Undulat vs nymfparakit

L

Lillstrumpan

Har länge funderat på att skaffa fågel, men problemet är att jag inte vet om jag ska ha en undulat eller en nymfparakit. Båda verkar vara trevliga husdjur, så jag skulle behöva lite hjälp från er med att välja. Jag bor i lägenhet, kanske nymferna är för högljudda för det? Eller? Sen en liten fråga till, såg att det finns små selar till fåglar, brukar ni använda det till era? Tycker de om det?

//Lillstrumpan
 
F

Fjunet

Nymfhanar "väsnas" mer än honorna. Men undulater kan tjattra i flera timmar, så det är nog ganska jämt. Jag ska testa på mina två nymfar, får se om de gillar det. Du måste kunna få lyfta vingarna utan problem på din fågel, så antingen köper du en som redan en tam eller så köper du en ungfågel.
 
M

Marie_C

jag har både och och tycker att det är lika trevliga. Nymfparakiter har ett högre läte, undulater är lite mer tystlåtna. Är nymfparakiten nöjd skriker den inte mycket.
 
T

TjejTjejen

Har haft både undulat och nymfparakit kan berätta lite för och nackdelar

Undulater:
*Tystare läte men "pratar" dagarna i ända
*Gör inte så där super ont om man blir biten MEN det kan dock bli blodvite
*Kan vara svåra att ha i sele då de är så små
*Behöver inte lika stor bur det räcker med (80*45*60)

Nymfkakaduor:
*Större
*Gör riktigt ont om man blir biten ordentligt
*Har högre läte än undulater men låter inte lika ofta
*Går att ha i sele/flightsuit
*Behöver större bur än undulater (minst 120*70*80)
*JAG upplever de som lite mer lugna i temperamentet än undulater

Om jag hade varit du hade jag nog köpt en nymfparakit, tänk dock på att köpa ett ungt exemplar samt antingen från en privatperson eller en uppfödare. Tycker faktiskt nymfer är bättre förstafåglar än undulater, mycket därför det är lättare att lära sig förstå deras olika signaler och därför att de är lite mer (inte lika små) att hantera.
 
F

Fjunet

Jag håller med där, det är lättare att läsa av en nymf än en undulat. Antar att det har mycket med tofsen att göra. En nymf markerar dessutom när den är irriterad inte bara med tofsen, utan den väser. Ingen av mina nymfar har någonsin bitit mig, utan de har bara vässt och "bankat" till mig med näbben.
 
T

TjejTjejen

Men HÅRT kan de bita. Min tama nymf som dog för ett tag sedan :cry: hade hoss förra ägaren blivit retad, de hade dragit honom i stjärtfjädrarna :mad: så han anföll handen så fort den kom nära (konstigt *suck*) fick MÅNGA vackra blodiga bett innan han lärde sig att den inte var farlig. Saknar mig pojke :cry: :cry:
 
F

Fjunet

Jo, jag vet :) Finns ju självklart olika uppfattningar och min egen erfarenhet (då jag har både en hona och en hane) är att hanen pratar mer.
 

Liknande trådar

Övr. Katt Jag har ju två katter och bor på gård, men än så länge är de innekatter. Båda kastrerade, en hona på 2 år och en hane på 9. Hanen är en...
Svar
3
· Visningar
481
Relationer Jag såg att min gamla tråd från i våras hade låsts, men jag fick så himla mycket fina och kloka ord av er den gången, så jag gör ett...
7 8 9
Svar
163
· Visningar
11 577
Senast: Lickety
·
Juridik & Ekonomi Hej, jag skulle behöva lite hjälp hur jag ska tänka och hantera detta... För att inte gå in på för mycket detalj om denna långa...
2
Svar
30
· Visningar
3 977
Senast: Cattis_E
·
Övr. Hund Vi kommer att få hem en valp i juni och har en del vi behöver skaffa hem innan dess. Det märks att valpprylar är en industri och det är...
2
Svar
35
· Visningar
2 903
Senast: anna_panna
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattbilder #9
  • Valp2023
  • Akvarietråden lll

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 16
  • Födda 2017 del 3
  • Shettistråden del II

Omröstningar

Upp