Kropp & själ Tittar in i ditt kök, del 23

Förresten, något tips på vad som kan lagas av massor paprikor i alla färger, zucchini och aubergine? OBS inte ratatouille för det lagade jag förra helgen :D Behöver inte vara allt i samma rätt alltså. Paprikorna är det mest bråttom med, de börjar bli lite rynkiga i skinnet nu.
Jag tycker att de går åt i otroliga mängder om man rostar dem i ugnen, skalar av det svarta skalet, skär dem i strimlor och sedan antingen piffar upp dem med kryddor o dyl, eller bara serverar dem som de är.
 
Förresten, något tips på vad som kan lagas av massor paprikor i alla färger, zucchini och aubergine? OBS inte ratatouille för det lagade jag förra helgen :D Behöver inte vara allt i samma rätt alltså. Paprikorna är det mest bråttom med, de börjar bli lite rynkiga i skinnet nu.
Rosta paprikorna lite lätt i ugnen, ta ut och fyll med något gott klet, (jag brukar köra på någon färs, lite solrosfrön/pinjenötter och typ creme cheese blandat med vad som råkar finnas hemma) och sen på med ost och in i ugnen en sväng igen.
 

Killaloe

Moderator
på Mastio, ett himla trevligt pizzaställe i Malmö.
Är det Sandra som vann mästerkocken som driver det stället? :)

Och angående paprikorna så brukar jag göra kycklingfajitas som meat består av ugnsrostade strimlade paprikor ihop med lite kyckling, lime i en gryta-ish som sen äts med tillbehör.

Även paprikgryta/någon variant på gulasch med ris är gott och kräver ex antal paprikor :D
 
Är det Sandra som vann mästerkocken som driver det stället? :)

Och angående paprikorna så brukar jag göra kycklingfajitas som meat består av ugnsrostade strimlade paprikor ihop med lite kyckling, lime i en gryta-ish som sen äts med tillbehör.

Även paprikgryta/någon variant på gulasch med ris är gott och kräver ex antal paprikor :D
Fajitas är gott, men vi åt det ganska nyss med massa paprika, lök och kyckling.. kanske inte riktigt är redo för mer än.. suck, känner mest "mäh!" för de här paprikorna just nu.
 

Killaloe

Moderator
Fajitas är gott, men vi åt det ganska nyss med massa paprika, lök och kyckling.. kanske inte riktigt är redo för mer än.. suck, känner mest "mäh!" för de här paprikorna just nu.
Har ni ätit pasta nyligen? Jag gör pastasås med mandlar och paprika ibland som är god! Det sks egentligen vara grillade paprikor på burk men borde gå precis lika bra att grilla dom själv i ugnen och sen ner i såsen! :)
 
Vi har haft gäster, en kväll blev det nudelsallad med massa olika grönsaker och såser, räkor, kyckling osv. Rättika är min nya favoritgrönsak.


Färskpotatis med spenatpestoish var suveränt!
Kokade potatisen, sen mixade jag spenat, massor av vitlök, citronzest och rapsolja (skippade osten) och solroskärnor. Klickade ut över den på ett fat konstnärligt uthällda potatisen.
Åts med torsk sjuden i vitt vin, smör och citron. Salladen var nudelmiddagsrestgrönsaker med en dijonvinägrett.

Sen har jag Skördat;

BFCCD720-6C46-44C8-89F0-1292FB146609.jpeg


Nåt jag glömt att jag odlat:D
 
Rester i bröd.

Stekt halloumi, massa sallad från Die Tunnel, minibasilika och potatisen från i förrgår med spenatpestoishen. Lite vitlöksyoghurtsås och Libabröd. En grön tuborg till.

Tidigare idag frossade vi i rabarberpaj.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp