M

Marlon

Hur hållbara är dom gemfört med halvblod???
alltså i snitt!!!
 
B

babsan

det beror väl på vad du använder dem till.
du kan ju inte heller jämföra en fd tävlad travare med ett halvblod som gått lite lätt dressyr och hoppning.
travtävlingar sliter på kroppen - inget snack om saken.
frågan är väl egentligen hur många halvblod som skulle palla ... :confused:
 
M

Marlon

de skulle nog inte var många!!
jag tänkte mest kropps mäsig!!!
 
Tja endel halvblod tränas ju i tidig ålder för att visas på olika kvalitets tävlingar och liknande. Där börjar man nog träna i tidig ålder och många av elit hästarna når relativt hög ålder...
Men jag tror inte att det beror så mycket på rasen i sig, utan yttre faktorer spelar stor roll.
Hur dom har tränats och i vilken omfattning, viloperioder osv, osv :smirk:
 
S

shettisronja

Halvblod är ju avlade för att klara de mesta men springa utan att falla i galopp + att dra en (iaf i den hastigheten)tung vagn som en gubbe med piska sitter i. Om nån vill höra vad jag tycker så är travare starkare men en typ 19 årig travare är nog töjd och tränad till sitt yttersta kan knappt jänföras med hlvblod på samma dag ens.
 
Jag tror att de är i stort sett lika hållbara om de får samma förutsättningar. En häst av travstam, som INTE startas eller tränas utan får växa och muskla sig innan den så småningom rids in - den blir troligen lika hållbar som ett halvblod.

Vad man måste tänka på är att travaren är byggd för att skjuta ifrån (och dra) och inte för att bära, vilket ridhästen är.

Immer
 
det finns tjejer som också kör inte bara gubbar :p
o de får inte piska på hästen ;) men det skrev du iofs inge om..haha sorry :p
 
C

Cinzano

beror på tidigare träning och hur kroppsbyggnaden ser ut och att man ger dem tid, bygger upp ridmuskler från botten innan man kräver ngt av dem!!!
 
Jag har en travare som är hur hållbar som helst.. Lite grövre i typen e han.. men vi är ute o flänger över stock o sten. Han har inte gått på banan sen han var 2-3 år (han är 9 nu) Travare e ju oftast "gjorda" för hård träning osv. Men det är klart att man kan ha otur o få tag i nån som inte e så hållbar..
:crazy:
 
Jag tror inte att rasen spelar så stor roll i sig. Det beror på häst och användning.
Både varmblod(travare) och halvblod är tåliga och friska raser. Anledningen till att många varmblod går sönder i ben och rygg är ju pga. att dom ofta används för trav, vilket sliter mycket på just ben och rygg.

Jag känner både varmblod(travare och ridhästar) och halvblod som är jättefina i kroppen trotts hög ålder.
 
om man tar ett helt friskt halvblod och en helt friskt travare som är unghäst och går tillväga på samma sätt,samtidigt med inridning och uppbyggning av muskler så blir de lika hållbara ja.
men tänk dig att man har en travare som är startad, i sin toppålder och bygger upp fulla ridmuskler på den, vad får man då? jo en häst som har sådana starka allroundmuskler som ingen annan ridhäst har och då kan man snacka uthållighet och styrka.
därför gör man ju även så med ridhästar, tömkör, kör osv.
 
Det är nog ingen större skillnad om dom får samma "uppväxt" och rids/tränas/ sköts om på samma vis.
 

Liknande trådar

Avel Alltså OM man skulle få för sig att lägga en dressyrare på ett fullblod och man inte kan ha kvar fölet av nån anledning, går det att...
2 3
Svar
49
· Visningar
1 411
Senast: Gabby_Ossi
·
Avel Är nyfiken då jag nyligen köpt en 5årig varmblodstravare :p han är rätt rejäl redan för att vara travare, 170 cm typ. Tror ni han kommer...
Svar
5
· Visningar
507
Senast: MayGrace
·
Utrustning Tja vad tycker ni, passform, smidighet, hållbarhet? Tänker då på CRW Ares som ju till utseendet påminner en del om Racesafe.
Svar
2
· Visningar
243
Senast: MimmiNO
·
Foder & Strö Funderade på hur det funkar med hösilage, om man tar såna stora ball, men inte plastar in dom. Hur blir hållbarheten och kvalite på höèt...
2 3
Svar
42
· Visningar
2 564
Senast: Blyger
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp