Uppdatering ang avvänjning - såhär blev det

Alexandra_W

Trådstartare
Jag frågade ju så mycket om avvänjning så jag tänkte ni skulle bli uppdaterade =)

Jag valde ju att INTE separera dem dagtid i angränsande hagar innan stoet åkte. Utan sto och föl bodde i olika boxar (inte bredvid varandra) i en dryg månads tid innan. Första veckan fick fölis dia vid nattfodringen, men de sista tre veckorna så fick hon bara dia dagtid.

Stoet och fölet hade aldrig varit ifrån varandra mer än att fölis gått korta promenader i byn ibland.

När det var dags för stoet att åka lastade jag henne helt sonika och körde iväg. Fölis gapade och skrek när jag lastade men lugnade sig efter bara någon minut.

Stoet stod dock och hoppade och skrek på släpet första fem milen. Sen lugnade hon sig.

Mamma kollade fölis under dagen, och när fölis såg mamma gapade hon en del, men när mamma kollade utan att de märkte det var fölis lugn som en filbunke och stod i boxen och åt. Typiskt småbarn, gnäller för att få uppmärksamhet ;)

Stoet lastades om efter 30 mil och var då helt lugn.

Släppte ut fölis och valacken en timme på kvällen när jag kom hem och fölis sprang ett varv runt hagen och skrek och ställde sig sen och åt hö (och hon hade haft mat inne hela dagen så det var inte för hon var uthungrad).

Idag (mamma åkte igår morse) har hon varit helt som vanligt och inte ens funderat över mamma. Äter lika bra som innan och är precis som vanligt. Således inte alls bekymrad över att mamma försvann.

Solskenshistoria med andra ord, och tack för alla tankar och synpunkter när jag frågade =) med facit på hand var det helt rätt beslut att bara ta bort stoet och inte separera dagtid innan.
 
Vad skönt att det gick bra till slut. Min bäbis åker hem på Lördag. Men det brukar inte vara några problem här.
 

Liknande trådar

R
Hästmänniskan Hej! Detta är mitt första inlägg jag gör här. Idag hände det något, vilket är att jag blev sparkad av en kompis' häst. Hästen det...
2
Svar
20
· Visningar
6 420
Hästmänniskan Behöver egentligen bara skriva av mig lite... Att det ska vara så svårt att hitta rätt stall som inhyrning. Skriver ”rätt”, för många...
2 3 4
Svar
61
· Visningar
8 673
Senast: svea
·
Övr. Barn Har en son på 6 år. Han är utredd som 4,5 åring för autism,men då han fick normalt resultat på pappret så slogs det bort. Nu började...
2 3
Svar
46
· Visningar
6 973
Senast: Fraegd
·
Träning Jag funderar på vad som kan ha hänt med min häst. Hon har stått i nuvarande stall i lite mer än ett år. När vi flyttade dit var hon lite...
Svar
7
· Visningar
1 283
Senast: mackan
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Vinter och katt
  • Hund på jobb. Vilket yrke?
  • Vad vill jag ha för katt?

Hästrelaterat

  • Aggresiv häst
  • Namngivningstips..
  • Kcal stallsysslor

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp