Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Underlag till ridbana och stallplan?

Aliche

Trådstartare
Nu skriver jag igen! :rofl:
Jag undrar vad det finns för billiga och bra alternativ om man vill anlägga en mindre ridbana för eget bruk, som går att använda på vintern? Jag har hört talas om träflis och gummiflis, men hur dyrt är det och ska det vara något speciellt underlag till? Finns det andra alternativ som är lika bra eller?
Sen undrar jag vad är det bästa underlaget för en stallplan och hur dränerar man? Man vill ju inte ha lervälling varje gång det regnar..
Tacksam för svar! :bow:
 

Aliche

Trådstartare
Jo men har man bott mitt inne i city hela livet så är ridskolan det enda man är van vid, när man dessutom "bara" är 17 år så har man inte hunnit så mycket än. Så även om frågorna låter dumma så måste man ju ändå fråga annars får man aldrig veta...
 
Det finns massor med olika arbeten som häst och stallskötare. Tag ett sådant arbete i något år, så kommer du att lära dig allt du behöver. Och så får du bo på landet ett tag och känna hur det känns och veta hur det fungerar.

Att veta hur en ridskola fungerar hjälper dig inte särskilt långt om du skall ha eget stall. Skillnaden är milsvid.
 

Aliche

Trådstartare
Jo det är det jag menar att ridskolan är allt jag har lärt mig nu, och det hjälper ju inte mig när man flyttar ut på landet. Det är därför jag försöker få så mycket råd och tips som möjligt att börja med för att sedan kunna jobba och få praktisk erfarenhet så väl som teoretisk. :)
 
Sök på gamla trådar, det finns massor skrivet här om underlag på ridbanor.

Och jag tror att det var på SRC:s eller RidF:s hemsida som det fanns bra beskrivningar på hur man anläger ridbanor. Men det är ju inte billigt direkt.
 
Vi har precis gjort en ridbana och det finns nog beskrivet i nån tråd ganska nyligen.

Man kan dock int epå rak arm svara på hur man gör. det beror dels på vad det är för mark från början. I Skåne tex är det ofta tung jord (lera) och det är lite svårare att bygga en ridbana på.

Sen beror det på vad man skall använda den till. Olika inrikting kräver olika hårt underlag mm.
 
K

Kecal001

Sv: Underlag till ridbana och stallplan?

Jag undrar exakt detsamma!! Är det någon som vet om man kan ha träflis som underlag i en ridbana??(med tanke på att det är rätt så billigt)
Ska man göra något annat än att bara lägga flis!?
ska man ha sten eller grus under??
Tacksam för svar:crazy:

(sorry att jag lägger mig i någons fråga:smirk:)
 
S

stephanieb

Sv: Underlag till ridbana och stallplan?

hej.. vet att detta är en gammal tråd men ja lägger in i alla fall. Jag driver en ridskola och i våran padock har vo träfleece som underlag! och det är superbra! RÅDER MÅNGA att ta detta. Det är ochså damfritt.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 4047 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Anläggning Jag står i ett stall där vi har en mycket gammal ridbana. Nu har vi börjat fundera på om det går att fixa till ridbanan. Jag har läst...
Svar
1
· Visningar
643
Övr.Hund Hej! Jag har två stycken hundgårdar idag, varav den ena är 28kvm och den andra är 46kvm. Det är plattor längs med kanterna, och så är...
Svar
1
· Visningar
427
Övr.Barn Ska försöka fatta mig kort, vi är en normal familj med jobb och 3 barn. 1 pojke på 15 med Autism och drag av ADD. Förmodligen någon form...
20 21 22
Svar
426
· Visningar
41 490
Relationer Varning för vääääldigt långt inlägg! Jag skriver sällan personliga saker här men nu känner jag att jag skulle behöva andras syn på...
2 3 4
Svar
74
· Visningar
10 678

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Föl 2021
  • Betäckningar 2021

Omröstningar

Upp