Tips för att få pållen vit?

E

elronne

Är detta rätt forum :confused:
Jag har en skimmel, som inte alltid är så vit :angel:
Någon som har bra tips på hur man får bort alla fläckar som uppstår sådär varje dag?
Jag brukar tvätta honom med skimmelschampoo 1 gång på sommaren.
Annars är det vanligt hästschampoo som gäller.
Svampar bort fläckarna med vatten annars. Använder även ryktsten. Vill inte använda sån där fläckspray innehåller ju massa blekmedel :(.
Har hört att man kan änvända kol :confused:
Hur gör man då? Tacksam för svar!!! Vore kul om man fick höra ett superbra tips! :rofl:
 
C

chrisse

tja om du tävlar så kan du ju bada hästen dagen innan och sedan linda in hela hästen i filtar, lindor, svansskydd, fantomen-huva och hela köret.... Så är ju pålle vit dagen efter (förhoppningsvis, man ska aldrig säga aldrig om man har en skimmel).

Själv tävlar jag inte med min skimmel (än :devil: ) så han får gå med sina fläckar. Dom går bort efter några dagar av sig själv samtidigt som nya små fläckar blir till :smirk:
Men vad är det för fel på det om man bara sitter hemma och tränar och rider i skogen?
 
E

elronne

Tävlar inte heller...än.
Men jag skulle tycka att det var kul att rida ut på en vit häst någon gång.
Ibland så kan man knappt med att rida ut när¨han är full av gula fläckar :o fast man rider ju ut ändå.
Klart att man accepterat att man har en skimmel som man knappt ser vit ut... :)
 
C

chrisse

tja om det är så viktigt nån gång att han måste vara vit så är det väl bara att bada honom innan?

Nu finns det ju sånt där torrschampoo på bla hööks som man sprayar och masserar och borstar bort direkt. Hade det för några år sedan på en annan skimmel jag hade då. Tyckte inte det funkade såå bra men kanske värt ett försök igen? Det var ju trots all läängesen....

Fast min gris får se ut som han gör... Jag orkar inte bry mig längre :smirk:
 
D

Dame

Javisst kan man använda kol, tar et tag o få bort fläckarna men vill man så ska man=)
Bara o gnida in kolen på fläcken vänta ett tag o borsta bort...har även hört att man kan använda potatismjöl, vet dock inte om d fungerar :confused: :smirk:
 
H

Happy

Jag har hört att jodopax är bra (ja, skojjar inte!), men vet inte om man skulle späda ut det/hur mycket. Dom skulle iaf inte bli gula efteråt om man sköljde...! Du kan ju alltid prova på ett ställe som inte syns så bra för o testa... Annars vet jag några som provat det mesta från människo-prylar till T-röd.. Ingenting har funkat riktigt bra! :crazy: Jajja..Lycka till! :)
 
M

Mimmi22

Jag har en skäck så vissa fält blir gula av piss och jag har försöktpotatismjöl men det hjälpte inte för mig.
Jag skulle kika efter ett torrschampoo sist jag var i hästaffären men det var rätt så utplockat men så hittade jag istället nått som heter "Canter" Man blöter en tvättsvamp och tar några droppar sånt medel och gnuggar på smutsfläcken och sen bara torkar av. Blir ett skinande resultat som det står på flaskan och den är till för vita fält som man vill snygga till. Flaskan kostade 100kr men jag tror den är rätt dryg. Jag har även deras pälsglansprodukt och den ÄR dryg och den sitter i länge (om det inte regnar ute) Det var mitt tips :)
 
Hmm.. när jag var skötare på min ridskola så använde vi potatismjöl, det funkade superbra. Man blöter in fläcken och masserar in potatismjölet, sen får det torka åsså e det bara att borsta bort! (har jag för mig, det var några år sen :o)
 
Jodapax går bra någon enstaka gång, Men inte varje gång... det är trots allt medel till sår..!!!!!!
Men hela hästen???
Hade själv kunnat använda det för att få fram dom vita strumporna på benen inför tävling.

Själv slipper jag det problemet, har en helt vanligt brun häst m svarta ben utan någon som helst vitt tecken, synd egentligen, hade varit mycket sötare m en bläs eller en stjärn :crazy:
Men jag älskar henne ändå :love:
 
J

jumperjolly

svar till skuggi(bla): Helt rätt sätt att göra med potatismjöl...jag tycker att det funkar super!! men man får ta mycket mjöl och vänta tills det torkat ordentligt annars blir det inget bra alls... billigt alternativ... :)
 
N

Nossan

Jag har också en skimmel. Står på torvbotten som skall suga upp kisset!!!! och sen ganska mycket halm. Mocka ur ordentligt - låter ju löjligt att skriva, men en del vinster gör man med en så ren bädd som möjligt. Sen tror jag inte att det finns nåt dunder-under medel, tyvärr!!!
Ryktsten kör jag också med och så Canterspray om vi måste vara fina. Går bara att ta alldeles innan förståss.
 

Liknande trådar

Hemmet Jag skrev en liknande tråd tidigare och frågade om hur jag kunde bleka bort fläckar med klorin. Efter kloka råd här så gav jag upp...
Svar
1
· Visningar
1 344
Senast: pimy
·
Utrustning Jag har ett par vita helskodda Pikeurridbyxor till tävling.. Dom är helt underbara och så MEN det blir fläckar på skoningen från...
Svar
15
· Visningar
5 165
Senast: ZanMiguel
·
H
Hästvård Började 4 augusti tog in min pålle från hagen (skimmel och islänning) och upptäckte att han på båda sidor om svansen (fast på klinkorna)...
Svar
2
· Visningar
988
Senast: honeystar
·
Hästvård Fann denna text på nätet. Tänkte att det kanske var något för er med skimmel eller bara vit man o svans som är svår att hålla ren...
Svar
5
· Visningar
3 508
Senast: bigganl
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp