Torsion bomlös sadel

S

__Stilett__

läst en del trådar nu, trodde jag hittade en svensk hemsida där man kan beställa sådana sadlar men den funkade ej.
Nu tittar jag bara runt och funderar på och ta en bomlös sadel som sista utväg om jag ej finner ngn annan i framtiden som passar. Men som jag uppfattat det som så ska denna sadel passa till 90%?? och det skulle inte va fel..tycker jag med liten rund häst med sadel glida fram problem jämt o ständigt!!
det värsta är att man ej får tävla i dom då :crazy:
 
B

**BORTTAGEN**

Kolla in på www.torsionsaddles.com. Du kan ringa till dom och beställa en sadel. Man kan även få en sadel hem på prov. www.stallvra.com har en liknande sadel som heter fitform även en som ser lite mer ut som en vanlig sadel, den heter freeform. Ska själv köpa en torsion trekking till mig och min häst!
 
S

__Stilett__

åhh..den första länken funkade inte. det var den jag försökte tidigare idag med.

hur hållbara är dessa sadlar?
kan man använda sig av tex vanliga stigläder och vojlockar under eller ska man bara ha specialanpassat??

Hur många här upplever att detta verkligen ger dom mera bogfrihet och andra positiva egenskaper?

kan en bomfri sadel glida fram??

Värt o prova, eftersom man kan få på prov! men bra att veta innan!
 
B

**BORTTAGEN**

Det enda du behöver extra till är en pad. De är nämligen uppbyggda så att det bildas en tunnel över ryggraden så att den går fri när man rider, vilket är viktigt. Sadelgjord, stigläder och stigbyglar kan du köpa var som helst. Sadelgjorden ska vara av dressyrmodell eller westernmodell eftersom sadeln har långa stroppar, stigbyglarna är bra om dom är av säkerhetsmodell eftersom fästet för stiglädrena är "helt" så stiglädret kan inte ramla av om du fastnar i stigbygeln. Jag ska själv bara köpa sadel och pad hos Rudorna, resten köper jag billigare någon annan stans. Är du osäker på sadeln så tycker jag att du ska pröva först, har läst på denna sida att sadeln kan sitta lite dåligt på väldigt runda hästar. Bogarna går alltid fria eftersom sadeln är mjuk och följer hästens rörelser! :love:
 
S

__Stilett__

tack för ditt svar (o övrigas!)

då vet jag lite mer. Jag kommer säkrligen låna hem en på prov, så den sitter bra. men jag slipper iaf bomproblemet vilket varit hans största problem hittils.
Men jag får ta det lite som sista utväg eftersom jag igentligen tävlar.
har ingen bättre bild att visa just över han rygg o kropp.
men så här rund är han och då är han betesrund.
så han är ju inte jätterund.
sadeln på bilden är såld, ni förstår nog varför.

bild1

bild2
 
Jag beställde min från www.torsion.nu, el om det var .se.

Jag har precis som du en väldigt rund och bred häst, och inte har hon mycket till manke heller. Har aldrig upplevt att våran sadel (torsion standard) har glidit fram på henne. Tvärt om så tycker jag att den sitter väldigt stadigt.

Något jag tycker är viktigt är att ha en padd som bildar en kanal för ryggraden, jag har den billigare som man kan ta ur och sätta i fyllning i.
 
Snälla använd sökfunktionen. Det finns massor av trådar om det, bland annat en ganska färsk.
 
B

**BORTTAGEN**

Tror inte att det är så stor skillnad i uppbyggnaden av sadeln, de ser ju väldigt lika ut, kvaliteten på de billigare sadlarna kan väl kanske vara något sämre. Jag ska köpa mig en Torsion Trekking för att den är den enda bomlösa sadel jag har sett som har lite stoppning på kåporna som stöd för benen. Dessutom så gillar jag inte riktigt de sadlarna som har "ludd" på undersidan, tycker att det kan vara lite svårt att hålla rent. Men det är väl en smaksak. Om du söker på "bomlös sadel" här på forumet så finns det massor av intressant att läsa om olika bomlösa sadlar!
 
S

__Stilett__

jag får göra det. men nu har jag fått den viktigaste informationen jag undrat. tack ska ni ha.
 

Liknande trådar

Hästmänniskan Ingen riktigt bra titel, men va sjutton. Suttit å läst lite olika trådar om köpa hästar och annat. Kikade lite spontant på hastnet mest...
Svar
13
· Visningar
2 102
Utrustning Jag har en unghäst som jag är mitt i inridningen med och sadeln har börjat glida så otroligt mycket. Han har växt jättemycket i år och...
2
Svar
22
· Visningar
1 542
Senast: caballus
·
Utrustning Har en rätt lång tid nu sökt en passande sadel till vår valack utan att hitta den som verkligen passar. Har nu fått erbjudande att köpa...
Svar
2
· Visningar
702
Islandshäst Det varkar omöjligt att hitta en sadel jag vill ha, iallafall för max 10.000 (begagnad). Jag har hästar som Globus Gloi 36 passar bra...
2
Svar
26
· Visningar
5 422
Senast: walkaway-
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp