Tittar in i ditt kök, del 21

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag fick ett ryck och lagade hemma-thai idag. Hunden, som är magdålig behövde nämligen ris, så det fick jag liksom ändå koka och då var det ju lika bra att jag också åt ris.
Kokosmjölk, grön currypasta, fisksås, sriracha, ingefära, vitlök och diverse hastigt stekta grönsaker och rödlök. Och toppat med thaibasilika.
 
Idag gjorde sambon någon pasta med en god sås på tomat, vitt vin, surimi, räkor, kryddiga korvar, ärtor och kryddor/lök. Jääättegott!
Till det drack vi ngt vitt vin han fått av en kund. Hon mindes att jag tyckte om ett vitt vin med smak av fläder och hade köpt ett liknande mkt dyrare i IT och flugit hem med till oss. Det var himla gulligt. Och vansinnigt gott!
 
Vad brukar ni ha som vit sås i en lasagne? Jag är inget stort fan av bechamelsås utan brukar ha typ ricotta eller keso/spenat/muskot istället. Mina lasagne tenderar dock at vara vegetariska, men nu tänkte jag göra en på resterna av min köttfärssås från igår. Vad passar bäst som alternativ till en bechamel i en kött-lasagne egentligen :cautious:?
 
Idag fyller dottern fyra år! Tårta med My little pony beställd. Fuskade och körde ponnysar i plast :angel:.
Fylld med två lager hallonmousse och ett lager vitchokladmousse.
Spacklad med marängsmörkräm med vitchokladsmak.
82EAE4FC-0FD4-40DE-9A8E-CB619449CD35.jpeg
 
Vad brukar ni ha som vit sås i en lasagne? Jag är inget stort fan av bechamelsås utan brukar ha typ ricotta eller keso/spenat/muskot istället. Mina lasagne tenderar dock at vara vegetariska, men nu tänkte jag göra en på resterna av min köttfärssås från igår. Vad passar bäst som alternativ till en bechamel i en kött-lasagne egentligen :cautious:?
Jag har en vegetarisk lasagne där bechamelen är utbytt mot creme fraise som värmts upp med tärnad zucchini och lite kryddor. Det blir väldigt gott i den färdiga lasagnen, och kan säkert funka i en lasagne med köttfärs också :up:
 
Gjorde också misstaget att äta några oatmeal-kakor som var helt oätliga! Kunde lika gärna varit masonit.
Åh, oatcakes :yuck: Jag tror att det är en åldersgrej, för både min mamma och svärmor ber mig regelbundet att köpa sådana åt dem. Själv är jag helt enig med dig och kan endast få ner dem med ett rejält lager nötsmör, om jag absolut måste. Men förutom det låter det som att du har helt okej matupplevelser ändå! Kommer du förbi en Tesco rekommenderar jag att prova citron-flapjacks från Graze, det är min nya hangup! Brukar finnas vid kassan :)
Det låter som hos oss. Tar man sig över 150kr bör det vara något "tillfälle" sas :D Undantaget champagne givetvis men känner man för vardagsbubbel finns det många goda mousserande som inte är från champagne, Brochet tex.

Sedan tycker ju jag att känner man att en vanlig måndag behöver champagne då öppnar man en champagne... ;)
Hear, hear!
 
Kaffe med tonic i köket. Igår grekisk brakfest hemma, vän kom med mat och kockade ihop en middag åt oss.
God retzina, även om man ogillar retzina.
AAB7BEA5-E8A7-43A6-BED0-BADE362D4502.jpeg
 
Vi hade visst missförstått när kalaset skulle vara, så vårt tåg gick redan kl 15 (+ 40 min försening). Fick pressa i oss kallrökt lax och varmrökt makrill, sen dyka direkt på efterrätten. Eller rättare sagt efterrätterna: jordgubbsparfait, bärkompott med vaniljsås, krusbärskaka med marängtäcke, mandarin-gräddtårta samt paradnumret Schwarzwaldtårta. Mousserande vin till, vilket innebär att jag inom kort kommer däcka på tåget. 😴
 
Jag som är praktiskt lagd
Vad brukar ni ha som vit sås i en lasagne? Jag är inget stort fan av bechamelsås utan brukar ha typ ricotta eller keso/spenat/muskot istället. Mina lasagne tenderar dock at vara vegetariska, men nu tänkte jag göra en på resterna av min köttfärssås från igår. Vad passar bäst som alternativ till en bechamel i en kött-lasagne egentligen :cautious:?
Vad brukar ni ha som vit sås i en lasagne? Jag är inget stort fan av bechamelsås utan brukar ha typ ricotta eller keso/spenat/muskot istället. Mina lasagne tenderar dock at vara vegetariska, men nu tänkte jag göra en på resterna av min köttfärssås från igår. Vad passar bäst som alternativ till en bechamel i en kött-lasagne egentligen :cautious:?


Jag gillar inte bechamelsås så jag brukar mosa fetaost i mjölk. Oavsett om det är kött - eller vegetarisk variant. 😊
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

  • Låst
Mat Vad bjuds det på och vad lagas det hos dig? Recepttips välkomna! (Återuppväcker de här trådarna och startar ny tråd då vgv-tråden...
Svar
4
· Visningar
617
Senast: Liten
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
5 6 7
Svar
139
· Visningar
4 593
Skola & Jobb Jag vill börja plugga. Punkt. Och det är det enda beslutet jag har lyckats ta, sen kommer jag inte längre. Jag vet helt enkelt inte...
Svar
4
· Visningar
480
Senast: niardasp
·
Juridik & Ekonomi Tja, de fortsätter i samma ton. Jag försöker få ersättning för utläggen de orsakade när de inte dök upp enligt avtal. Trots skriftligt...
2 3
Svar
44
· Visningar
4 744
Senast: Migo
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp