Vågig svans?

Centaur

Trådstartare
Min hästs (halvblod) svans är väldigt vågig, typ som om han har varit flätad. Även hans man är vågig, om den får växa ut lite. Har inte lagt märke till att andra hästar har det, utan PRE hästar. Vad beror det på? Är det genetisk, eller är det nåt som "uppstår" efter hand? :confused:
 
B

**BORTTAGEN**

Min nordsvensk har vågig svans och man.
Har även sett att många andra nordisar har det.

Har ingen aning om det är genetiskt...
 
P

pialotta

Grattis till "det vågiga", det är så vackert! jag har haft en häst med vågig man och svans, han hade Utrillo-blod, och jag vet fler Utrillohästar med "vågor". vad är det för stam i din häst? Det kan ju vara genetiskt!
/P
 
På människor är det ju genetiskt, så varför inte även på hästar! Jag tror att det ligger i generna iaf! Var glad att ha vågor i taglet! Det är ju fint! :banana:
 
C

Cesam

Min arabhingst har TJOCK vågig svans och man.....
Och där är inte en milliliter kallblod i honom :D
 
Mitt halvblod (har heller inget kallblod i sig) har också vågig svans och även man när den får växa ut lite, som du skrev. Jag har heller inte sett det på andra halvblod.

Jag läste på någon annan tråd om trivselfläckar att det sägs att om hästen har trivselfläckar eller vågig svans så mår den bra/trivs. Detta vet jag visserligen inte om jag tror på, jag tror snarare också att det är genetiskt.

Lotta
 
Säger som pialotta - jag har mött två hästar med riktigt vågig man o svans - båda var efter Utrillo. Utrillo själv var ju rätt lockig har man sett på film och bild.
 
B

bibban

Mitt halvblod har oxå vågig svans !
Hon har dock inget Utrillo-blod, så det finns nog fler blodslinjer inom halvblodet som har lockig- svans- genen.

bibban
 
L

Little_Chance

Min häst har lockig svans, om man tvättar, sprayar och flätar hårt. Och hennes svans måste man verkligen ge typ 10 min varje dag, borsta och reda ut.

Norpan har nämligen dreads i svansen :smirk:
 

Centaur

Trådstartare
Vet tyvärr inte vad han har för stam, men han är holländskfödd (1981) så Utrillo-blod är det knappast i honom.... Jag kanske får kolla runt på holländska skimelhingstar och se om jag hittar nån med vågig svans då!! ;)
 
Jag har sett massor av hästar, både rena halvblod och olika ponnyraser med vågiga svansar o manar. Tycker att det är underbart fint. Kan komma på stammen på två av dessa hästar: electro-rex och warsteiner-ambassadeur, inget utrilloblod.
 
Min häst som jag berättade om ovan är efter Solid-Brabant. Jag har inte hans registreringspapper här hemma så jag är inte säker, men jag tror inte att det är "Utrilloblod" i honom.

Lotta
 

Liknande trådar

Ridning Jag vet inte om detta är en jättedum fråga för er som är lite mer rutinerade – men galopperar ni ute även under vintern? Jag har nyligen...
2 3
Svar
59
· Visningar
3 600
Senast: Sar
·
Hästvård Min ena häst (shettissto, 1 år) har den senaste tiden ofta haft lös avföring. Första gången jag lade märke till det var det ganska kort...
Svar
11
· Visningar
582
Senast: CaisaCax
·
Utrustning Kan vi inte ha en bettråd där vi kan diskutera olika bett? Jag tycker det är kul med olika bett och deras inverkan och gillar att testa...
2 3 4
Svar
61
· Visningar
3 083
Senast: Gimlan
·
Fordon Jag behöver byta bil. Om jag inte gör det väldigt väldigt snart kommer det bli akut :cool: Men det är ju så förb. svårt att välja! Så nu...
2
Svar
27
· Visningar
1 060
Senast: golit
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp