Vad göra med 30 liter blåbär

vinkelina

Trådstartare
Vår stora frys gick sönder någon gång mellan söndag och måndag. Märkte det då glassen jag köpte på måndag förmiddag var alldeles mjuk när jag skulle äta den några timmar senare. Igår hade vi -4 grader i frysen och på inrådan av tillverkarna är den avstängd.

Frysen var ju så klart full (300l frys) mest bär så klart, gillar att äta neutral yoghurt med blåbär. Lingon och jordgubbar kan jag göra sylt på (och havtornen chansar jag på att frysa om)

Men vad skall jag göra med 30 l blåbär, gillar inte blåbärssylt om vi säger så.
 
Bakverk som går att frysa sen när ni har en ny frys? Typ blåbärsmuffins, blåbärspajer (i sådana låga folieformar kanske)? Jag hade nog testat att frysa om en del ändå, det är ju väldigt många liter blåbär.
 
Saft. Men annars om ny frys är på gång och håller på och blir kall hade jag fryst om blåbären till den om några timmar.

Alternativt flytta över dem till någon annans frys så länge?
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • WE-tråden
  • Ridskoleryttare
  • Dressyrsnack 17

Omröstningar

Tillbaka
Upp