På Willys är nog 50% av köttet utländsktI min matbutik är det en väldigt stor del av köttet som är svenskt. Tittar man på hur mkt hyllplatser köttet får så ser det ut som att det iaf i den affären säljs mer svenskt än importerat kött..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
På Willys är nog 50% av köttet utländsktI min matbutik är det en väldigt stor del av köttet som är svenskt. Tittar man på hur mkt hyllplatser köttet får så ser det ut som att det iaf i den affären säljs mer svenskt än importerat kött..
Ja precis. Och till skillnad för ett antal år sedan så är även bacon, pålägg, korv osv svenskt. Det är verkligen jätteenkelt att välja svenskt.Samma hos oss! På mitt Ica tror jag man får anstränga sig för att välja utländskt kött.
Okej, ja det kan jag tänka mig. Synd, skulle önska att även lågpriskedjorna följde efter. Både coop och ica har ju övervägande svenskt på hyllorna. Även i deras egna varumärken som ofta är billigare.På Willys är nog 50% av köttet utländskt
För någon vecka sedan plockade sambon ett paket med kyckling på Willys, det paketet var det extremt svårt att få fram ursprungsland på. stod i pyttetext på baksidan att det var från ett av baltländerna.Okej, ja det kan jag tänka mig. Synd, skulle önska att även lågpriskedjorna följde efter. Både coop och ica har ju övervägande svenskt på hyllorna. Även i deras egna varumärken som ofta är billigare.
Frågan är om folk här verkligen är representativa för befolkningen i stort. Trots allt så lever de flesta av oss ganska nära jordbruket med tanke på vår hobby. För mig är det naturligt att det påverkar våra livsval.Intressant att se hur folk svarar att de bara köper svensk. Ändå ser jag varje dag det säljs mängder av billig dansk fläskfile och utlänsk oxfilé.
Ang kyckling och ägg.. Jag äter ägg från frigående utehöns utan dåligt samvete. Kyckling däremot.. Vet inte om det ens går att köpa vettig kyckling i butik.För inte speciellt länge sen så gick jag på priset, köpte gärna kött från Australien av vissa märken, kvalitén var hög och priset lågt.
Nu köper jag bara svenskt kött, äter mycket älg också. Hade önskat att jag var bättre på att äta ur egen frys, då hade jag gärna köpt nötkött och lammlådor. Försöker välja ekologiskt kött, men som student så väljer jag en del gånger billigare alternativ.
Jag älskar kyckling. Det är det bästa jag vet, men jag ska försöka bli bättre på att välja bra kyckling.
Jag köper tex parmaskinka ibland, jag har faktiskt inte ens reflekterat över det. Men då borde man kanske inte äta utländska ostar heller? Hur är den djurhållningen?
Drömmer om att ha egna höns inom något år, vore härligt med egna ägg!
Vi hade tänkt ha några grisar över en sommar, men min häst är livrädd för grisar, så det fick vi lägga ner
Jag tror att det är en viktig fråga med ursprung på kött! Det är dock en stor andel i Sverige som inte vet/förstår hur djuren som utländskt kött kommer ifrån lever. Och det är väldigt många i Sverige som inte har så mycket pengar och alltid väljer det billigaste alternativet.
Jag klickade i enbart svenskt kött, men lite importerat blir det om jag köper typ parmaskinka..
På restaurang väljer jag ofta vegetariskt.
Köper absolut inte importerat kött i matbutik (förutom specialprodukter typ parmaskinka, dock väldigt sällan). Tycker det finns god tillgång till svenskt kött till vettiga priser. Brukar dessutom bunkra upp i frysen när priset är nedsatt.
Ang kyckling och ägg.. Jag äter ägg från frigående utehöns utan dåligt samvete. Kyckling däremot.. Vet inte om det ens går att köpa vettig kyckling i butik.
Spanien är bland de värsta i Europa vad gäller antibiotikaanvändning i köttproduktionen.Vi äter mest svenskt och lite spanskt. Det spanska tar vi med själva, eller får skickat till oss från familjen. Främst skinka.
Jag tror att vi som anstränger oss för att köpa svenskt och/eller ekologiskt är överrepresenterade i en sån här tråd - vi är ju engagerade i frågan och vill gärna diskutera den. De som köper dansk fläskfilé för att ta ett näraliggande exempel kanske inte är lika intresserade och/eller har svårt att i en diskussion motivera sitt val...Intressant att se hur folk svarar att de bara köper svensk. Ändå ser jag varje dag det säljs mängder av billig dansk fläskfile och utlänsk oxfilé.
Ja, jag är medveten om det och det är ju inte så att vi lever i en bubbla och tror att det är schysstast att stödja spanskt. Nuförtiden blir det inte så ofta eller särskilt mycket, är mest till jul när vi får det skickat till oss. Men det finns inte en chans att jag kan få min make att helt sluta äta det.Spanien är bland de värsta i Europa vad gäller antibiotikaanvändning i köttproduktionen.
Det finns ett märke som heter REKO. Kravmärkt och åtminstone enligt deras egen marknadsföring har djuren gott om plats och går både inne och ute dagligen, året runt. De kycklingarna köper jag utan dåligt samvete. Den djurhållningen är ljusår från hur konventionell kyckling behandlas (tänk ridhus fullproppat med kycklingar så att golvet inte syns - ungefär så lever de), men är givetvis också betydligt dyrare - 2-3 ggr dyrare med REKO än t.ex. Guldfågeln och Kronfågel.