Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

vad blir det av den här korsningen?

N

Nona

Cane corso och bouvier. Träffade en 5 månader gammal sådan i hundparken igår och började genast fundera på hurudana hundar det är man har blandat... och vad resultatet kan bli. Vakthundar är de väl båda två?
 
Sv: vad blir det av den här korsningen?

Jag vet inget om de båda raserna i korsningen du berättar om utan jag var mest bara tvungen att berätta att jag träffade på en udda korsning häromdagen. Behövde bara slänga en blick på den för att direkt avgöra att det var en blandning mellan Berner Sennen & Bordercollie (ägaren bekräftade att jag hade rätt). Hunden såg verkligen ut som om man hade tagit av huvudet på en Berner Sennen & satt det på en BC kropp... även färgmässigt. Kunde inte besämma mig för om den var otroligt söt eller gräsligt ful *s*.
 
Sv: vad blir det av den här korsningen?

Jag hade hand om en Berner Sennen/New Foundland/Bordercollie-korsning för många år sedan, den var väldigt fin dock, helt proportionerlig och sådär, så just den individen blev "bra" trots korsning mellan de raserna.
 
T

thea

Sv: vad blir det av den här korsningen?

jag kan inte heller så mycket om dessa raserna, men är inte bouvieren en boskapsvallare? alltså väldigt skarp? tycker inte att det låter som någon bra blandning alls, men det tycker jag iof inte om någon blandning.
Mvh/ Thea
 
R

Raven

Sv: vad blir det av den här korsningen?

med blandningar kan man ju varken säga bu eller bä oavsett kombination. Men jag kan knappast påstå att det är en särskilt olämplig korsning även om raserna i sig är udda.
 
A

Annapanna

Sv: vad blir det av den här korsningen?

jag vet inte hur bouviererna är men cane corso är en vakthund som härstammar från de gamla romerska molosshundarna, namnet kommer från latinet och betyder försvarare. En bekant till mig har en cane corso, en unghane som är väldigt trevlig och social, dock ganska vaktig men om han är representativ för hur rasen är vågar jag inte yttra mig om.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5526 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hundhälsa Längesen jag var inloggad, men när FASS och googling inte ger något så provar jag här. Jag har sedan en tid en JR-hane på 4 år...
2
Svar
26
· Visningar
1 465
Hundhälsa Fick höra om två kullsyskon (inte till mina hundar) som haft problem med höga infektionsvärden. Den ena har avlivats efter tredje...
2
Svar
21
· Visningar
1 921
Hundavel&Ras Halloj! Jag har tidigare varit en s.k snooper, men nu så var det dags att ta tag i att skaffa ett eget konto och be om er expertis och...
Svar
18
· Visningar
1 418
Hundavel&Ras Hej alla, förlåt för ännu en rastipstråd! Hoppas det finns någon där ute som orkar läsa :) Jag känner att det börjar bli dags för mig...
Svar
14
· Visningar
1 203

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • OS Tokyo 2020 / 2021
  • Jag har aldrig
  • Höstföräldrar 2021

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp