Kropp & själ Tittar in i ditt kök. 22.

Status
Stängd för vidare inlägg.
Salladsblad med mozzarellaost på buffel, tomater, krutonger, stekt Oumph med vitlök och timjan. Även solrosfrön och pumpafrö, olivolja och kulturtantsketchup.
Skulle blivit couscous med sojabönor, men efter ett fail i tillagningen så skippade jag det.
 

Killaloe

Moderator
Åh jag har drömt om SWACOS i flera veckor men får inga :( Era små frestare!

Jag har ätit mat det senaste (och godis godis är också mat!). Idag blev det en väldigt god vegetarisk gryta som påminde mycket om beuf bourgignogne men utan biff då (och inte ens några betor!) och med rotfrukter och svarta linser.

Igår åt vi lasagne med räkor, vilket var okej men räkor vinner verkligen inte på att vara i ugn så länge. Så resten av lasagnen hade nog varit bättre utan räkor :D Det var bland annat fänkål, vitt vin, spenat, ricotta i och så mängder med parmesan ovanpå. Fungerar på om kanske inte lax skulle kunna vara trevligt istället :)

I lördags åt vi kyckling med apelsin ich rosmarin - väldigt gott -ihop med sötpotatisgratäng med fetaost. Gratängen var INTE god :down: kan bara uppmana alla att undvika den (ICAs recept). Hatar att laga mat som inte är god :( Och ett sånt antiklimax när en bara vill äta och sen inte alla gillar maten!
 

Petruska

Trådstartare
Jag blev bara inte klar i stallet idag. När jag ÄNTLIGEN var hemma var jag dessutom ensam och klockan var bortåt 22. Förra måltiden var lunch (resten av ghormeh sabzi!) kl 12. Så jag var rätt hungrig.

Då, säger jag er, då gicl jag till närmaste butik och köpte simpelt bake off-bröd och det var UNDERBART med hyfsad skinka och ost! Och kaffe.
 
Hema efter 10 dagar i Marocko! Vilken god mat vi ätit. Långkok, lergrytor, mustiga kryddningar... Och gott bröd. Har köpt med massa kryddor också, mest ras el hanout förstås. Tyvärr fanns det inga ställen som serverade öl eller vin så vi skålade in nyåret i Fanta citron och virgin mojitos :D

Enda dippen var väl inför en av tågsträckorna, PARTNER blev (troligtvis) matförgiftad av middagen. Matförgiftning när man har diabetes är inte en bra kombination. Vi fick tillslut åka ambulans till akuten och han fick glukosdropp. Medan vi var där i ett dygn fick jag sent omsider i mig dålig mat från ett hak utanför sjukhusområdet och fick (troligtvis) magsjuka. Eller så blev jag magsjuk av den fruktansvärt ohygienska akutsalen. Det var så pass långt efter PARTNERS kräkningar att det i vart fall var orelaterat. Jag förlorade stora mängder vätska och fick feber och blev också inlagd, men då det svenska försäkringsbolaget redan ville flytta oss till ett privat sjukhus (med bättre hygien) blev det på det nya stället. Partner hade också feber och vi fick stanna ännu längre. Vår tågluff missade fyra dygn tack vare alla turer och att när vi väl blev frisläppta hade vi missat sista tåget den dagen. Jag var så eländig efter magsjukan att jag trodde att jag aldrig någonsin skulle bli sugen på mat igen. Mycket ledsen av detta. MEN APTITEN ÄR TILLBAKA! Jag kan bli hungrig igen! Slutet gott osv :love:

Det första vi handlade när vi kom hem igen var yoghurt, rågbröd och lagrad prästost.
 
Jag vet @Petruska ! Då, när vi åt hipstermat. Nu har jag dock fått fröleverans, så vi kan se fram mot konstiga armeniska gurkor till sommaren.
Idag kom även kylen och frysen, så snart kan vi förvara mer än ett frimärke hemma.
Firar med julmust och marsipanägg till frukost. Mår lite konstigt.
 

Petruska

Trådstartare
Jag vet @Petruska ! Då, när vi åt hipstermat. Nu har jag dock fått fröleverans, så vi kan se fram mot konstiga armeniska gurkor till sommaren.
Idag kom även kylen och frysen, så snart kan vi förvara mer än ett frimärke hemma.
Firar med julmust och marsipanägg till frukost. Mår lite konstigt.
Jag har satsat på varianter av cikoria och varianter av sockerärtor för årets odlingar. Plus gråärtor. Vi kommer att bli SUPERHIPSTERS! Men innan dess har vi ju de späda ogräsen att se fram mot! Förutom paj, chips med mera på nässlor och kirskål, så är det kanske dags för ogräsmjöd?
 
Jag har satsat på varianter av cikoria och varianter av sockerärtor för årets odlingar. Plus gråärtor. Vi kommer att bli SUPERHIPSTERS! Men innan dess har vi ju de späda ogräsen att se fram mot! Förutom paj, chips med mera på nässlor och kirskål, så är det kanske dags för ogräsmjöd?
Hoppas att ni tagit vara på rönnbär och slånbär också! Slånbärslikör är en ... delikatess här.
 
Lunch både igår och idag blev kokt broccoli med svarta bönor, keso, parmesan, olivolja, citronzest, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Surdegssmörgås med lagrad präst till. Igår kväll lika fängslande knäckebrödssmörgåsar med jordnötssmör och halwa respektive kokt ägg och tomat och därefter lite för många torkade fikon (den mjuka sorten). Jag behöver en hushållerska!
 
Skulle idag tillverka lite pajer inför morgondagen då jag får besök av lite löst folk. Många är vegetarianer så därav tänkte jag köra veg. Köpte vegfärs för första gången i livet men URK! Olustig konsistens, konstgjord unken smak, liksom känslan av att äta malet papper med en touch av champinjon. Gick inte ens att krydda upp så åkte faktiskt i soporna :o Inte ens hunden var intresserad :p Finns det god vegfärs med ok konsistens och smak? Hit me i såfall!

Blev iallfall två pajer:

1. Kantarellpaj med parmesan och färskost
3. Fetaostpaj med soltorkade tomater och färsk basilika
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Hästdiskussioner nu

  • Dressyrsnackis 14
  • Vad betalar ni för hovslagaren?
  • Dåligia hovar

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Snöstorm ute

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp