Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Tvätta babykläder..

Status
Stängd för vidare inlägg.
C

Cessan

Snart börjar det bli dags att tvätta upp babykläderna så de är rena och fina (endel nytt och endel som mina småsyskon haft) till bebisen kommer. Hur gör ni - använder ni sköljmedel till bebiskläderna? Tycker endel av kläderna hade behövt det för att bli riktigt mjuka och sköna men nu säger min mormor (som oroar sig för allt.. :smirk: ) att jag absolut inte får använda sköljmedel pga allergirisken. Så jag tänkte höra här hur ni gör - hade själv tänkt använda comfort pure för det ska vara "extra snällt" mot huden.. Tacksam för råd då jag hade velat påbörja detta snart eftersom dagarna går fort och snart kommer mamma ner i ett par veckor och då vill jag slippa hålla på med sånt..
 
Sv: Tvätta babykläder..

Jag har alltid använt sköljmedel och har inte haft problem. Trro du inte det beror lite på hur mycket man använder, kanske?:idea:
 
C

Cessan

Sv: Tvätta babykläder..

Tack för ditt svar!

Tja, jag brukar inte använda så mkt sköljmedel till varken mina eller sambons kläder så jag kommer ju inte överdosera nu heller.. Om man använder bara lite sköljmedel så verkar det ju i så fall inte så farligt.. Mormor oroar sig som sagt för allt så ibland får man ta det hon säger med en klackspark.. :angel:
 
B

Blixtra

Sv: Tvätta babykläder..

Jag använder parfymfritt tvättmedel och parfymfritt sköljmedel en liten mängd och ordentligt skölt, vi har extra sköljningar på vår maskin.
 
Sv: Tvätta babykläder..

Använd sköljmedel som ingen i familjen reagerat på och kör en extra sköljning efter att maskinen är klar så är det ingen fara men visst kan det vara allergi framkallande precis som tvättmedel,tvål,osv.osv..
 
U

ulda

Sv: Tvätta babykläder..

Vi har sköljmedel på allt. Om hon skulle fått besvär hade det ju bara varit att sluta.
 
G

Gul13

Sv: Tvätta babykläder..

Använder Ocean tvätt- och sköljmedel och det fungerar bra. Kör dock "extra sköljning" på alla maskiner. För säkerhets skull!
 
B

Britta68

Sv: Tvätta babykläder..

Använder aldrig sköljmedel, tycker att det är en onödig belastning på miljön. Om kläderna får torka ute och fladdra i vinden blir de precis lika mjuka :) !
 
A

ariel79

Sv: Tvätta babykläder..

Min barnmorska säger att man ska tvätta bebiskläderna i oparfymerat tvättmedel och inte använda sköljmedel pga av att det är cancer framkallande. Vet inte om det stämmer men jag har aldrig använt sköljmedela och tänker inte göra det när bebisen kommer.
 
C

Cessan

Sv: Tvätta babykläder..

Tack för alla svar!

Även om de gör mig lite villrådig då det råder delade meningar (som i allt annat..) :smirk: .. De nya kläderna ska jag nog försöka att tvätta utan sköjlmedel och sen hänga ute men några av de begagnade är ganska hårda så där tror jag jag testar med lite sköljmedel och sen en extra sköljning istället på dem.. Men jag kanske hinner ändra mig och göra om allt innan bebis kommer :p ..

Som sagt tack för alla svar! Inte lätt när det är första barnet och det nu börjar gå upp för en att man får ta ansvar för allt och absolut inte vill göra fel.. Även om jag inte är dum nog att tro att jag och pappan inte kommer göra massor av fel - det göra alla.. Men bra om man kan slippa några i alla fall.. ;)
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

  • Låst
  • Artikel
Dagbok Kan ni fatta? Jag har hunnit fylla 30. Det är helt galet så fort tiden går. Något annat som också är galet är att jag fortfarande inte...
2 3
Svar
49
· Visningar
6 037
  • Låst
  • Artikel
Dagbok När jag jobbade med att stärka min självmedkänsla så var det vissa saker som fick mig att titta tillbaks på min barndom. Annars har jag...
Svar
12
· Visningar
1 317
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Veckans första hopplektion blev en riktigt rolig timme på Juvelen. Jag uppskattar verkligen att jag har fått koncentrera mig på honom nu...
Svar
0
· Visningar
115
Äldre Det börjar bli dags för vårstädning, och efter en titt i alla utrymmen blir jag mer eller mindre gråtfärdig innan jag ens börjat...
2 3
Svar
47
· Visningar
2 867

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kai Ken
  • Valp 2021

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp