Övr. allmänt Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

Ljummen sallad på matvete, kokt i buljong, kokta rödbetor, bönor, babyspenat och fetaost. Senapsvinägrett. Blev riktigt gott!
 
27872

Inte nöjd med smaken, smakade inte så mycke. Förslag använde lite sesamolja men inga större mängder skulle jag haft mer? Är jordnötsoljan mer värmetålig å går bättre å steka med?
 
Eftersom @MidnightSoul aldrig kom och hämtade det kokta riset :confused: så snodde jag ihop en thai-panna till lunchen. Fräste ihop lök, paprika, broccoli, körbärstomater, spenat och kikärtor med en färdig thaisås och lade till lite extra grön currypasta. Toppade med cashewkärnor och det blev supergott.

Lycklig återanvände jag resterna - det blev över eftersom gossebarnet inte ville gå hem från forskolan, så jag lockade honom med resterna ur hans matlåda och sedan var han mätt - till en thaisoppa på kvällen. Hade i mer paprika och spenat, plus pak choi och nudlar, mer currypasta och jordnötter, spädde ut med vatten. Och så blev det så himla lamt. :meh:😴 Gott men trist. Jag öste på limejuice, sojasås och sweet chilisås i min skål, då blev det lite bättre...
 
Jag kör vidare på min dille :p

Och så har jag tänkt att jag ska ha lite kyl/frys/skafferi-rensning här hemma tills nästa fredag då vi åker bort över påsk. Ska inte köpa någonting utan äta sånt jag har hemma bara tänkte jag, blir en kul utmaning :).
 
Igår blev det bönlasagnen igen. Lika gott och lättlagat även denna gång!

Annars har vi på senaste tiden ätit färsbiffar på formbar färs. Någon här skrev att deras blev så smaklösa efter stekning men det har mina aldrig blivit. Har alltid i lite fond i smeten (oftast brynt scharlottenlöksfond), en skvätt soja, lite tomatpuré och liquid smoke. Sen varierar jag kryddningen men oftast lite fryst hackad bladpersilja och oregano. Ibland smulad fetaost eller hackade soltorkade tomater eller oliver.
Blir alltid väldigt smakrikt!
Vi åt våra med klyftpotatis samt tzatziki och en sallad.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Det står still

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp