Hästutrustning Teknikskydd?

Dumpey

Trådstartare
Teknikskydd, vad är det?

Köpt nyss ett set med senskydd fram och skydd bak. Alltså de nya skydden bak med "skydd på båda sidor" de gamla bakskydden hade ju bara skydd på insidan.

Kan jag inte använda dess nya bakskydd?
 
Teknikskydd är den typen av skydd som används på bakbenen och som omsluter kotan bakifrån och spänns precis ovanför, eller över kotan. Dessa skydd kan vara utformade eller spända på ett sätt som gör att hästen motiveras att använda bakbenen annorlunda över hinder.

Om du skall använda teknikskydd eller inte beror på vad din häst tycker om dem, och om de fyller den funktion du eftersöker med dina benskydd. Om du tävlar och rider ponny eller unghäst är dessa skydd inte tillåtna.

Bra artikel om just teknikskydd: https://www.hippson.se/artikelarkivet/hippsonnews/maria-gretzer-om-teknikskydd-uppenbart-att.htm
 
Jag väljer bort såna, eftersom jag inte har användning av funktionen sas. Har hellre vanliga skydd som skyddar not strykningar(som är vårt behov).

Min gamla hopptränare skällde alltid på alla (hobby)ryttare som hade såna. Antagligen eftersom de inte visste om eventuella effekter.

De ser ut som låga senskydd kan man väl säga.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Jobbigt förhållande

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

  • Dagboken
Upp