Största delen vilt, pappas och fasters höns och får från grannen vid höstslakten, köper jag blir det svenskt och eko, kyckling har jag inte köpt på många år. Detta för kött både till mig och mina djur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vi äter mest svenskt och lite spanskt. Det spanska tar vi med själva, eller får skickat till oss från familjen. Främst skinka.Hur viktigt är det för dig varifrån köttet kommer? Är det viktigare med billigt kött än att det kommer från Sverige? Frågar du på resturangen om ursprungsland?
Hur viktigt är det för dig varifrån köttet kommer? Är det viktigare med billigt kött än att det kommer från Sverige? Frågar du på resturangen om ursprungsland?
Hur viktigt är det för dig varifrån köttet kommer? Är det viktigare med billigt kött än att det kommer från Sverige? Frågar du på resturangen om ursprungsland?
Ja det är lite märkligt. Men kanske de som skriver i liknande trådar är de som är mest engagerade och också köper enbart svenskt? De som mixar lyser med sin frånvaro. Ändå säljs mycket utländskt kött, ganska stor andel.Alltid när det här diskuteras, på internet eller IRL, köper i princip alla nästan bara svenskt .
Har dock börjat köpa mer svenskt för att stödja bönderna.Brukar köra på svenskt men är de blir även utländskt ibland via nedsatt pris osv. Bryr mig inte jättemkt faktiskt.
Jag tycker inte det är så konstigt faktiskt, jag skulle skämmas att erkänna om jag efter den här sommaren med svår torka och långa slaktköer köpte importerat.Alltid när det här diskuteras, på internet eller IRL, köper i princip alla nästan bara svenskt .
Alltid när det här diskuteras, på internet eller IRL, köper i princip alla nästan bara svenskt .
Jag är fullt medveten om att det drabbat även andra länder, men jag stödjer de svenska bönderna och svenskt djurskydd.Nu köper jag inte nästan allt svenskt. Det finns utmärkt kött från Skottland, Irland och flera andra länder. De producenterna kan dock aldrig uppnå det där med kortast transportvägar.
Men jag håller med, det är en klart större majoritet som aviserar i sådana trådar än som motsvarar de verkliga inköpen - även om det finns en stor bias i att man ens är intresserad av att läsa eller skriva i en tråd av den arten.
@Mia_R ; svår torka och slaktköer har drabbat fler länder så för mig är det inte alls självklart att den aspekten leder till att köpa svenskt.
I min matbutik är det en väldigt stor del av köttet som är svenskt. Tittar man på hur mkt hyllplatser köttet får så ser det ut som att det iaf i den affären säljs mer svenskt än importerat kött..Ja det är lite märkligt. Men kanske de som skriver i liknande trådar är de som är mest engagerade och också köper enbart svenskt? De som mixar lyser med sin frånvaro. Ändå säljs mycket utländskt kött, ganska stor andel.
Samma hos oss! På mitt Ica tror jag man får anstränga sig för att välja utländskt kött.I min matbutik är det en väldigt stor del av köttet som är svenskt. Tittar man på hur mkt hyllplatser köttet får så ser det ut som att det iaf i den affären säljs mer svenskt än importerat kött..