Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Valpar och rumsrenhet.

Enya

Trådstartare
Har några funderingar angående detta. Valpar som föds upp i hundgård dagtid och inne nattetid, kan de vara lättare att få rumsrena jämfört med valpar som föds upp inne i en valplåda i 8 veckor och inte varit ute alls? Har det någon betydelse elelr kanske ingen alls?

Hur vill ni ha era valpar uppfödda, nu tänker jag inte på renrasigheten elelr att föräldrarna är genomsökta för sjukdomar utan jag funderar på vilken sorts mat som ni vill ha, hur mycket kel, om de ska avvänjas från mamma och så vidare. Berätta om er drömuppfödda valp!
 
K

Kicki_J

Sv: Valpar och rumsrenhet.

Mina valpköpare har upplevt de valpar som varit ute mycket i hundgården som att de varit väldigt lätta att få rumsrena. Men över lag är det väl alltid så att sommarvalpar är lättare att få rumsrena än vintervalpar.
Innan de lämnar mig är de vana att vara inne ensamma utan både mamma och syskon, de ska även vara koppeltränade.
Maten tycker jag inte att valpköparen ska ändra på, de små ska fortsätta äta samma mat som hos uppfödaren. Vilken sort varierar mellan uppfödare, alla tycker olika bra om olika foder.
 
Sv: Valpar och rumsrenhet.

Jag har bäst erfarenheter av sommarvalpar, som får bo inomhus men som får komma ut varje dag och undersöka sina omgivningar osv. Vintervalpar är det oftast svårare med, eftersom alla raser inte klarar av kylan så bra som väldigt små.

Jag vill att dom ska vara väldigt mycket hanterade av människor, och ser gärna att uppfödaren även har andra vuxna hundar som valparna får umgås med. Koppeltränade eller liknande är inte viktigt för mig, det tar bara någon dag att lära dom det för det mesta.

Mat ser jag gärna att uppfödaren ger Royal Canin, eftersom det är det fodret som jag använder mig av. Gör uppfödaren inte det så byter jag foder under valpens första tid hos mig, långsamt förstås.

Tiken brukar se till att vänja av sina små ganska så bra själv, genom att helt sonika lämna dom när hon inte vill vara där längre. På slutet brukar tikarna mestadels leka och uppfostra lite, och sen brukar valparna få "klara sig själva" ganska stor del av tiden.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5535 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Hund Jag kan inte hålla mig... måste smygstarta en tråd till nästa år. Jag kan inte vara den enda som redan nu har planer tänker jag. Från...
98 99 100
Svar
1 980
· Visningar
166 274
Hundhälsa Hejsan, Jag har en 5 månaders Mas ( Miniatur american shepherd ) som varit halt på ett framben ungefär sedan hon va runt 15 veckor. De...
4 5 6
Svar
112
· Visningar
12 947
Övr.Hund I lite desperation vänder jag mig till buke då sambon satt ultimatum (ett ändå förståeligt sådant) angående valpen vi har hemma och...
4 5 6
Svar
109
· Visningar
11 402
Hundavel&Ras Hej! Min familj funderar på att köpa en hund och vi funderar på rhodesian ridgeback. Den ska vara snäll och kelig, kunna hanteras av...
2
Svar
30
· Visningar
5 039

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Transportbur
  • Ledsen hund

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp