Störiga saker vi stör oss på, del 25

Status
Stängd för vidare inlägg.
Dessutom skalar man även de hopplösa rätt enkelt om man stoppar in en sked mellan skal och ägg... och skalar ;)
Smart! Aldrig provat det sättet, utan jag har hittills ägnat mitt äggskaleri åt att antingen hamna i kamp med skalet och tillslut inse att typ halva äggvitan lossnat tillsammans med skalet och således blivit väldigt sur, alternativt lyckas smärtfritt med skalningen. Det är ett lotteri…
 
Jag får väl fortfarande störa mig på migrän. Vaknade i natt av rejäl migrän och kände bara "åh nej, jobbet!!". Andra dagen på raken med migrän, dock en halv dag emellan utan migrän fast med "bara huvudvärk". Blev som tur var "bara huvudvärk" sedan men ändå, SÅ orimligt onödigt!

Och på torra händer. Min handkräm är nerpackad... någonstans och givetvis är mina händer jättetorra av allt vattenslabbande jag pysslar med just nu pga flyttstäd. Så dumt!
 
Det är en myt. Jag har alltid tillgång till dagsfärska ägg och det är ingen problem att skala. :)
Fast är det verkligen det? Jag säger inte att dagsfärska ägg ALLTID är svårskalade, men generellt?
https://fof.se/artikel/2013/2/om-skalet-fastnar-ar-agget-for-farskt/
"Mest avgörande för om ett ägg är lätt eller svårt att skala är dess ålder. Äggvitan i ett färskt ägg sitter vanligtvis mer ordentligt fast i skalhinnan, bland annat eftersom ett nylagt ägg har en lägre surhetsgrad. Det har normalt ett pH-värde på 7,6, men för att det ska gå lätt att få bort skalet måstet pH-värdet höjas till 8,7. Det tar normalt två dagar innan ägget har ett skal-lämpligt pH-värde. Efter några dagar krymper dessutom äggvitan ihop en aning, och det gör att luftlagret mellan skalet och skalhinnan blir större. De allra bästa äggen, ur skalsynpunkt, är de som är mellan sju och tio dagar gamla."

Högg bara en hyfsad källa, det fanns fler, men det låter rätt väl fastställt.
 
@Mineur sylt, gärna blåbär och utan mandelmassa är :heart :heart :heart (= vad jag äter) men lite konstig tolkning ändå faktiskt om det ska vara en grej med just Svenska Semlor!

För en som inte åt semlor med mandelmassa förens hon blev vuxen så kan jag inte direkt protestera mot sylt :p men jag har lite svårt att förstå vad det är för kreation som syns på bilden. Är den i tre våningar? Är det semla mellan sylten och grädden? Eller är det mandelmassa (det blir ju riktigt obegripligt, endera liksom, inte både ock)
Och som någon annan påpekade, ska den säljas som genuint svenska semlor så borde det ju vara med mandelmassa (som man gör reklam för åtminstone)
I feel your kränkthet :heart
Ja det moderna (?) tilltaget att byta ut mandelmassan till t.ex. sylt har jag sett, och inte heller det tycker jag att man kan kalla en klassisk svensk semla precis som ni är inne på, men i det här fallet är alltså både mandelmassa OCH sylt i samma bulle. Dubbelt fel!

Känns skönt att ni är så många som stöttar mig i denna svåra tid :D
 
Ja det moderna (?) tilltaget att byta ut mandelmassan till t.ex. sylt har jag sett, och inte heller det tycker jag att man kan kalla en klassisk svensk semla precis som ni är inne på, men i det här fallet är alltså både mandelmassa OCH sylt i samma bulle. Dubbelt fel!

Känns skönt att ni är så många som stöttar mig i denna svåra tid :D
"Styrkekramar"! Förstår att det är tufft nu, men när chocken släpper kommer def kännas bättre. ❤️

Ta hand om dig och vi finns här för dig ett PM bort om du känner att du behöver mer stöd. ❤️
 
På det här, som gör att vi (samt 100 000 andra hushåll) inte har haft något vatten sedan 15:30 i eftermiddags 🙃

Screenshot 2023-01-24 at 20.39.38.png


En nätt liten explosion i en vattenledning bara 😬
 
Ojsan... hoppas jobbarkompisen jobbar imorgon. Skall visa han att det är fler ställen än Sörmland vatten som gräver läckor.
Jo tack - hoppas slippa vattenbrist ytterligare en gång :rofl: // boende i Oxelösund . Fick vattenbrist och sen order koka vatten pga vattenläckan i åker utanför Nyköping förra året. Tur hade hyfsat nära till nödvatten tank 😎


@Mineur Hoppas blir åtgärdat fort och lätt få tag i vatten.
 
Ett mycket välrenommerat bageri i min del av världen stoltserar med att de i år minsann erbjuder "Swedish Semlor". Det här är vad de kallar en semla:

Visa bifogad fil 111157
yp
VAD I HELA GLÖDHETA HELVETE GÖR SYLTEN DÄR?!?! EN SEMLA INNEHÅLLER INTE SYLT! :arghh::arghh::arghh:

Det är säkert jättegott och sådär, och stället är fantastiskt bra överlag, men gör för bövelen lite ordentlig research om ni ändå ska göra er besväret att börja baka en sådan här grej - och dessutom skryta om det.

Jag tänker mig att det är ungefär såhär italienarna känner när de serveras carbonara med grädde i, eller mexikanerna när de får höra om konceptet gurka/majs/ananas i tacos.

Nä fy, denna kränkthet saknar motstycke! Det är baske mig nästan värre än när de (britterna alltså, inte bageriet) började stjäla dalahästen och använda som någon slags julsymbol. :rage:

Om vi nu ska komma in på ämnet finsk mat och dess märkligheter för typ femtiofjortonde gången den senaste tiden....så var glad att du inte beställde en semla i Finland :D
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

  • Låst
Tjatter Gamla full. Här är en ny! Jag stör mig på att helgen gick i raketfart.
99 100 101
Svar
2 005
· Visningar
111 274
Senast: Lingon
·
  • Låst
Tjatter Stör mig på att jag blev akut hungrig. Kommer ta en timme till maten är klar.
99 100 101
Svar
2 003
· Visningar
103 398
Senast: pepp
·
Fritid Jag stör mig på att Formel 1-säsongen är nästan två månader bort. Min explore-page på insta och mitt feed på FB är fulla med roliga...
6 7 8
Svar
158
· Visningar
4 248
Samhälle Såg ett klipp på Facebook om hemmafruar tydligen är en ny trend bland unga kvinnor. Mådde lite illa av det. Visst, alla gör som de vill...
20 21 22
Svar
433
· Visningar
19 864
Senast: Mkb
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp