Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

ultraljud under kotleden?

B

**BORTTAGEN**

Har haft långvariga problem med min häst som är halt och där hältan kunnat lokaliserats till "under kotleden men inte i lederna", ligament eller så gissar vet på.

Vi pratade om ultraljud för att undersöka ev ligament och andra mjukdelar i området men enligt vet så var det ovanligt att man ultraljudade under kotan, tror han menade att det var för svårt. Den ende han kände till som gjort det var en dansk veterinär som jobbat på strömsholm men som är i england fram till nyår.

Har ni hört talas om att man ultraljudar under kotan och på vilka kliniker görs detta isf?
 
P

PiaM

Vet inte om jag fattade rätt nu när du säger under kotleden... Men ialla fall, min häst har en ligamentskada som går från hoven till kronbenet (enkelt förklarat...) och det kunde min veterinär se på ultraljud! Pluss att jag även behandlat med ultraljud också på den skadan, men det är ju en annan sak... Men som sagt, skadan syntes på ultraljud och den sitter ju långt ner, han fick ultraljuda vid kronranden kan man säga.
Du är välkommen att höra av dig om du vill veta vilken klinik som gjorde det!
Hoppas det löser sig för din häst! // Pia
 
B

**BORTTAGEN**

Jag kanske uttryckte mig lite luddigt, men jag tror du förstod mig iaf. Alltså från under kotleden (karled, krona osv) och ner mot hoven.
Hur yttrade sig ligamentsskadan på din häst? Du får gärna pm'a namn på veterinär och klinik om du vill :)
 
P

PiaM

Min häst har antagligen vrickat sig kraftigt i hagen i vintras (januari) så för hans del har det varit boxvila i 6 månader och så stod han gipsad i ca. 2-3 månader. Han har varit KRAFTIGT halt... Men är nu äntligen på bättringsvägen! :)
Jag provar att pm dig namn på klinik (har aldrig gjort det så misslyckas jag kanske du kan prova?) För jag kanske inte kan lägga ut det här? osäker.. :confused:
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6454 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hundhälsa Hej! Min Australian kelpiehane på snart 6 år har varit skadad i över 2,5 månad och trots flera veterinär besök och nästan 2 månader på...
2
Svar
28
· Visningar
2 773
Hästvård Jag hade behövt lite idéer så jag vet vad jag ska föreslå när jag åker på återbesök igen nästa vecka. Har en häst som voltade i hagen...
Svar
14
· Visningar
1 515
Hästvård Hej! Önskar era tankar ang en hälta som vi inte får bukt på. Nästa steg är MRI och vet inte hur jag ska resonera i detta läge. För...
2 3
Svar
48
· Visningar
5 261
Hästvård Hej! Här kommer ett jättelångt inlägg, men jag känner mig otroligt vilsen och kluven i hur jag ska göra.. Och ni bukefalister brukar ju...
Svar
15
· Visningar
2 016

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp