Tårtor, bröd, kakor och annat

Status
Stängd för vidare inlägg.
Hur gör ni gör deg? Har ni köksassistent? Själv knådar jag alltid för hand tycker det är härligt att sätta händerna i en deg och knåda och sen känna när det är färdigknådat. Tycker det är lite rofyllt att stå och knåda deg. Det är så jag blev lärd en gång i tiden också så det sitter i tycker det verkar onödigt med köksassistent mer disk men kan förstå att det är praktiskt på många sätt också såklart. Själv blev jag upplärd på allt sånt av en äldre släkting när jag var barn och jag är tacksam för de kunskaperna jag fick i både matlagning och bakning. Tyckte det var roligt redan då.
 
cheesecake med 2 smaker som man varvar så att den blir randig som på bilden, jag funderar på apelsin och saffran eller apelsin och vanilj

images
 
Dop igår för sonen! Förutom maten som bestod av fyra olika soppor (rostad paprikasoppa, potatis- och purjolökssoppa, köttfärssoppa och fisksoppa med saffran), bröd, smör, ost, brie och skinka samt korv och bröd till barnen bjöds det givetvis på kaffe, te och massa fika!

Chokladtårta med chokladsmörkräm och hallon, tårta med vit chokladmousse, hallon och blåbär, brownie med kolakvarg, chokladbollar, saffransbullar med mandelmassa och småkakor (köpe) stod på fikabordet.
 

Bifogade filer

  • 17FABA3C-B148-4D7F-B63C-0881A4F4F07F.jpeg
    17FABA3C-B148-4D7F-B63C-0881A4F4F07F.jpeg
    98,4 KB · Visningar: 89
Dop igår för sonen! Förutom maten som bestod av fyra olika soppor (rostad paprikasoppa, potatis- och purjolökssoppa, köttfärssoppa och fisksoppa med saffran), bröd, smör, ost, brie och skinka samt korv och bröd till barnen bjöds det givetvis på kaffe, te och massa fika!

Chokladtårta med chokladsmörkräm och hallon, tårta med vit chokladmousse, hallon och blåbär, brownie med kolakvarg, chokladbollar, saffransbullar med mandelmassa och småkakor (köpe) stod på fikabordet.
 

Bifogade filer

  • F2A1DBAA-252E-42A7-AB36-BE18DEB662FD.jpeg
    F2A1DBAA-252E-42A7-AB36-BE18DEB662FD.jpeg
    102,6 KB · Visningar: 86
Dop igår för sonen! Förutom maten som bestod av fyra olika soppor (rostad paprikasoppa, potatis- och purjolökssoppa, köttfärssoppa och fisksoppa med saffran), bröd, smör, ost, brie och skinka samt korv och bröd till barnen bjöds det givetvis på kaffe, te och massa fika!

Chokladtårta med chokladsmörkräm och hallon, tårta med vit chokladmousse, hallon och blåbär, brownie med kolakvarg, chokladbollar, saffransbullar med mandelmassa och småkakor (köpe) stod på fikabordet.
Wow vilket jobb! Så snyggt det blev. Sopporna lät inte så dumma de heller :d
 
Vi har spenderat dagen med att koka polkagrisar, mina händer är blå- och rödfläckiga efter all karamellfärg samt ömma efter allt klippande. Men det är himla gott alltså och lite spexigt (samt förenat med drama när närmsta släkten samlas för att fixa polkagrisarna)
1ED174A1-800B-412C-8FCA-A5D701535136.jpeg
 
Och är det bara jag som bakat med hela kroppen?! Hittar typ torkad deg på armbågarna och mjölet ska vi inte tala om - det är ÖVERALLT!
ED251BA0-9D61-4289-82AA-8726EE9DBE16.jpeg

Har just nu några plåtar med sffranssnurror på jäsning. Dom verkar väldigt lovande :) Och igår bakade jag saffranskladdkaka med créme fraiche-topping som jag hade med till jobbet. Helt okej, men jag tror jag håller mig till saffran i bullar :D
 
Och är det bara jag som bakat med hela kroppen?! Hittar typ torkad deg på armbågarna och mjölet ska vi inte tala om - det är ÖVERALLT!

Har just nu några plåtar med sffranssnurror på jäsning. Dom verkar väldigt lovande :) Och igår bakade jag saffranskladdkaka med créme fraiche-topping som jag hade med till jobbet. Helt okej, men jag tror jag håller mig till saffran i bullar :D
Jag brukar se ut som att jag har rullat mig i mjöl typ :o. Och lyckad alltid glömma förklädet. :grin:

Har sen sist bakat fröknöcke, tekakor och gjort brända mandlar och vitchokladfudge. Blev även en slags pepparkaksfudge......dottern smyghöjde värmen på spisen (:meh:) under första försöket med vitchokladfudgen, så hävde i lite pepparkakskryddor för att dölja den lätt brända smaken. Funkade över förväntan. :up:
 
Åå tack!! :o:) Jubileumstårta från Arla! Gillade det receptet, vitchokladmoussen blev verkligen supergod!
Kul! Det är alltid bra när någon annan testlagat och kan rekommendera :D :up:

Jag brukar se ut som att jag har rullat mig i mjöl typ :o. Och lyckad alltid glömma förklädet. :grin:
Men ja! Alltså jag är likadan, varför är det så svårt att komma ihåg förkläde?! :o
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat I tråden om tårtor, bröd, kakor och annat så delar vi ju med oss av våra fantastiska bakverk. Tänkte att det kunde vara roligt att ha...
2
Svar
23
· Visningar
3 714
Äldre Säkert en gammal text iom att 50-öringar finns omnämnt- men ack så aktuell.... "En dag i staden. Jag är sugen på kaffe kände jag en...
Svar
3
· Visningar
1 409
Senast: Mia_R
·
Äldre Sitter nu och känner mig totalt slutkörd, trots flera dagars ledighet från jobbet, trevligt folk omkring mig som jag är jätteglad över...
2
Svar
33
· Visningar
7 766
C
Hundhälsa Hej! Jag vill dela med mig av mina erfarenheter så det kan hjälpa andra. Jag har en snart 11 år gammal schäfertik som haft problem...
2
Svar
26
· Visningar
16 827

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Senast tagna bilden XV
  • Uppdateringstråd 29
  • Valp 2023 -den andra

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp