Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Storlek på 3-åringar!!

A

arkivx

Hur stora är Era 3-åringar nu??

Mitt sto e:Warsteiner har dragit iväg rejält efter sommarens bete. Hon mäter idag drygt 167 cm och hon kommer att växa mer!! Suck!!!

Men hon har hela tiden växt jämnt. Är välmusklad och rund och go - kanske lite för mycket gräsmage!! :rofl:
 
C

cemax

Jag har förvisso ingen 3 åring men dock en åring och hon är S T O R. Förra veckan då jag mätte henne var hon 163 cm framtill och 165 cm baktill. Kan kanske hoppas på att hon växer som sin pappa som var färdigtväxt vid 2 års ålder.
 
B

**BORTTAGEN**

min 3 åring är runt 170 cm idag. och jag tro inte han blir större än 173. Pappan är 172 och mamman 163
 
B

**BORTTAGEN**

Hej!
Jag har ett halvblods hingst (50% fullblod) som är tre i år, han mäter endast 161 mkh. Hade hoppats på att han skulle bli stor då han var rätt stor som ett åring.

Men men en trevlig häst är det iaf.

Kramiz Minna :banana:
 
Mitt 3-åriga halvblod är ca 167 cm. Har läst en "undersökning" de gjort på flera hästar och många av dem växte hela 1 dm till mellan 3 och 6 års ålder. Kan det verkligen stämma? :confused:
 
G

Gunvor

Den ena (Itsabrahma - Another Realm), en xx tös, ligger
någon centimeter runt 160.

Den andra (De La Gardie - Vagabond) är cirka en decimeter
högre.
 
Min 3-åring, Hingst e: Robin Z-Tammerfors xx mäter 164 i mankhöjd. helt perfekt tycker jag, verkar som att han växer någon liten centimerer till bata ( stått still i snart 6 mån) :)
 
Re: Hoppas, hoppas hoppas !

*håller tummarna för att det inte stämmer* ;)

halvblodsvalack e. Briar, 172 cm, har dock stått still i höjden över manken sen i somras i princip - nu håller baken på att växa i fatt i rasande fart och de lååånga bakbenen tyder nog på en viss mankhöjdsökning är på G också..:smirk:
 
P

piggis_83

Re: Hoppas, hoppas hoppas !

Ryckte manen på 2-åringen igår o kom fram till att han v ä x t.... Han börjar nog närma sig 1,65 snart :crazy:
 
X

_xanth_star_

Tja, var ett tag sen jag mätte henne, då var hon 152 (arab) så, jag tippar väl kring liiite större, men inge mycket... Hoppas hon blir runt 155...

Mvh Johanna
 
Min är också efter Maistic! Han är 163 cm, men växer nog "tyvärr" några cm. till. Han var så liten när vi köpte honom så jag trodde knappt han skulle gå över 1.60 cm.
Mvh. Matten
 
Re: Du får ge överflödiga centimetrar till oss.....

Håller naturligtvis tummarna för att det stämmer på din! Menade att jag håller tummarna för att det *inte* stämmer på min koloss :)

Om det stämmer på min också får jag väl kapa benen en bit och skicka till dig? ;)
 
Har hållt på länge med unghästar och det slår aldrig fel att de man vill ska bli större när de är 3 blir det aldrig medans de som är fullt tillräckligt stora fortsätter att växa, rekordet här innehas av en dam som växte från 150 på sin 2-års dag till 173 som 4 åring inte illa med tanke på att mamman var 160 och pappan 170. Sedan har vi omvänt en dam vars mamma är 175 och pappan 169 men lik förbaskat så vägrar hon att bli mer än 161cm (växt 2 cm från 3-års visning till idag 6 år gammal). För närvarande har vi bara en 3 åring i stallet en hingst som jag får till att vara 171 nu och nog förbaskat så har han de senaste dagarna börjat växa upp bak igen får hoppas att det inte blir så många cm till (helbror som är ett år äldre är 167cm) Så det är lurigt det där med storlek.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6286 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Avel Läste M. Rundgrens avhandling om avvänjning av föl. Här har vi en som verkligen studerat fölets utveckling:bow: "Berger (1986) fann att...
6 7 8
Svar
142
· Visningar
8 355
Hästhantering Hej alla.. Med risk för att skriva en lång novell nu men, känner att jag behöver bolla lite. Har en kbl-valack sen 19 år som i...
Svar
6
· Visningar
1 205
Ekonomi&Juridik Nu efter tredjeskörden kommer vi att få tillbaka en del av den vall vi har utarrenderad. Det blir lite drygt 5 ha som vi nu funderar på...
Svar
0
· Visningar
628
L
Ekonomi&Juridik OBS – KOPIERA INTE NÄR DU SKRIVER SVAR pga LÅNGT INLÄGG – gör en egen sammanställning med TIPS / RÅD – Tack !!!! Förvirringen känns...
2
Svar
24
· Visningar
4 588
· Lyckan i Halland

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Fotbolls-EM
  • Trasig kyl/frys
  • Havtorn

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kastrering
  • Kattbilder #6

Hästrelaterat

  • Veka kotor och x bent
  • Medryttartråden

Omröstningar

Upp