i år fick hon kött sår på nosen.
Då smörje jag in henne två gånger om dagen med barnsalva som är 35 i..

Men det hjälper inte.
Min mamma är parfym alergiker och stälde då frågan om min häst också var känslig för perfym?
Vi åkte in till apoteket och köpte en salva med solfaktor 16 och som innehöll css och ccs eller nåt sånt och som inte innehöll någon perfym.
Nu på ca 1½ månad har nosen varit jätte fin, ingen solbränna.
Så köp det.
Jag lovar att det blir bättre..
(Det finns en 25 utan css och ccs och den är inte lika bra!)

Lina
 
Labello Sun-stick med solskyddsfaktor 25, det sätter sig i huden mkt bättre än lotion etc. Det är alltså ett läppskydd till människor.

Behöver inte ens smörja Patsys mule varje dag, det håller ändå.
 
smörj ofta med riktigt fet barnsolskydd. det ska funka bra tror jag, lycka till!
 
Eller så gör man som min pålle.. Så fort matte släpper så kör man ner mulen i marken och springer allt man har så det där kladdiga försvinner...
crazy.png
 
Senast ändrad av en moderator:
Tack så mycket för alla tips! Jag ska gå till Apoteket i morgon och göra lite inköp. Hoppas det hjälper!
smile.png
 
Senast ändrad av en moderator:
min lilla skimmel ponny har ibland sår på mulen men jag brukar smörja in den med röd helosan salva (sol) å den hjläper kanon bra. :idea:
 
brukar smörja in min hästs nos med helosan sol, kladdigt och inte vidare populärt kan ja säga, men de funkar någorlunda. en liten fråga...ingen som har haft häst som bränner sig i armbågsvecket? märkte de på pållen igår...har aldrig haft något sånt förut...smörjde på med helosan sol och hoppas på de bästa!
 

Liknande trådar

Hästvård Hade ju hoppats att detta elände skulle ha dött nu, men ícke! hittade idag stora områden på min stackars häst som blivit ätit under sitt...
Svar
7
· Visningar
720
Senast: QueenLilith
·
Kropp & Själ Jag använde ett par örhängen från hm i ish 2 dagar innan hålen började bli inflammerade o såriga så jag tog ut dom och kände på...
Svar
6
· Visningar
537
Senast: Hellhound
·
Hästvård Jag behöver hjälp! Jag har en 1-åring SWB som i början av juli gjorde illa sig i hagen. Veterinär kom ut och konstaterade att det...
2
Svar
28
· Visningar
3 775
Senast: Fiorano
·
Hästvård Hej! Står lite kluven nu. Jag har en häst som står med en hagkompis som väldigt gärna biter i hans känselspröt/ansikte. Min kommer...
Svar
3
· Visningar
588
Senast: mily
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp