Bukefalos 25 år!

träna ryggen?

Moppa123

Trådstartare
är det någon som har några bra och effektiva tips på hur jag ska träna upp ryggmusklerna på min häst???
 
Tömkörning är det effektivaste sättet att bygg muskler i ryggen, detta används bla vid träning av konvalecenter med ryggproblem. Det ger maximal effekt på kort tid, utan belastning för hästen utav en ryttare.
 
B

**BORTTAGEN**

Klättra i backar. Är hästen för dåligt tränad för att ha en ryttare på ryggen så får ägaren snällt gå bredvid, bieffekten är att även ägaren får ett rejält träningspass.
/Lena
 
M

Margaux

Ett tips är att antingen longera eller tömköra över cavaletti. Börja med kortare pass på lägre höjd och öka allteftersom hästen musklar sig.

Boken Cavaletti av Reiner Klimke innehåller många övningar. (visserligen under ryttare men kan "översättas" till tömkörning eller longering.)
 
Tömköra! Klättring på töm, gör RAKA halter i upp och nedförslut och låt hästen stå STILLA med jämnt belastade ben i längre och längre tid. Mkt halter och igångsättningar både i lutning och på slätmark. Tömkör över bommar, i vatten, på stubbåkrar och på olika fast underlag för att få hästen att lyfta på benen. Simning men det är snart för kallt för det nu.
 

ameo

Moderator
Sen kommer motvalls kärring ;) och ställer en motfråga...
Är det så att din häst är tunn över ryggen så att ryggraden "sticker upp"?
Detta är nämligen ett vanlig fenomen orsakat av proteinbrist, brukar se ut just så... OM hästen inte får nog med proteiner så kan du träna hur mycket du vill, det blir inga muskler av det ändå.
 
W

White_beauty

Sv: träna ryggen?

det finns speciella behandlingsmetoder för hästar med ryggproblem och för hästar som behöver sätta mer muskler på ryggen.
Dels kan man låta hästen få simma i en så kallad häst swimmingpool.
Det stärker ryggens muskelatur utan att hästen behöver belasta leder och skelett. En väldigt bra och effektiv metod tycker jag.

om man inte vill det så kan man tömköra hästen i backar. tex en skidbacke som på sommaren inte används. det både bra för ryttare och häst.

det finns många andra metoder...
 
Sv: träna ryggen?

Finns en bra simanläggning för häst i Fjärås, Har jättebra erfarenheter därifrån med olika skador. ex spatt,pattellaupphakningar, ryggproblem,ledkirurgi m.m. superbra träning, även rullband,vattenband,skrittmaskin efter vad det är för skada.
 

Liknande trådar

Hästvård Idag när jag skulle ta ut min häst för att longera, stod hon lugnt på gången och hade halsen långt ner (som hon brukar ha när hon trött...
Svar
7
· Visningar
679
Hästvård Hej! Har en liten fråga! Jag har en triangelmärkt häst, en riktigt fin hopphäst som skulle gått em och lite till!! hon har kissing...
2 3 4
Svar
72
· Visningar
6 512
Ridning Hej! Jag undrar om någon har tips till mig. Min häst kan bli stressad i ridning och även svår när jag ska hoppa upp på hans rygg. Han...
Svar
9
· Visningar
898
Ridning Att få hästen att gå i rätt form är ju en eftergift från sina hjälper som fått hästen att bli mjuk (och börjat trampa under sig? Är det...
Svar
5
· Visningar
465

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 15
  • Föl 2021

Omröstningar

Upp