Stübbensadlar

H

Happy

Funderar på att prova en Stübben Artus till min häst.. Jag vet att en Prestige GS passar med bom 34. Kan någon veta vilken vidd jag ska ha på en ny Stübben isf? Jag har för mig att Stübben är lite svängda, ungefär som en Prestige (kanske lite rakare), eller har jag fått det om bakfoten? Vad tycker ni som äger/har ridit i en Artus om sadeln?

Tacksam även för annan info!
 
Senast ändrad av en moderator:
Sv: Stübbensadlar

Ja, håller med Centaur. 31 Borde passa.
Artusen är rakare i bommen. Däremot har inte alla stubben samma passform, de har olika form på sina bommar. (om du inte gillar Artusen så kan du prova Siegfired CS som har samma typ av bom, men man kan välja olika storlekar på klossarna osv, det kan man inte med Artusen då det är en closecontant och lädret då inte räcker till att täcka klossarna osv.)
 
Sv: Stübbensadlar

när ni ändå pratar om stübben så tänkte jag passa på att fråga en grej..
diabolical kitten: du skriver att de inte har samma form på alla sina bommar. vilka är mer raka då? jag har en häst med rak rygg men vet inte om det är nån mening att försöka hitta en stübben, vad tror du?
 
A

Asterix

Sv: Stübbensadlar

måste bara tilläga :bow: för stubben!!!! :D
 
N

Nyrelski

Sv: Stübbensadlar

Håller med! Älskar min Stübben Artus :love:
Blev så glad när den passade min nya häst också :bump:
 
Sv: Stübbensadlar

Jag har inte provat alla, och är inte helt säker på nån dressyrsadel. Men jag ska faktiskt ringa Stubben Sverige imorrn och höra, så jag kan fråga om alla deras sadlar vilka modeller som är rakast.

När det gäller hoppsadlar är det bara Siegfried CS och Artus. som har samma passform och de är de rakaste hoppsadlarna. MF Special är väldigt böjd i bommen och de andra är nåt mellanting. (i princip)

Det var så länge sen jag provade dressyrsadlarna nu och de har visst ändrat modellerna litegrann (och ska köpa ny dressyrsadel nu) så jag ska prata med dom om det imorron, och kan berätta här sen.
 
Sv: Stübbensadlar

Jag har ju en häst med spikrak rygg och en sadelutprovare tyckte jag kunde ha en Artus. Den glappade inte så mycket som t.ex. Prestige Golden Star gör, men den ligger inte perfekt. Men på nåt konstigt sätt tycker jag ändå att Stubbens sadlar ligger ganska bra på hästar med rak rygg, de verkar ligga still och så.
Sedan så går Maestoson, Avalon och Scandican att bygga upp lite extra bak och fram så de blir lite rakare. Man kan faktiskt ändra sadlarna väldigt mycket med hjälp av en bra sadelmakare. Om du har några speciella önskemål kan man ringa till Stubben, man kan välja till många saker utan att det kostar extra.
 
Sv: Stübbensadlar

Jag pratade just med folket på Stubben, och enligt dom har de samma bom i alla sina dressyrsadlar, men de skiljer sig lite i bossorna uppbyggnad. Hon jag pratade med ville inte riktigt svara på alla frågor och hänvisade mig till min sadelutprovare istället... Så jag fick inte riktigt svar på mina frågor... Men jag tyckte det var en skillnad mellan Tristan, Avalon och Maestoson. Men enligt henne på Stubben skulle det isf varit pga att de var olika årsmodeller. Så du får helt enkelt ta kontakt med en Stubbenåterförsäljare i närheten av dig.
 
L

louie lee

Sv: Stübbensadlar

Stübben Edelweiss NT, förvisso jättedyr!, passar rak rygg, inte spikrak kanske men rak. På min häst passar tex inte Prestige, lädersadeln m cairputor, minns inte namnet. Pessoa är rak, men den ska du inte köpa!, men den passade också min ponke!
 

Liknande trådar

Utrustning Någon som gjort det ? Hur blev det ? Finns en ÅF i Sverige som ska kunna göra det, tyvärr finns de på andra sidan Sverige så jag kan...
Svar
1
· Visningar
203
Senast: caballus
·
Utrustning Är i akut behov av ny sadel till hästen. Har några andar trådar här där jag testar två sadlar, Prestige Michel Robert(34/17 ullstoppad)...
Svar
7
· Visningar
1 292
Senast: Oknytt
·
Utrustning Hej! Jag är lite fast i ett träsk med sadlar. Har i dagsläget en sadel från Maxflex som ligger bra på hästen men sätet och kåporna...
2
Svar
27
· Visningar
2 458
Senast: OS90
·
Utrustning Har verkligen ingen koll på det här med sadlar så jag provar här. Har precis köpt en d-ponny och fick med en Prestige Golden Star som...
Svar
7
· Visningar
898

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp