Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

träningstävling

ZanMiguel

Trådstartare
Hur går det till vid såna??
HAr aldrig vart med på en sån..
Kläder??
Är det typ som CR, alltså rosett vid felfritt?
berätta...

Sanna
 
L

Lanejja

Sv: träningstävling

När min klubb har träningstävling så får man välja en höjd(hur högt man vill) sen samma dag sätter vi(=alla som är anmälda) upp en lätt bana. Sen har vi en startlista, men den går lätt ändra ifall man skulle vilja starta längre ner eller tvärt om. Om vi har rosetter så får alla får en, i alla fall om man har en massa fel. Sen blir man inte utesluten på någon av våra träningstävlingar utan man rider hela banan. Klädseln är vanlig, som om man skulle rida hemma.

Sen beror det väl från klubb till klubb hur dom gör.
 
S

stjarlotte

Sv: träningstävling

På vår klubb brukar vi ha klubbtävlingar (från 60cm), och minihoppnigar (30-50cm), och dessa är mer som Lanejja beskrev, inte så "seriösa"

För några veckor sedan anordnade vi däremot träningstävling och bjöd in fyra andra klubbar. De tävlande behövde då inte visa upp något grönt kort eller mätintyg för ponny, utan vacc.intyg var allt som behövdes. Man fick välja sin egen höjd från 50 cm och uppåt.
Alla klasser gick i clear round, alltså fick alla felfria rosett. Om man fick vägran/rivningar i första omg. fick man göra omstart mot ny startavgift.
Eftersom det är just en träingstävling, så hjälpte funktionärerna ryttarna om en häst började krångla, tex ställde sig bredvid hindret om den bröt ut osv.

Klädsel var lite olika, är inte säker, men tror inte det är några speciella regler för den. Många var helt tävlingsklädda, medan en del inte hade vita ridbyxor mm. FAst de flesta gjorde väl så att de red i vita (el. ljusa öht), ridbyxor och någon skapligt snygg tröja till det.

Har hört (ej alls säker) att det ska finnas speciella bestämmelser för hur en träningstävling ska vara. Men som sagt, jag är inte säker. Bör väl stå i TR isf?
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5536 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Katt Jag blev inspirerad av @Nahars tråd. Vad finns det för kattkonst därute? Har ni några favoriter? Just nu har jag snöat in på bilder...
2 3
Svar
41
· Visningar
1 638
Hemmet Har ni såna? Såna i plast alltså med "fladdrande" låga? Jag har mycket ljus tända under vinterhalvåret och funderar på om jag inte...
2 3
Svar
41
· Visningar
1 800
IT&mobiler Alltså vad är detta?!? VARJE dag får jag flera "requests" i min meddelandeinkorg på instagram, där jag bjuds in till chat-grupper - som...
2
Svar
21
· Visningar
913
  • Omröstning
Hemmet Har börjat gå igenom källaren inför flytt och jösses vad mycket man sparar på som man tror är bra att ha....:D Har varit flera vändor...
2
Svar
32
· Visningar
1 220

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hundbur
  • Ledsen hund

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp