Det där ser jag som den enda riktigt stora fördelen med att göra "låtsaskött" på något vis. Jag minns att när jag skulle börja äta vegetariskt så kändes det lätt med just sojakorv och qournfärs, för att det var precis som att äta vanlig korv eller köttfärs. När jag väl fått in vanan av sådan mat, då blev det lättare att upptäcka och utforska annan vegetarisk mat.
För vissa kanske sådant inte behövs, men i min familj är det där med matlagning något så ovanligt att jag ibland undrar hur vi alls överlever och när jag var yngre sågs det där med vegetarisk mat som något jättekonstigt och potentiellt farligt (näringsbrist osv
) av i princip alla i min närhet. Skolan ville INTE låta någon smaka vegetarisk mat "bara för sakens skull", utan vegetarisk mat fick man som specialkost om man hade intyg från föräldrar på att man var vegetarian. (och att äta ibland vegetariskt, ibland kött, det var också fullständigt uteslutet) Det var först för ca 5-6 år sedan som det började kännas lätt att äta vegetariskt. Innan var "vegetarisk köttfärs", "vegetarisk korv" och annat guld värt.