Bukefalos 26 år!

N

nex

hejsan alla!
jag kan inte så mycket om körning så jag har en fråga!
min häst är för tillfället på inkörning och jag har varit och köpt en vagn , en fyrhjuling och min fråga är omm det är ok att ha trä hjul eller skrämmer det hästen?
vagnen jag har köpt har nämligen trä hjul med en stå skena i mitten.
någon som kan hjälpa mig??? :confused:
 
N

Natural

Jag har själv en gammal trilla som jag köpte för två år sen. De gamla vagnarna var ju gjorda på det viset och jag tycker bara det är trevligt o fint med gamla vagnar. Ljudet bryr jag mig inte om.

Hästen som är van vid tysta vagnar började dra o tittade konstigt o lyssnade, men vande sig kvickt. Men jag vet att hon är 100% kolugn i alla lägen. Om du är osäker kan du ju dra vagnen själv efter hästen när ngn leder den så den vänjer sig vid ljudet. Sen ska det inte vara nga problem.

Enda gången det är tyst är när man kör på gräs, grus o asfalt låter en hel del!!!! Så man kan, om man vill, sätta på gummi ovanpå järnet runt hjulen men det kostar nog nga tusen (tror det går på 5000:-) o få det gjort. Då får du iaf en tyst o fin vagn!
 
M

miamiamia

Hej!
Jag tycker att du skall ta det VÄLDIGT försigtigt med din vagn. Tänk på att det INTE får hända något med din nyinkörda häst. Vagnar med trä/järnhjul är aldrig att föredra framför gummiklädda. Om vagnen för övrigt är i bra skick så tycker jag att du skall kosta på gummi till hjulen.
Lycka till och ta det försigtigt! :)
 
Kan bara hålla med om att du bör inte använda den vagnen förren hästen är trygg framför vagnen!
En rockard är väl nästan att föredra eller en gummihjulsklädd vagn.
 
B

**BORTTAGEN**

Tips...

Låt någon dra vagnen och led hästen bakom vagnen så hästen kan både se och höra vagnen. Gör det några gånger - sen går det nog bra.
 

Liknande trådar

Hästmänniskan Hej! Har en tjej som hyr in sin häst hos mig på lösdrift. Då det var väldigt spartanskt till en början fick hon en hyra på 1000kr/mån...
2
Svar
28
· Visningar
2 125
Hästhantering Hejsan. Känner att man ibland fastnar i tänket med att ingenting funkar och ingenting utvecklas och jag kan tycka att det är viktigt att...
Svar
1
· Visningar
541
Relationer Vet inte hur jag ska börja denna långa historia, men i korta drag så flyttade jag in på gården min kille och hans föräldrar bor på. Allt...
7 8 9
Svar
178
· Visningar
16 033
Hästvård Hejsan, är en ganska nybliven ponny mamma :) Har själv inte jätte stor erfarenhet av hullbedömning eller en super lätt född ponny. Vi...
Svar
12
· Visningar
1 081

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Traumatisk bindning
  • Bänkskiva i kalksten
  • Vårföräldrar 2018 del 3

Hund, Katt, Andra Djur

  • Vilken ras passar mig?
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Fölvakargänget
  • Annonsera mera VII

Omröstningar

Upp