Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

Visst hade du ett recept för stor form? Minskade du tiden i ugnen?

Detta är den enda veganska kladdkaka som blir sådär lite seg i kanterna och kladdig i mitten, som en kladdkaka ska vara, som jag har provat (och jag har provat många). https://dinvinguide.se/happyfoodbypetra/varldens-basta-kladdkaka/

Ja, precis receptet var för en stor form egentligen. Den skulle vart i ugnen 18-20 min, jag hade mina inne i 10 min...
Blev nog för länge ja, som ni säger...! Är tiden år sen jag bakade kladdkaka.... tänkte på å minska tiden, men inte på att jag skulle minskat så drastiskt!

Hmm, men kanske skulle provat det där receptet då... men asså ska det verkligen va så himla mkt socker? Jag vet att det är en kaka, men blir det inte slisk-sött? Ska höra igen med mina kompisar vilken mjölmix det var de tål och prova med den istället för rismjöl kanske...

Sannolikt för långtid i ugnen. Det är ju det som gör kladdkakan kladdig, att den inte är helt genombakat.

Ja.... blev nog för länge i ugnen... 5 min hade nog räckt? Fast det är mest segheten jag vill åt... Hmm... men det är väl samma regel...?
 
Ja, precis receptet var för en stor form egentligen. Den skulle vart i ugnen 18-20 min, jag hade mina inne i 10 min...
Blev nog för länge ja, som ni säger...! Är tiden år sen jag bakade kladdkaka.... tänkte på å minska tiden, men inte på att jag skulle minskat så drastiskt!

Hmm, men kanske skulle provat det där receptet då... men asså ska det verkligen va så himla mkt socker? Jag vet att det är en kaka, men blir det inte slisk-sött? Ska höra igen med mina kompisar vilken mjölmix det var de tål och prova med den istället för rismjöl kanske...



Ja.... blev nog för länge i ugnen... 5 min hade nog räckt?

Tycker det låter som normal mängd socker för en kaka :)
 
Tycker det låter som normal mängd socker för en kaka :)

Jo, är väl jag som vant mig av vid kakor och sånt... vill inte det ska vara för sött... utan där måste ju va en twist också i smaken liksom... förresten, finns det nån sojabaserad (havrebas funkar inte) färskost som man kan ha till glasyr (blandad med florsocker)?
 
Jo, är väl jag som vant mig av vid kakor och sånt... vill inte det ska vara för sött... utan där måste ju va en twist också i smaken liksom... förresten, finns det nån sojabaserad (havrebas funkar inte) färskost som man kan ha till glasyr (blandad med florsocker)?
Glasyr kan du väll göra på choklad(kaka), sojagrädde och lite olja? Det går tydligen att använda kokosgrädde/kokosmjölk också. Typ som en tryffel. Googla vegansk tryffel så får du massa förslag.
 
Glasyr kan du väll göra på choklad(kaka), sojagrädde och lite olja? Det går tydligen att använda kokosgrädde/kokosmjölk också. Typ som en tryffel. Googla vegansk tryffel så får du massa förslag.

Jo, funderade på bara sojasprutgrädde uppe på annars o så lite typ stjärnströssel eller så :). Fast färskost känns fräschare och som sagt som den där twisten så det inte blir för sött :).
 
Tofu, grönsaker, ris och färdig thaisås.
 

Bifogade filer

  • DSC_0596.JPG
    DSC_0596.JPG
    184 KB · Visningar: 29
Ja, precis receptet var för en stor form egentligen. Den skulle vart i ugnen 18-20 min, jag hade mina inne i 10 min...
Blev nog för länge ja, som ni säger...! Är tiden år sen jag bakade kladdkaka.... tänkte på å minska tiden, men inte på att jag skulle minskat så drastiskt!

Hmm, men kanske skulle provat det där receptet då... men asså ska det verkligen va så himla mkt socker? Jag vet att det är en kaka, men blir det inte slisk-sött? Ska höra igen med mina kompisar vilken mjölmix det var de tål och prova med den istället för rismjöl kanske...



Ja.... blev nog för länge i ugnen... 5 min hade nog räckt? Fast det är mest segheten jag vill åt... Hmm... men det är väl samma regel...?
Ja söt är den ju, men om den är för söt är jag inte rätt person att svara på :angel:... men den smakar mycket choklad, inte bara socker.
 
mexikanska-tostadas-8ac67a1a.jpg

Bild från receptbladet ;) Mexikanska tostadas med svarta bönor, guacamole och mozzarella. Shit my god vad starkt det blev!! Råkade använda chili som om det var fyra portioner :angel: Fick leta upp lite gammal gräddfil i kylen för att lyckas äta det. Samt att ugnen var lite väl ivrig så brödet blev, eh, tostado delux...
049AE20E-B0ED-44A1-B345-BF82104770F4.jpeg

Men det gick fint att äta utan också!
 
Gjorde linsfärs i slow cookern för ett tag sedan. Frös in i såna där portionsglasformar. Tinade en under dagen i dag, petade ner (bön)lasagneplattor och hällde havregrädde över och ställde i ugnen ett tag = enkel portion lasagne!
 
Är det någon som har tips på hur man får den goda tikka masala-såsen som man får på restaurang?! Köpte kryddblandning i paste-form och så har jag provat färdigköpt, men det blir inte lika bra, inte på långa vägar...
 
Bilden blev inte den bästa, men gott är det! Moussaka med nån tomat/avokado/gurka-grej min släkting gjort plusen majskaka. :)

Ikväll ska jag på bio, funderar på å ha med kvarg... båge gott och mättande...
 

Bifogade filer

  • 20191120_120228.jpg
    20191120_120228.jpg
    260,6 KB · Visningar: 21

Liknande trådar

Trädgård & Växter Med bara fyra dagar kvar av odlingsåret 2023 tar jag mig friheten att skapa nästa för 2024! :) Jag gissar att planerandet redan är igång...
41 42 43
Svar
850
· Visningar
29 267
Mat Jag firar ju egentligen aldrig jul, tycker julen tappade sin mening för mig redan innan jag var 12 år, men nu blir det kanske min sista...
Svar
19
· Visningar
1 093
Senast: Acto
·
Relationer Jag och sambon ska gå isär. Vi har två barn gemensamt. Sambon vägrar att diskutera frågan om boendet för barnen. Vi kan inte ha varannan...
2
Svar
30
· Visningar
2 886
Senast: Inte_Ung
·
Kläder & Bli fin Jag har bestämt att det blir en ny handväska i december, då får jag löneförhöjning retroaktivt! Jag har en oäkta "klassisk" Micael Kors...
Svar
5
· Visningar
822
Senast: Unafraid
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Hat
  • Barn och djur
  • Baka matbröd - enklare än du tror!

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp