Hästtransport Transportskydd

Görel

Moderator
Inga skydd. Min nuvarande, egenuppfödda häst, har aldrig haft några på sig ens.

Hennes mamma försökte jag med, men hon tyckte så illa om det att hon trampade sönder både sig själv och skydden. När jag lät henne åka utan stod hon som ett ljus och skadade sig aldrig mer.
 
Undrar ifall ni reser med era hästar med eller utan skydd?
Med, dock inte transportskydd.

Står snällt under färd har alla mina gjort med ett undantag som levde rövare första 2 gångerna i transport.
Har kört 2 gånger utan skydd och 2 gånger skada, första gången var 05 på väg till klinik och hästen trampar vid sidan av rampen och får ett sår som behöver sys, andra gången var 15 är när jag tar hem en nyköpt häst och hästen har bråttom ut och sparkar sig själv, lagom glad vet som fick sy en häst som var 3 och bara klapptam.

Så länge jag kör transport med urlastning bak och inte buss eller urlastning fram så har jag mina med skydd, eller ja skydd på kota och kotbenen bak kommer jag troligtvis aldrig att köra utan oavsett fordon då skadorna varit där båda gångerna.
 
Aldrig någonsin transportskydd.
Boots om de är broddade, ibland skydd om jag ska rida i dem och det inte är för varmt eller så och vi inte ska så långt.
 
Min åker i sina terrängskydd som han är van vid och Boots. Han har kass balans och kliver på sig själv när han raglar omkring.
 
Det ironiska är att båda gångerna jag kört utan skydd har hästarna varit utan skor.
Ja, ibland så är oturen framme hur man än gör. Min häst är klaustrofobisk och trampar runt mycket i transporten =stor risk för skador men hon är ännu värre om jag sätter på skydd så mitt beslut att köra henne utan skydd är en kompromiss för att hon skall må lite bättre under färden.
 
Min åker alltid i skydd, boots på vid brodd.
Dock aldrig i transportskydd utan i bot snabbandage eller lindor/ benskydd
 
Låga transportskydd.

Hästen står still och fick åka utan när hon var oskodd.

Broddar hela säsongen, ev har jag då boots under transportskydden.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp