Kropp & själ Vad händer med mina revben?

#1
Under ett par veckor har jag haft mer eller mindre ont i innerkanten på revbenen nedanför bröstbenet på vänster sida. Har inte gjort mig illa, har inte skadat mig, har inte tränat eller gjort något som skulle kunna förklara att man är "mör". Har inte ont i skinnet eller i mjukdelarna i övre delen av magen utan det gör ont först när man lägger tryck på själva bröstkorgen. Det gör inte ont när jag spänner mig eller böjer mig framåt, men det gör ont när jag sträcker mig. Sover inte annorlunda mot innan, har samma madrass och kuddar som jag haft sen förra vintern, inget har ändrats.

Någon som har någon idé om vad det skulle kunna vara? Min första tanke var att jag sträckt mig på något mystiskt sätt, men ihållande värk på det sättet i över två veckor låter inte som en sträckning i min värld och jag börjar bli lite irriterad på det nu iom att jag börjar jobba på fredag och jobbet innebär mycket fysisk aktivitet.

 
#2
Lyckas man sträcka musklerna mellan revbenen sitter det oftast i länge, betydligt längre än två veckor så det låter långt ifrån orimligt.
 
#3
Sitter du mycket och ofta framåtböjd framför datorn? Om bröstmuskeln kommer i kläm (det gör den av dålig hållning t.ex när man sitter hukad framför en skärm) så kan det göra ont just där du nämner. Försök sträcka på rygg. Om du upplever att det inte stämmer så bör du gå till VC!

http://naprapat.net/om-pectoralis-minor-en-liten-muskel-som-kan-skapa-stor-oreda/
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.358718/sa-skadligt-ar-soffsurfning---7-farligaste-stallningarna


Edit: Såg din bild nu. :$
 
Senast ändrad:
#4
Möjligt att det kanske är en sträckning, även om jag tycker att det snarare kommit smygande än att komma pang bom en morgon. Får helt enkelt avvakta och ge det ett par veckor till.
 

Hästar nu

Övrigt nu

Dagbok

  • På väg att bli lurad?

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Rekommenderas av Google:
Upp