Bukefalos 26 år!

tvätta fårskinnspadd?

L

LillTihra

hur gör man exakt när man tvättar fårskinns produkter för att de ska hålla sej lika fina??
jag vågar inte tvätta min padd...
någon som vill hjälpa mej med hur man ska göra? :) :bump:
 
På 30 grader o med speciellt fårskinnstvättmedel... :) Jag har tvättat min flera ggr så o den är fortfarande lika fin... :)
 
Jag har tvättat min med skinntvättmedel för ridbyxor. Det funkar bra. Glöm bara inte att sträcka skinnet medan det torkar annars drar det ihop sig (sträck även när du tror att den torkat för det tar rätt lång tid innan den är helt snustorr så man kan lura sig). Den blir jättefin om man borstar ullen.
 
L

LillTihra

jag har speciellt fårskinnsmedel som jag köpte från Horse Dream.
e det bra det medlet?
 
Jag har inte upplevt det iaf, men som sagt kom ihåg att sträcka skinnet då det är vått med jämna mellanrum o sedan kan man borsta det då det är torrt... :)
 
P

piggis_83

Jag har oxå tvättat mina fårskinnsgrejer i maskin. Gick jättebra, på 30-40 grader och med fårskinnstvättmedlet från Hööks (hällde i i en sån där tvättboll i plast o satte in i maskinen bland grejerna)
Tror inte jag sträckte padden nåt när den torkade, men har inte märkt att den krympt.
 
J

Jessica

Det står "Använd ej tvättboll" på flaskan från Hööks? :confused:

Men det gick bra ändå, eller?

mvh Jessica
 
L

LillTihra

ska man använda tvättboll?
vill liksom inte försröra den...
dom e ju inte billiga..
 
Jag maskintvättar min fårskinnsvojlock och padd med hästshampo, 30 grader (gnider in shampot innan jag lägger ner den i maskinen). Efteråt borstar jag vojlocken med en liten karda för hundar. Detta för att den ska bli "fluffig" igen.
 
J

Jessica

Det med kardan vara smart. :idea:

Jag har "förstört" min sadelgjordstunnel genom att både använda vanligt tvättmedel och centrifugera. :o Men jag ska prova karda.

mvh Jessica
 

Liknande trådar

Hemmet Jag och mannen har drömt om städhjälp i många år och nu när huset är, typ, klart så finns äntligen lite utrymme i ekonomin till det...
Svar
11
· Visningar
1 014
Utrustning Börjar bli väldigt trött på letandet av hoppsadel som inte glider bak på min häst. Känns som jag har testat det mesta (inom rimlig...
Svar
16
· Visningar
1 477
R
Utrustning Som en fortsättning på min tidigare tråd… Står här med en ny häst, fick tyvärr inte med någon sadel. Testade att rida ca 20 min med min...
Svar
19
· Visningar
974
Samhälle Italienska ministrar hurrar och applåderar att en lag som skulle skydda HBTQ-personer och kvinnor blockeras, men det är väl inte nyheter...
8 9 10
Svar
197
· Visningar
8 817

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattbilder #7
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Hopp-VM i Herning
  • Ridskoleryttare 2022

Omröstningar

Upp