N

nex

hejsan alla!
jag kan inte så mycket om körning så jag har en fråga!
min häst är för tillfället på inkörning och jag har varit och köpt en vagn , en fyrhjuling och min fråga är omm det är ok att ha trä hjul eller skrämmer det hästen?
vagnen jag har köpt har nämligen trä hjul med en stå skena i mitten.
någon som kan hjälpa mig??? :confused:
 
N

Natural

Jag har själv en gammal trilla som jag köpte för två år sen. De gamla vagnarna var ju gjorda på det viset och jag tycker bara det är trevligt o fint med gamla vagnar. Ljudet bryr jag mig inte om.

Hästen som är van vid tysta vagnar började dra o tittade konstigt o lyssnade, men vande sig kvickt. Men jag vet att hon är 100% kolugn i alla lägen. Om du är osäker kan du ju dra vagnen själv efter hästen när ngn leder den så den vänjer sig vid ljudet. Sen ska det inte vara nga problem.

Enda gången det är tyst är när man kör på gräs, grus o asfalt låter en hel del!!!! Så man kan, om man vill, sätta på gummi ovanpå järnet runt hjulen men det kostar nog nga tusen (tror det går på 5000:-) o få det gjort. Då får du iaf en tyst o fin vagn!
 
M

miamiamia

Hej!
Jag tycker att du skall ta det VÄLDIGT försigtigt med din vagn. Tänk på att det INTE får hända något med din nyinkörda häst. Vagnar med trä/järnhjul är aldrig att föredra framför gummiklädda. Om vagnen för övrigt är i bra skick så tycker jag att du skall kosta på gummi till hjulen.
Lycka till och ta det försigtigt! :)
 
Kan bara hålla med om att du bör inte använda den vagnen förren hästen är trygg framför vagnen!
En rockard är väl nästan att föredra eller en gummihjulsklädd vagn.
 
B

**BORTTAGEN**

Tips...

Låt någon dra vagnen och led hästen bakom vagnen så hästen kan både se och höra vagnen. Gör det några gånger - sen går det nog bra.
 

Liknande trådar

Körning Min ponny som precis är inkörd skenade igår med sin rockard. :( Orsaken var att svängeln lossnade och slog i hennes bakdel och sedan...
2
Svar
36
· Visningar
3 837
Senast: Lynxsa
·
Hästmänniskan Hej, vi har precis köpt en gård med stall utanför stan. En tidigare ägare till gården har haft två hästar, nuvarande ägare som vi köper...
Svar
7
· Visningar
758
Senast: Grizelda
·
Avel Nu vet jag att det finns trådar om travarkorsningar redan, men de jag hittade var från typ 2008, och funderar mer specifikt om just mitt...
2 3
Svar
54
· Visningar
4 241
Senast: Verdandi
·
Hästhantering Någon här som haft en väldigt nervös och osäker häst? Blev det bättre? Varning för lång text: Köpte min dam i februari, känslig men...
2 3 4
Svar
64
· Visningar
7 803
Senast: Lingon
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Rocka sockorna
Upp