Stubben romanus på hög manke ?

moon

Trådstartare
Hej

Har ett Svenskt halvblod (1.69 mankh.)som idag har en Kieffer dressyrsadel med sk. cutback vid manken.Den passar som handen i handsken på honom, & jag älskar den. Då han haft dåliga sadlar innan, vilket jag kan se av sårskorporna på manken han hade, då jag köpte honom för 2 månader sedan.Dom är helt försvunna idag.

Ska nu köpa en hoppsadel eller western sadel som jag kan använda vid skogpromenader. Har hittat en jättefin Stubben Romanus sadel, sitter den bra på en hög manke (17½" normal bom)? Någon som har erfarenhet av det ? Onödigt att ta hem den på prov om den är helt olämplig på höga mankar.
Sedan undrar jag vad man ska tänka på då man väljer en western sadel :idea: .
Har fått rådet att skaffa det då jag har wiplash & dålig rygg, rider med njurbälte idag, annars klarar jag inte att sitta mer än 10 minuter. Hästen har idag Kieffersadeln jag nämnde 17½", normalbom & jag behöver en som motsvarar det i westernsadel, i amerikanska tum ?
Har inte haft häst på 20 år, så jag är lite ringrostig på dagens marknad *L*
Eva

Snälla ge mig massor av råd..............:banana: Är säkert inte ensam om att ha dålig rygg:crazy:
Tacksam på tips om andra sadlar som sitter bra på höga mankar...............

Eva
 
Sv: Stubben romanus på hög manke ?

Hej!
Har en Romanus MF hopp special till mina fullblodsmankade halvblod och det fungerar utmärkt.Jag har en nystoppad 30:a och de har tidigare haft en 29:a,men jag har en fårskinnspadd under nu på den vidare och den passar utmärkt!
Definitivt värt att pröva!
Lycka till!
 
Sv: Stubben romanus på hög manke ?

Jag tror att du får problem med att hitta westernsadel till en häst med hög manke, det är min enda tanke...
 
Sv: Stubben romanus på hög manke ?

Frågan är snarare om Stubben Romanus passar ryggen i övrigt om Kieffer passar. Romanus är ganska böjd medan Kieffer är betydligt rakare.
 

Liknande trådar

Utrustning Nu är jag på jakt efter en dressyrsadel och ber er guida mig kring några av Passiers och Stubbens dressyrmodeller! Just nu har jag en...
Svar
8
· Visningar
3 394
Senast: Hanna_Z
·
B
Utrustning Jag vill köpa ny sadel till pållen men jag vet inte riktigt vad jag ska kolla efter. Hästen ifråga har är ett fullblod av den ädlare...
Svar
7
· Visningar
1 845
Senast: SanchoPancho
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Göra inlägg med mobilen
Tillbaka
Upp