Övr. hem & hobby Vattenflaska i glas

zassoo

Trådstartare
Vattenflaskor i glas, hiss eller diss? Med kork av rostfritt stål.

Jag tänker mig att en glasflaska håller sig fräschare/är lättare att hålla ren ett längre tag jämfört med en plastflaska.

Silikonskydd runt flaskan, är det bra? Blir inte det äckligt efter ett tag?

Att den blir tyngre än en plastflaska förstår jag såklart, men det gör inget :)
 
Jag är kluven. Ser det bra som att minska plastanvändningen, enklare att rengöra. Silikon runt ser jag som fördel för att göra hållbarheten bättre - den blir stöttåligare. Nackdelarna ser jag som att det är lätt att göra illa sig om den går sönder och jag tänkte även ha min på jobbet tills jag kom på att vi inte får ha glas i produktionen pga risken att få glas i maten. Och sen vikten. Tänkte också att det inte gör något, men det blir väldigt tungt när det är vatten i.
 
Diss, har en jättefin med silikonskydd. Använder den aldrig. Men så har jag barn och vattenflaska i skötväskan, vill inte riskera att tappa så den går sönder. Skulle man vara oförsiktig och den flyger ur väskan på en parkering eller nåt så tro rjag inte att silikonskyddet gör någon skillnad.
 
Jag har funderat på samma sak, men jag bär omkring på min vattenflaska ganska mycket under dagen tillsammans med laptop, papper, anteckningsblock och penna när jag går på olika möten. Tänker att jag kanske tycker det blir onödigt tungt att släpa på när jag redan har händerna fulla?
 
Både hiss och diss!
Mycket fräschare och bättre för miljön. Men! Flaskan blir tung. Jag måste ha den i ett sidofack på ryggsäcken och då bär jag snett som inte är bra för mina onda axlar.
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Det står still

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp