Bukefalos 25 år!

tvätta fårskinnspadd?

L

LillTihra

hur gör man exakt när man tvättar fårskinns produkter för att de ska hålla sej lika fina??
jag vågar inte tvätta min padd...
någon som vill hjälpa mej med hur man ska göra? :) :bump:
 
På 30 grader o med speciellt fårskinnstvättmedel... :) Jag har tvättat min flera ggr så o den är fortfarande lika fin... :)
 
Jag har tvättat min med skinntvättmedel för ridbyxor. Det funkar bra. Glöm bara inte att sträcka skinnet medan det torkar annars drar det ihop sig (sträck även när du tror att den torkat för det tar rätt lång tid innan den är helt snustorr så man kan lura sig). Den blir jättefin om man borstar ullen.
 
L

LillTihra

jag har speciellt fårskinnsmedel som jag köpte från Horse Dream.
e det bra det medlet?
 
Jag har inte upplevt det iaf, men som sagt kom ihåg att sträcka skinnet då det är vått med jämna mellanrum o sedan kan man borsta det då det är torrt... :)
 
P

piggis_83

Jag har oxå tvättat mina fårskinnsgrejer i maskin. Gick jättebra, på 30-40 grader och med fårskinnstvättmedlet från Hööks (hällde i i en sån där tvättboll i plast o satte in i maskinen bland grejerna)
Tror inte jag sträckte padden nåt när den torkade, men har inte märkt att den krympt.
 
J

Jessica

Det står "Använd ej tvättboll" på flaskan från Hööks? :confused:

Men det gick bra ändå, eller?

mvh Jessica
 
L

LillTihra

ska man använda tvättboll?
vill liksom inte försröra den...
dom e ju inte billiga..
 
Jag maskintvättar min fårskinnsvojlock och padd med hästshampo, 30 grader (gnider in shampot innan jag lägger ner den i maskinen). Efteråt borstar jag vojlocken med en liten karda för hundar. Detta för att den ska bli "fluffig" igen.
 
J

Jessica

Det med kardan vara smart. :idea:

Jag har "förstört" min sadelgjordstunnel genom att både använda vanligt tvättmedel och centrifugera. :o Men jag ska prova karda.

mvh Jessica
 

Liknande trådar

Utrustning Börjar bli väldigt trött på letandet av hoppsadel som inte glider bak på min häst. Känns som jag har testat det mesta (inom rimlig...
Svar
16
· Visningar
1 115
Hästvård Hästen har gått med ETL-gjord sedan nov '19 utan problem. Men ett tag efter att jag klippte henne nu i höstas (första gången någonsin...
Svar
6
· Visningar
492
Övr.Barn Den senaste tiden har jag tänkt en hel del på min barndom, bland annat pga några diskussioner jag haft med min mamma. Jag kommer inte...
4 5 6
Svar
102
· Visningar
8 048
Kropp&Själ Jag har väldigt tunt och fint hår som alltid varit väldigt begränsande vid frisyrval mm. Har aldrig kunnat ha långt hår eller sätta upp...
2
Svar
21
· Visningar
1 686

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack #8
  • Nyfiken fråga angående hund i hundgård

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vackra vinterord
Upp